Katerina!
Mi tavaly is, mint már többször a Panorama Tourssal foglaltunk szállást Parálián. Megkerestem most a számlát, 101 430 HUF csak a szállás volt egy három szobás apartmanban, ami tágas volt, hatalmas elõtérrel, nagy konyhával, két hatalmas hûtõvel és természetesen erkéllyel. A tulaj állandóan ott volt és nagyon kedves, segítõkész volt. A takarító néni minden reggel jött. Görögországi viszonylatban jó hely volt. Nos az igazsághoz hozzátartozik, hogy már március végén lefoglaltuk az utat és törzsutas kedvezményünk is van az irodánál. Az eredeti ár 112 700 HUF lett volna. A kedvezmény kifutotta a biztosítás árát. És ez fõszezonban volt. Az utazás saját autóval történt, mint már évek óta. Így rugalmasabb, mert kinn oda megyünk ahová és amikor akarunk, nem kell fizetni a drága kirándulások árát, és négy fõre az utazás is olcsóbb mint busszal.
Sziasztok!
Idén utazok elõször Görögbe. A szállás Paralian lesz. Stavros tényleg csak 15perc sétára van Paraliatól? Mert ha igen akkor biztos átmegyünk oda is.Szerintetek melyiknek jobb a strandja?
Kedves Rekuc.Ha most mész elõször Görögországba akkor nem árt tájékozodni errõl a szép országról.Ha úgy tudod hogy Parália 15percnyi sétára van Stavrostól akkor már most indulj mert a két üdülõ 150km-revan egymástól.Jó sétát.
köszi a választ. Tényleg összekevertem. Most néztem meg egy utazási iroda honlapján. Olympic beach-el kevertem össze. Az tényleg csak 15 perc séta Paraliatol. Amúgy Asprovalta is ott van? Az milyen???
rekuc!
, Astravolta kicsit fenntebb van, a Halkidiki félsziget elõtt. Autóval kb. 2 óra alatt jártuk meg az utat.
Egyébként az a rész is szép, Vrasna, Astravolta, Stavros. Nekem az utóbbi jött be inkább arról a részrõl. Egyébként ha elõször utazol ebbe a csoda szép országba szinte mindegy hová mész. Elõtte azért tájékozódj! Mit szeretnél kinn csinálni, kirándulni, bulizni, csendesen pihenni? Mit vársz? Minden helynek van sajátossága, nézelõdj itt az oldalakon, sok mindent leírtunk már!
De készülj! Ha egyszer oda utazol már nem szabadulsz!
Mi jul.28-án megyünk kocsival Stavrosba. Két gyerekkel éjszakai folyamatos vezetéssel. Nem megy arra valaki? Kb mennyi idõ alatt lehet kiérni? Érdemes Macedonián keresztül?
Az, hogy mennyi idõ alatt érsz ki, sok mindentõl függ. Pl. mennyit kell várni a határátlépéseknél, milyen gyakran álltok meg, stb. Általában 16-18 óra alatt le lehet érni kocsival.
Amennyiben nem kell vízum Makedóniában a nyáron, úgy érdemesebb arra menni, mert sokkal gyorsabban lehet haladni, mint Bulgárián keresztül.
Üdv.:
Katerina!
Pontosan honnan hallottad, hogy idén nyárra sem kell vízum? Engem nagyon érdekelne, mert mi mindenképpen Macedonia felé megyünk Sartira és július elsején jövünk hazafelé. Persze én is remélem, hogy nem kell, régóta hosszabbítgatják már a vízummentességet. Üdv Judit