Analipsi-be megyünk augusztusban nyaralni. Önálló szervezés, wizzair charter, Galini apartman. Mi a véleményetek Analipsi-ről? Tengerpartja? Hogyan lehetne kényelmesen bejárni a környéket? Köszi!
#2111272013-11-28 14:05:42 Válasz a #211126. hsz-ra
a wizz air nem charter, hanem menetrendszerinti járat. ha önálló a szervezés, akkor ugye nincsenek fakultatív programok, vagyis, mindegyik az: oda mész ahova szeretnél.
ha arra gondolsz, h milyen egynapos túrákra lehet befizetni helyben, helyi cégeknél, nos, ez egyrészt kiderül ott; másrészt azt tippelem, h rendkívül széles a paletta: tutti van knosszosz, santorini egynapos, balosi hajótúra, stb.
ha érdekel a sziget is, sokkal gazdaságosabb bérelni egy kiskocsit és azzal megnézni az elérhető helyeket, partokat. de nem árt ezzel vigyázni, kréta nagyon nagy, túlságosan messzire nem érdemes (sztem) kalandozni.
Köszönöm a választ. A nagy távolságok és az autóbérlésben való tapasztalatlanságunk miatt maradnánk a helyi cégek egynapos szervezésiknél. Analipsi-ben vannak ilyenek? Santorini, Chrissi, Knosszosz, Heraklion, Balos mind érdekelne.
#2111302013-11-28 14:37:36 Válasz a #211128. hsz-ra
te tudod, mindenesetre egynapos túrák sorozatánál egyrészt elveszik az önálló szervezés minden előnye, másrészt mindegyik megállapodásnál kiteszed magad egy-egy újabb rizikónak, ismeretlennek, új cégnek.
autóbérlés esetén pedig csak egyszer történik mindez, ráadásul görögországban ez meglehetősen biztonságossá tehető-igaz, ha még nem csináltad valóban utána kell picit olvasni. de hát a magánszervezés az ilyen.
nem ismerem analipsit, de mivel úgymond turistagyáras részén van krétának, egészen biztos, h jó sok lehetőség közül választhatsz majd a környéken.
#2111342013-11-28 15:13:19 Válasz a #211131. hsz-ra
ilyen alapon a kocsibérlés is ennyi, átveszed a kocsit és visszaviszed.
nem tudom mennyibe kerül, de a gugli biztosan segít. pl., mindjárt az első találat ez, amiben árak ugyan nincsenek, de elérhető programsor azért igen és talán segítségedre lesz (persze ha még nem láttad esetleg):
#2111352013-11-28 15:20:00 Válasz a #211133. hsz-ra
most nem azért, de az, h hova mennek ilyen rövid egynaposok, kik intézik ezt, hol van irodájuk és mindez mennyibe kerül, tényszerű dolgok, nem személyes tapasztalatok.
ha azt kérdeznéd, h xy céggel történő utazás kinek hogyan sikerült, mennyire voltak megbízhatóak, milyen az ár/érték arányuk, stb., na az volna személyes tapasztalatok utáni érdeklődés, azt gondolom.
Én kérdeztem helyi cégekről általánosságban. Erre reagálva bárki kifejtheti, hogy én ennél meg ennél a cégnél voltam, jó volt, nem volt jó. Rollo neked többet nem kell reagálnod a kérdésemre, köszönöm.
#2111452013-11-28 19:12:29 Válasz a #211138. hsz-ra
szvsz pont emiatt leszel nagyon bekorlátozva
a sziget látnivaló nagyágyúi, legjobb városai és falvai a Heraklion közeli üdülőhelyektől igen nagy távokra, több órás autózásokra vannak
nem késő még átfoglalni
Analipsi közelében is van azért 1-2 látnivaló (pl. a már említett, egyébként szvsz túlhypeolt Knosszosz), de összességében vannak sokkal jobb bázisok nála.