Igazad van én is nemrég jöttem haza de már a jövõ évre készülök,mert idén már sajna én sem jutok ki.Imádom a görög kajákat,3 kiló plusszal jöttem haza,most dolgozom az eltüntetésén.A kedvencem a muszaka meg a tszamboli imádom persze jöhetnek a tenger gyümölcsei is csak görög legyen.szió Ági.
Gondolom azért mert az "magyaros" gyros volt. Itthon nem igen találni olyan kemény joghurtot mint kint, eléggé vizesek. Nos ha ebbe még uborkát is teszek eléggé folyós lesz. Legalábbis nekem, de más is erre panaszkodik. Én kinn jobb szerettem fetás krémmel, de Parálián, a templomtól nem messze 2 euroért olyan öntetet választottál bele amit csak akartál.
Igazából nem értem, hogy miért nem lehet itthon is kapni azokat a jó kemény joghurtokat. Olyan nagy a választék, miért pont ezek hiányoznak? Nekem naturon is jobban bejönnek, de salátának határozottan jobbak. Vagy csak én nem találtam még rájuk?
Ti is megtudjátok csinálni a sûrü johurtot.
Bele öntitek egy sûrü szövésü ruhába(pl. tetra pelus) és fellógatjátok 1-2 órára. A savó szépen kicsöpög.
Ha nincs türelmem a csepegtetéshez, mindig tejfölt használok.
Sok féle gírosz öntettel találkoztam már odakint. Tényleg van valami egész kemény krémes, amire én azt tippelem, hogy szétnyomott fetasajt lehet, vagy a mezei tzatziki, de sajnos vannak olyan helyek (volt már szerencsénk többször is hozzá), ahol egyszerûen majonézt tesznek a gíroszba. Hát az abszolút nem passzol hozzá. Nagyon rossz volt vele.
Én, ha itthon gírosz csinálok, készen veszek tzatziki szószt és azt öntöm rá.
Andi
Hát van több féle is ilyen üvegben a nagy áruházakban itthon (talán Kühne a márka neve), ahol a mustár meg ilyesmik vannak, vannak ilyen salátadresszingek, azok közt van olyan is, ilyen kb. 2 dl-es üvegben, aminek tzatziki a neve. Persze távol van ízben az igazitól, de azért megteszi.
Kint németben sok üzletben lehet kapni rendes tzatzikit is dobozban, azoknak majdnem eredeti ízük van. Egyszer hoztam Kvalcsinak, nagyon ízlett neki Az a másik verzióm. Anyu mondta, hogy a Plusz közértben is van valami ilyen dobozos tzatziki, vett is, de az neki nem ízlett.
Itthon is lehet kapni... az auchanban láttam már kész salit is, de nekem az nem jött be, meg a saláta önteteknél is láttam tzatziki öntetet, azt még nem próbáltam...
Szinte minden nagyobb üzletben lehet kapni tzatziki salátaöntetet. Nem akarok reklámozni, de a Kotányinak van egy saliöntetpora, nagyon finom és nem is drága. A port össze kell keverni tejföllel vagy joghurttal és ennyi az egész.
Szinte minden nagyobb üzletben lehet kapni tzatziki salátaöntetet. Nem akarok reklámozni, de a Kotányinak van egy saliöntetpora, nagyon finom és nem is drága. A port össze kell keverni tejföllel vagy joghurttal és ennyi az egész.
Szerintem nem jók ezek a porok. Olyan mint a levesporok.Akár mit csinálsz, mindig "mû" íze marad.
Nem nagy kunszt összerakni a tzatzikit. Sokkal finomabb ha magad csinálod. Ha nem megy, addig kisérletezhetsz amíg olyan íze nem lesz, mint a görögnek.
A kész salátákról és öntetekrõl csak annyit: a nagyüzemi étel meg sem közelíti azt, amit egy rendes tavernában kapsz. Ha elõször ezeket a mûkajákat kóstolod meg elõször, sok ételt nem kóstolnál meg "eredetiben".
Abban igazad van hogy az eredeti sokkal finomabb de sztem a porok sem rosszak. Pl. ha nincs idõd hogy rendesen elkészítsd akkor jól jön egy por..
Meg azért annyira nincs mû íze! De persze ízlések és pofonok..