Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 6526
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210582 Üzenet linkje2013-10-06 20:12:00  Válasz a #210581. hsz-ra

ahh, igen, technikai gondokkal küzdök icon_eek.gif

nagy lelkesen amikor teszteltem, jól működött, most hasztalan próbálok életet verni belé. imádom az ilyet icon_biggrin.gif

jelzem ha sikerül vmit javítanom!

# 6527
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kelemen77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210587 Üzenet linkje2013-10-07 13:38:44 

Szia Karlo!
Részletes és tartalmas beszámolót olvashattam Tőled!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk élményeidet.
Jó egészséget kívánok Néked és kedves családodnak!

# 6528
Karlo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210588 Üzenet linkje2013-10-07 15:47:02  Válasz a #210587. hsz-ra Előzmény #210587

Kedves Tibor!

Örülök, hogy tetszett. Én is kívánok Nektek hasonló jókat!

Üdv Karlo

# 6529
Zsofia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210591 Üzenet linkje2013-10-07 19:37:10  Kréta, Gouves, Pella apartman gyerekekkel

Koszos, zajos, rendezetlen környezet. Kisgyerekeseknek NEM ajanlom!!!!!
Légi folyosó van a telek felett, minden 10 percben megy egy repülő kb. 600 m magasságban, ezért aludni nem lehet.
A legutolsó apartman épületből, ahova a magyarokat helyezik egy félbemaradt építkezést lehet megcsodálni, utána meg egy szemétdombot. A befejezetlen épületek teli vannak denevérekkel, ezért estefele mát nem tanácsos az erkélyre kimenni vagy kinyitni az ablakokat. A házak között sok patkány szaladgál, de ezeket a macskák összefogdossák.
A 4 fős apartmanban egy kicsi szekrény van, ahova két ember ruhái is csak szűkösen férnek el. Tányér, evőeszköz csak 2-3 embernek való van, igy vagy villád nincs, vagy tányérod. Se az étkező részben sem az erkélyen nem tud leülni 4 ember egyszerre, olyan kicsi a hely.
A tusoló lefolyó dugulását nem voltak hajlandóak megoldani, így 3 nap után már nem tudtunk fürödni egymás után. Melegvíz nem garantált! A szemetest csak 3 naponta ürítik. Állandó bűz az apartmanban és remgeteg fülbemászó (de nem melódia). Az ágyneműt 2 ágyon 3 nap után lecserélték, a többin nem. A törülközők cseréje teljesen rapszódikus.
A gyerekekkel nagyon barátságtalanok voltak. Nem engedték a medencét használni nekik, mert féltették az angol vendégek nyugalmát a medence parti apartmanokban (akkor miért nem ezeket adták nekünk) A tulaj az első este már orditott a gyerekekkel, mint egy boszorkány.

# 6530
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210592 Üzenet linkje2013-10-07 20:22:52 

kiküszöböltem a hibát, ami sajnos az volt, hogy túl sok volt a kép és a szöveg, és vmiért nem bírta el a rendszer. icon_eek.gif

így kénytelen voltam kettészedni a leírást, jópár képet kivágni, de most már mennie kell:

katt

# 6531
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210594 Üzenet linkje2013-10-07 21:48:28  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Viizo, ez fantasztikus!!! Gyönyörűek a képek és élmény olvasni! Köszönjük! icon_biggrin.gif
# 6532
Tzotya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210598 Üzenet linkje2013-10-08 10:37:23  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Szia Viizo!

Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a fantasztikus beszámolót és a gyönyörű képeket! Minden emlék előjött,amit 2008 szeptember végén október elején már átéltem kelet Krétán és ami azóta egy nagy szerelem számomra sok helyen jártunk már Görögországban,de bizton állíthatom egyik sem tett rám ilyen mély benyomást,mint KRÉTA! Igaz a nyugati részből "csak" Rethymnot láttuk,amit teljesen elbűvölt... Vissza kell mennünk.. nem is olyan sokára!

még egyszer köszi! üdv: Ibolya

# 6533
éva67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
86 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210599 Üzenet linkje2013-10-08 10:58:22  Válasz a #210591. hsz-ra Előzmény #210591

Szia.
Mi tavaly szeptember közepén voltunk abban az apartmanban.
A magyarokat nem tették a hátra,épitkezés tényleg volt hátul meg macskák is de mindenhol vannak Görögországban,még az étterem kerthelyiségébe is bemehetnek.Mi nagyon meg voltunk elégedve mindennel.A háziak nagyon kedvesek voltak,majd minden este ott vacsoráztunk.Mindig volt pár barátságos mondatuk hozzánk meg mindenkihez.A repülők tényleg mentek sűrűn de éjszaka már nem.És hát ez várható ha ilyen közel van a repülőtér.

# 6534
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210613 Üzenet linkje2013-10-09 09:18:16 

aranyosak vagytok, köszönöm Nektek! icon_smile.gif
# 6535
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210661 Üzenet linkje2013-10-13 09:39:28 

Most olvastam a hírekben, hogy földrengés volt Krétán. Remélem, semkinek sem esett baja az ijjedtségen kívül...
# 6536
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210696 Üzenet linkje2013-10-17 11:10:09  Válasz a #210592. hsz-ra Előzmény #210592

Viizo!nagyon jó a beszámoló,szerintem meg is alapozta a jövő évi nyaralást! icon_lol.gif idén is nagy segítségünkre volt a korábbi krétai írásod! icon_biggrin.gif
# 6537
Raki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210861 Üzenet linkje2013-11-03 17:56:29  Válasz a #210613. hsz-ra Előzmény #210613

Szia Víízo! Csak egy kérdésem lenne a leírásoddal kapcsolatban (bár lehet, h nem figyeltem az előzményeket) : milyen módon oldottad meg a repülő-transzfer-szállás ördögi háromszöget? Ismerve a Budapest-Kréta viszonylat cseppet hiányos lehetőségeit, az egyéni szervezés rafinériája érdekelne.
Kösz

# 6538
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210862 Üzenet linkje2013-11-03 18:14:04  Válasz a #210861. hsz-ra Előzmény #210861

nem szeretném viizótól elvenni a válaszadást, elnézést is kérek, h belekotyogok, de hátha több szem többet lát. icon_smile.gif

szóval, sztem iroda nélkül a transfert három módon lehet megoldani: ha van tömegközlekedés akkor úgy; ennél kényelmesebb de drágább a taxi. a harmadik pedig (mi görögországban mindig ezt szoktuk) az autóbérlés, ami a reptéren kezdődik és ott is ér véget.
krétán, de általában görögországban széles körben lehet találni megbízható, és talán nem is igazán drága bérbeadó cégeket.
(illetve, eszembe jutott egy negyedik is: könnyen elképzelhető, hogy ha megkéred a szállodát/apartmant ahová foglalsz, h tudnak-e ebben segíteni akkor ezt meg fogják neked oldani).

más: én általában mindenkit buzdítani szoktam az egyéni szervezésre, de ha így marad minden ahogyan most van, akkor jövő nyári repülős krétai nyaralás megszervezésére nem lesz a legegyszerűbb a dolgod, mivel elképzelhető, hogy nem lesz pestről közvetlen menetrend-szerinti járat (legalábbis egyelőre nem szerepel a menetrendben, pedig ilyenkor már réges-rég fent szokott lenni)...

# 6539
Viizo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
212 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210872 Üzenet linkje2013-11-04 19:09:36  Válasz a #210861. hsz-ra Előzmény #210861

Szia Raki!

Rollo a repülős magánszervezések nagyobb ismerője, úgyhogy minden irónia nélkül állíthatom, én hozzá képest nagyon apró hal vagyok ilyen téren icon_smile.gif

Egyébként én a repülős utaknál nem minden esetben vagyok híve a magánszervezésnek, mivel néha egy-egy célpontot akárhányszor számoltam át, nem mindig jött ki olcsóbban az út, sőt. Viszont a magyar irodák nagy része annyira beszűkült, hogy nem ad lehetőséget másra (jobbra), és ilyenkor naná, hogy a privát szervezés játszik.

Ha charterre (utazási irodás járatra) veszel csak jegyet, vagy a wizz fapadosára, akkor ezek főszezonban egy oda-vissza útnál már elég drágák is lehetnek.

De ha sok az utazásra szánt időd, akkor átszállással lehet megoldani a legolcsóbban, de ez több több utánajárást igényel, és gyakran kell figyelgetni a járatfigyelő oldalakon az árakat. Ha már ezek megvannak, a legkönnyebb része a dolognak a repülőtérre rendelni az autót, és irány a szállás icon_smile.gif

(én repcsis útnál nem szeretek kockáztatni, és az autót és a szállást is mindig jóelőre lefoglalom a neten, de bármerre jártam is, szinte mindenhol akár a helyszínen is simán megoldható lett volna)

# 6540
Raki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210873 Üzenet linkje2013-11-04 20:29:10  Válasz a #210872. hsz-ra Előzmény #210872

Kösz a tanácsokat, sajnos magam is azt tapasztaltam, hogy csak az irodák gépeire lehet jegyet szerezni külön, az meg már nem rentábilis. Többszörös "krétai futár" vagyok, szállást, transzfert elintézem, csak ez a nyamvadt odajutás kacifántos. Már, ha a Rethimnon túl, Lassithin innen szeretnék csavarogni. A standard irodás szállásokról meg annyit kell motorozni/autózni a sziget sarkaiba, hogy elgémberednek az ülőgumóim...
Csak egy nyamvadt fapados kéne Chaniába, vagy Heraklionba... És nem Bécsből...
Szóval Viizo, hogy kerültél Ierapetrába?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 435 436 437 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu