Utolsó: Ez igaz, de szempont az is, hogy ne kelljen nagy távot megtenni érkezéskor a reptérről és hazainduláskor a szállástól. És így Heraklion is közel van.
#2111602013-11-29 12:37:27 Válasz a #211158. hsz-ra
ok, nem akarlak lebeszélni róla, biztos jól fogjátok magatokat érezni így is
csak a nagybetűs 'Kréta' inkább más részeken található meg a szigeten.
Heraklion közelségét a reptér miatt megértem, ellenben más miatt ne legyen szempont, mert látnivalók és hangulat szempontjából kb. utolsó nagyváros a sorban - nem is említhető egy lapon Chaniával, Rethymnoval, Agios Nikolaosszal, Sitiával, stb. Bár én bevallom elfogult vagyok, de rettentően
#2111662013-11-29 16:23:03 Válasz a #211164. hsz-ra
milyen típusú nyaralást szeretnél?láblógatóst, semmit sem csinálóst kiegészítve egy egy 'fakultatívval' vagy aktívat, saját erőből jövő-menős-felkeresőst?
milyen helyeken szeretsz megszállni? szereted a nagy nyüzsgést, bulikat elérhető közelségben, vagy inkább preferálnád azt, h az általad felfedezendő helyekhez, partokhoz, estébéhez legyen a szállás közel vagy közelebb?
erre neked kell megadnod a választ, és ha ez meglesz, tudni fogod azt is, h analipsi milyen választás: ha az előbbiek a számodra bejövősek vagy bejövősebbek (tehát a láblógatós/közel a nyüzsi), nem biztos, h rosszul választottál, sőt: majdnem biztos, h nem. míg ha inkább az utóbbiak, akkor valószínűleg igen.
Sziasztok
Bemásolom ide is a repülős topicba írt hozzászolásom, hátha valaki csak a Krétás topicot olvassa
Nektek már nyílván van ilyen tapasztalatotok, megköszönöm ha segítetek:
Szóval: Jövő évben (jun) Krétára megyünk nyaralni. Repülőjegy foglalásban nincsen még tapasztalatom, ebben kérném a segítségeteket, főleg aki már járt Krétán. Mikor érdemes foglalni, melyik légitársaságnak vannak a legkedvezőbb ajánlatai, egyáltalán melyik megy arra fele stb. Wizz air-t néztem most oda 32e, vissza 26e. Ez még nem is tűnik soknak (vagy lehet ez akár még olcsóbb is majd valamikor?) Viszont ha hozzáveszem, hogy 8700 ft/pogyász/fő + a kézipogyászért akár 4.300 ft/fő még hozzájön, akkor már nem is biztos hogy olyan olcsó. Szóval ezzel kapcsolatban szívesen vennék mindenféle véleményt, tapasztalatot.
#2114182013-12-10 16:06:18 Válasz a #211158. hsz-ra
Kedves Manfanatics!
Nagyjából az előny ennyiben ki is merül.
Írom ezt úgy, hogy idén volt szerencsém egy hetet eltölteni Analipsiben, egy hetet pedig a nyugati részen.
1. Látszik, hogy Kréta milyen nagy, már térkép alapján is
2. Élőben jóval hosszabb utakra kell számítani: bár viszonylag az északi part mentén húzódó new road jól járható
Balos, Elafonissi, Chania stb felejtős innen.
Amik innen vállalhatóak: Agios Nicholaos, Elounda, Spinalonga szigete. Már Síthia elérése sem egyszerű, ráadásul nem túl látványos. Onnan meg Vai még jóval arrébb van. Ierapetra még esélyes - innen mennek Chrissire hajók. És természetesen Knossos is adja magát. Nem tudom mennyi időre mentek és milyen utazási szokásaitok vannak. Autóbérlés végig erősen javasolt. És ezeket az uticélok úgy írtam, hogy abszolút populáris látnivalók és nem kell egész nap autóban ülni.
Természetesen elfogadom, hogy mindenkinek más a tűrőképessége a nyaralás alatt utazással töltött idő esetén. Úgyhogy a véleményem teljesen szubjektív.
zsokri
Sziasztok! Júliusban Krétára utazunk. Van-e véleményetek a Hotel Despo-ról? Ha bármilyen tapasztalatotok van, legyetek szívesek megosztani velem, nehogy mellé nyúljak, ez lesz az első utunk a nagy szigetre.
#2120762014-01-11 10:20:15 Válasz a #212072. hsz-ra
érdemes ilyenkor megnézni a tripadvisor nevű oldalt, rengeteg szállóról vannak ott megszálltaktól értékelések. ez esetben is több, mint háromszáz ember írt véleményt:
üdvözlöm a tisztelt fórumozókat!
szeretnék tanácsért fordulni hozzátok, szeptemberben tervezünk egy hetes nyaralást krétán . önellátó studios vagy apartmanos szállást keresünk. tehát nem túl magas árfekvésű szállások érdekelnének. ha lehet szervezettet. ha volna valakinek már kipróbált szállásajánlata köszönettel fogadok minden segítséget. én Stalis -ban találtam egy nekem megfelelőnek tűnő Dimitris apartmant . ha valaki terről vagy másik szállásról tudna infót adni nagyon megköszönném.
#2121742014-01-14 07:19:29 Válasz a #212162. hsz-ra
Mi két éve Rethymnoban voltunk a Golden Coast apartmanban.Tengerparti,tiszta,egyszerű szállás.Kréta nyugati,dél-nyugati részének bejárásához megfelelő helyszínen van.Az Ibusz értékesítette,nem tudom,hogy az idén is benne lesz-e a katalógusukban ha igen,merem ajánlani
Marcsi