#2091502013-08-17 09:42:03 Válasz a #209102. hsz-ra
Azért ez az úgynevezett utazási válság inkább csak a repülős utaknál érezhető szerintem, mert egy hete kb. mikor voltam bent egy utazási irodánál, akkor alig lehetett találni buszos utat Görögországba, mert szinte minden irodánál telt ház volt.
Lenne egy kérdésem kíváncsiságból. Ha ilyen van az utazási szerződésben, hogy:
"19. Ha az Utas az utazási szerződéstől - a költségek megfizetése mellett - eláll, az utazásra (részvételre) vonatkozó jogai megszűnnek. Az Irodának jogában áll a visszamondott helyeket újból értékesíteni. Az út lemondásakor felszámítandó teljes összeg az Utast terheli. Ha az Utas az utazást lemondani kényszerül, irodánkat felkeresése előtt értesítse, hogy a lemondási díj levonása utáni szükséges visszajáró összeget előkészítse. Az Iroda bánatpénzre nem tarthat igényt, ha az utas az elállási jogát legkésőbb az utazás megkezdése előtti 60 napon felül gyakorolja. Az Iroda által visszatartott díjak az útlemondási díjon felül az Utas általi lemondás esetén: foglalási díj, 1,5%-os sztornó díj. "
Akkor ez azt jelenti, hogy ha még nekem több mint 60 nap van az utazásig, és lemondom, akkor az iroda köteles az utazás teljes árát visszatéríteni, kivéve a foglalási díjat és a sztornó díjat?
Ja, igen, az útlemondási díjat is levonják. Csődnél pedig úgy tudom, hogy attól is függ, hogy az utazási iroda mekkora összeget különített el ilyen esetre és hány ember között milyen arányban kell szétosztani. Elképzelhető, hogy nem jut annyi, mint amennyit befizetett az ember, mert nagyobb a kintlévősége a cégnek, mint amennyit félretett. Hallottam már ilyet is, olyat is. Jelenleg amúgy a Best Reisen mindenkinek a teljes összeget visszatéríti, mert van rá kerete.
#2104282013-09-29 17:25:11 Válasz a #210427. hsz-ra
szió
én láttam a katalógusukban , azt jelentette ,hogy te kiválasztod a helyet hová szeretnél utazni , pl zakintos , és ott a maradék apartmannból kapsz .
azt az út előtt 2 héttel tudod meg konkrétan melyik apartmann lesz.
én ahogy kikalkuláltam 4 főre ,nekem jobban megéri a tombola.
most írtam neked a tombolával kapcsolatban a dumcsi topikba .
mi idén az ibusz joker apartmanos ajánlatával utaztunk Sartiba. A helyet te választod ki, hogy hova szeretnél menni, de a szállást csak akkor tudod meg mikor már megérkeztél. Nekünk nagyon bejött, olcsó volt és a szállásunk is jó volt.
Van ilyen jokeres ajánlat busszal és repcsivel is:)
Idén bekerült a mediterrán tombola buszos céljai közé horvátország is. Sajnos a neten nem találtam sokat róla, de az érdekelne, hogy ismertek olyat aki mondjuk horvátországot kapta??