Szia!
Peloponnészosz, Görögország.
Miért?!
Vannak, akik előttem már leírták ennek a résznek a szépségeit és az értékeit.
Tudom, hogy messze van Magyarországtól, de higgyétek el, megéri a fáradalmakat.
Aki busszal érkezik, annak is vannak lehetőségek. Bérlés (autó, motor), vagy valamilyen szervezett utazás, egyéni utazás.
Annyi helyre el lehet jutni, hogy fürdőzésre nem is marad idő
Ha többször is eljutsz ide, akkor is marad még bőven látnivaló.
Saját autóval meg nincs is lehetetlen Ekkor csak rajtad múlik minden
Az időjárás garantáltan, tökéletes.
A víz tiszta és nagyon kellemes.
A görög emberek még nem "turistásodtak el" .
Igazi görög ételek, italok.
A táj gyönyörű.
A történelmi értékekből szinte kifogyhatatlan. A táj is változatos.
Mit lehet még elmondani? Ezt látni kell!!
Vannak szigetek, melyek szintén csodálatosak. Ez tény!
De itt minden megtalálható és nem kell kompozni, órákat hánykolódni a tengeren, esetleg repülni órákat és ezáltal kihagyni szép helyeket .
Én csak ajánlani tudom ezt a csodálatos félszigetet.
Kellemes időtöltést kívánok minden fórumtársamnak!
#2107602013-10-22 14:34:16 Válasz a #210759. hsz-ra
MAciG!
Görögország az tuti, hogy konkrétabban merre az még képlékeny. A párom visszamenne Thassosra és Sarti környékére is, (nekünk sikerült meglátnunk a Chalkidiki-félsziget szépségét)ezen belül is Sykiát favorizálná vagy szemben a Cassandrán Afitost.
Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást...ennyit szerettem volna tudni hogy ha Nei Poriba megyünk akkor át lehet sétálni Platamonba ez nekem fontos mert mi 10 nap alatt mindig megyünk valahová és ahogy hallom Platamon nagyon szép hely kirándulni -ókori helyekre....ha még valaki tud többet Platamon-ról írjon....köszi
#2100542013-09-08 17:57:48 Válasz a #209889. hsz-ra
Szia!
Platamonas-ba - úgy tudom - csak az Anett Tours szervez utat busz-apartman. Nekik ez a fő uticél. Egyszer voltunk velük a Magda házban (ez már kb. 8 éve volt. Teljesen elégedettek voltunk mindennel.
Az Ibusz-nak 2, Apollón Travelnek 1 szálloda van a kínálatban.
Nei Pori-ban van több irodának apartman kínálata. Platamonasra át lehet sétálni.
Jövőre májusba szeretnénk utazni Görögországba autóbusszal 10 napra Platamonas -ba (Nei Pori melett)...szeretnék információt melyik utazási iroda szervez utakat oda...várom a hozzászólásokat -élményeket ha valaki volt ott és melyik utazási irodával volt-..email cimem eva.eva56@freemail.hu..Üdv mindenkinek
Idén Toloba utazunk busszal. Ez lesz a harmadik nyaralasom Götögországba.
Voltam Stavrosban, ami akkor nagyon tetszett, elmentunk kirandulni Thassosra és Kavalába, nagyon szép helyek. Augusztus kozepén voltunk 40 fokban.
Ezutan Sarti következett, ami nagyon magasan verte Stavrost. Szuper fakultatív kirandulások voltak és lehetett lovagolni a parton.Ja és delfineket is lattunk a kirandulasok kapcsan. Szeptember elso felében voltunk 42 fokban.
Alomszép helynek tartom Sartit, csak az oblokben furodtunk és buvarkodtunk, szuper klassz hely. A beach neken nem jott be, viszont gyerekes csaladoknak nagyon jo.
Most kivancsian varom Tolot, a busztol kicsit para vagyok, pedig harmadszor utazom így.
#1972442013-01-07 15:39:34 Válasz a #197242. hsz-ra
Valahogy igy...
Látod, viszont nekem szeptember közepén még sosem tűnt fel, hogy annyira szárazabb lenne a növényzet. Bár lehet, hogy a helyszín sem mindegy.
Köszönöm az infókat. Lényegében összefoglalva akkor. Előszezon: élénkebb (szebb) természet ,de hűvösebb tenger. Utószezon: melegebb tenger ,de "szárazabb" növényzet.
#1972342013-01-06 22:57:23 Válasz a #197219. hsz-ra
ha "csak" 1 nyaralásra futja: az őszit! mert ilyenkor meleg a tenger,már nem éget a nap,kevesen vannak,nyugi van autó motor bérlésnél is szerintem jobban engedékenyek már ilyenkor a Görögök.És nem utolsó sorban,feltölt kikapcsol és erőt ad a tél elviselésére itthon
Nekem még sehol sem tűntek unottnak a Görögök,sőt inkább az jön le lazábbak még nyugisabbak,és engedékenyebbek.