Süti...azzal kapcsolatban tudsz mondani vmit, hogy Sarti-ból át lehet e menni Pelion-ra komppal? Egyébként jól írtad le? Azért kérdem mert lehet én bénázok az útvonaltervezõvel, de nem ad be ilyen uticélt! Viszont felajánlja Pílio -t! Szerintem egyrõl beszélünk...
A kérdés tehát az, hogy át lehet e kompozni, mert szárazföldön elég sok, kb. 550 km!
Süti...máris ajánlottál! Most indulok Szegedre (2.kajak-kenu válogató van) de ha vasárnap éjszaka hazajövök, egybõl elkezdem megnézni az általad ajánlott helyeket!
Látom igényes utazó vagy Yager! Nagyon helyes! Én, -hamár úgy is autóval mentek- a körutazást Salonikivel kezdeném. Igaz, hogy ott nincs homokos tengerpart, de viszont rengeteg a látnivaló és tipikus mediterrán nagyváros!
Utána egy picit lejjebb hódolnék az élvezeteknek és a Halkidiki félszigeten megkeresném Sarti leghomokosabb, legszebb tengerpartját! Bár ez egy tipikus nyaralóhely, ahol nincs túl sok látni való, de nagyon szép a tengerpartja!
Ezután egy olyan helyet ajánlanék, ahol még sosem voltam, de nagyon vágyom:Pelion. Meseszép!!!!!!!! Ezen a honlapon szerintem nem találsz róla túl sok mindent -legalábbis én nem találtam- de érdemes utánakeresni a neten, mert tényleg gyönyörû! Homokos tengerparttal, kis halászfalukkal, magas hegyekkel! Ott szerintem mindent megtalálhatsz, csak esetleg a tipikus görög házakat nem!
És végül én átmennék a kontinens nyugati oldalára, ami megint csak nagyon szép a kis halászfalvaival zöld tájaival.Pl: Parga.
De egyébként tényleg annyi, de annyi látnivaló van Görögországban, hogy egy görög mániákusnak szerintem a legnehezebb kérdést tetted föl, ami csak létezik a világon! Úgyhogy inkább nem is ajánlok semmit, csak azt, hogy mennyetek el minnél több helyre, ha tudtok!
A Párom inkább a homokos partot szereti és a gyönyörû kék vizet, amiben lehet búvárkodni is, ahol van bõven látnivaló. Ez nekem is bejön, de megõrülök, ha egy napnál tovább kell napozni! Én szeretnék kirándulni, tipikus görög kék-fehér házakat látni, szûk útcákban barangolni, esetleg hegyet mászni...stb. Tehát inkább az aktív pihenést szeretem. Megfogadtam a tanácsotokat és olvasgattam. Azt máris tudom, hogy pl. a Meteora kolostorok érdekelnek. A lényeg, hogy tartalmasan akarjuk eltölteni az idõt, de ugyanakkor elengedhetetlen a homokos part, és a kristálytiszta víz!
Ha adsz valamilyen támpontot, hogy mégis milyen jellegû nyaralásra vágytok(pl: aktív nyaralás, kirándulással, sportolással, vagy napozás, fürdés, bulizás esetleg régiségek megtekintése) akkor lehet, hogy egy picivel többet tudunk segíteni. De Görögország olyan nagy és annyi de annyi oldala van! Tényleg nagyon nehéz kérdést tettél fel! De semmiképpen sem szeretném, ha úgy éreznéd, hogy "cserben" hagytunk!
Igaza van Vojandinak, hogy ez nagyon nehéz. Tanácsot tényleg nehéz adni, hiszen mindenkinek más a kedvenc helye, mindenki másra esküszik.
Én pl. soha nem mennék Paraliára sokan viszont imádják, de így van ez a többi hellyel is.
Tényleg olvasgass a topikokban és utána , ha valamelyik mefogott kérdezz bátran, valaki biztos tud válaszolni.
vojandi...Ok köszi a gyors tanácsot! Szétnézek, de hátha lesz valaki aki türelmesebb és mond egy-két konkrétumot....Addig is olvasgatok, és megfogadom a tanácsodat!
Yager01! Ezt így nagyon nehéz, mert nyilván mindenki azt adná neked tanácsban, ami a kedvenc helye. Szerintem elõbb olvasgass egy kicsit itt (leírások és beszámolók között is) és ha megfog egy hely, akkor nézz utána direkt annak. Végtelensok jó és szép hely van, én órákig is tudnák neked írni da annyi türelmem nincs az íráshoz
huuu gyerekek! Annyi topic van itt és mind aktív, azt sem tudom hol kezdjem az olvasást...
Soha nem voltunk még Görögországban de már nagyon régen szerttünk volna elmenni, és most úgy néz ki hogy összejön! Autóval akarunk menni, de egyenlõre fogalmunk sincs hogy hova!
Ti mint tapasztalt utazók adjatok nekem pár tippet, hogy merre érdemes elindulni, hol érdemes megállni útközben..stb!
A Párom megõrül a tengerkék tiszta vízért, és szeretne búvárkodni is. (egy kis segítség... )
Én ugyan még nem voltam Leptokarián,de az egyik kedvenc utazási irodám -itt Miskolcon- oda szervez utakat,és az egyik kedvenc utazásszervezõm azt mondta,hogy Sarti és Paralia keveréke,azzal a különbséggel,hogy aprókavicsos a partja.Ez nem nagy baj,bár én a homokot is szeretem.Ha mindkét helyen voltál,talán el tudod képzelni!ROSSZ NEM LEHET!