én nagyon sajnáltam a nyáron, h az Eupalianos-alagút éppen felújítás alatt volt, arra borzasztóan kíváncsi lettem volna!
cukkinivirág ízlett? számomra még jobb, mint a dolmades (érdekes, h szintén samoson kóstoltam először egyébként).
drakeinél már akkor is ott volt a kajáldánál a pópa bácsi, ha jól látom. )
Szerintem inkább csak eszmei jelentősége van annak, hogy láttad-e vagy sem az alagutat, mert nem olyan nagy látványosság (kb. annyit látni, mint ami a képeken van, azt is csak egy rövid szakaszon) - de megértem, hogy mit érzel, az ilyen engem is nagyon tud bosszantani.
A cukkinivirág finom volt, bár őszintén szólva magának a virágnak sok íze nincs, inkább a belecsomagolt töltelék az, ami meghatározza a végeredményt. A dolmadesnél jobb szerintem is, mert a szőlőlevélnek viszont van egy kis olyan mellékíze, amit nem annyira nagyon szeretek.
Gondolkodtam azon, hogy vajon tényleg pópa bácsi-e a fekete ruhás öreg, de nem tudom, én kissé bizonytalan vagyok benne...
-törölt nick 11881 | #227613 | 2015-03-14 08:48:39 | Válasz a #227604. hozzászólásra
Köszönjük Verka, hát elkészült. Igazából, én már le is mondtam róla.
De most aztán végképp be vagyunk sózva, már nem kell olyan sokat várnunk és újra szeretett szigetünkön lehetünk. Még mindig rengeteg felfedeznivalónk lesz Samoson, de azért jó volt látni a már ismerős helyszíneket. No és találtam új dolgokat is a beszámolódban.
Bizony számít, h a ryanair is repülni fogja, csak lenyomja ez az árakat. bár én annyira még nem vagyok velük megelégedve (legalábbis az általam nézett időszakokban)
néztem jegyárakat, fejenként 200 euró alatt meg lehet oldani az utat oda-vissza (most nagyon olcsóak a jegyárak Athénba, komolyan tötöm a fejem, hogy nem kéne elmenni egy hosszú hétvégére?)
Sajnos azt nem tudjuk, mikor lesz a nyaralás, úgyhogy a jegyfoglalás nem aktuális. Sajnos.
Szívesen szállnék át Szalonikiben, mert tavaly az az egy délután-este amit ott töltöttünk, kevés volt. De Athén is OK, szeretem a várost, van kedvenc hotel, étterem, bolt és még mindig nem sikerült mindent megnézni (szerintem nem is lehet, és ez jó ok a visszatérésre).
De én leginkább hazautazásnál szeretek megállni: akkor könnyebb elszakadni a szigettől, a tengerparttól, ha tudom, hogy még két éjt, másfél napot Athénben töltünk.
De ha nem lehet másként, akkor odafele is megállunk egy éjszakára. Ezen nem fog múlni...
Astra Airlines, igen, írtam is itt az előbb Katinak is, mint elég olcsó opciót. Viszont tavaly Samosra nem klappolt a menetrend a wizzhez, mert vagy hajnali volt a samosi járat, vagy ugyan délutáni de az is elment a wizz érkezése előtt. Vagyis meg kellett szállni Szalonikiben annak aki erre ment (oda és visszaúton is).
Wizz amúgy nagyon nincs minden nap: főszezonban heti 3 járat volt/lesz, azon kívül pedig kettő.
Aegennal viszont hiába átszállásos, az nagyon biztonságos, lévén nem fapados átszállás ugye (nincs csomagátrakás, ezt megoldják ők, nincs kétszeri csekkolás, stb), ebben semmiféle nehézség nincs senkinek. Plusz bátorság sem kell hozzá, itt mindent a légitársaság intéz (késés esetén átraknak másik járatra, stb.), a jegy is budapest-samos-budapest útvonalra szól, egyben.
És bizony, ahogy írtam is, én is vojanditól és misiarctól vettem az ötletet, tippeket (na és verkától persze); misiarc kb. hazajár már Samosra, nagyon alaposan ismeri a szigetet.
Sziasztok!
Én már három éve szemezek Samos-szal és pont az átszállás, vagy méginkább az Athénban vagy Szalonikiben éjszakázás miatt gondoltuk meg magunkat.
Aztán idén mégiscsak Samos a cél.
Rollo - tényleg egsézen fantasztikus a beszámolód, három estére osztottam el, közben térképen követtem a dolgokat. Azért Vojandi egykori beszámolójában és misiarc hozzászólásaiban is nagyon sok hasznos infó van. De majd még mindent átolvasok 1x.
Kérdésem is van már egy csomó, de nem akarlak ezzel bombázni benneteket.
Viszont: odafele van egy nap, amikor Szalonikiből valamikor koradélután indul egy kis repülőtársaság gépe (Astra?), még azt is be lehet kalkulálni, hogy a wizz késik. Ha esetleg pont aznap nincs wizz - ezt még nem ellenőriztem, akkor marad Athénon keresztül, ottalvással, de lesz ami lesz, nekem idén számos úticélból csak Samos kell
Kónyu, én is vagyok ezzel, mint te. Pontosabban a párom nem hajlandó egy hétnél több időre utazni (pedig nagyon szereti a görög világot), ezért Samos sajna most törölve.
Off: tegnap a Wizz-nél 20 % kedvezmény volt, rá is cuppantunk és este 10-kor foglaltunk Krétára. Ha jól emlékszem, hatodszorra megyünk vissza, megint 2 helyen szeretnénk lenni (nyugat és észak).
köszönöm szépen kónyu az elismerésed.
samos tényleg nagyon szép sziget, nagyon örülök, hogy korábban verka és vojandi, majd misiarc úgymond 'utat mutatott'; akinek módja van rá ne hagyja ki, főleg, hogy az általam bejárt görög területek között nem csak szépségében és ápoltságában emelkedik ki, hanem relatíve de olcsóságában is- és ma már eljutni sem nehéz oda, nem is különösebben drága (igazából nem kerül többe, mint amennyibe a közvetlenül a wizz airrel elérhető célpontok kerülni szoktak).
szóval, mindenkinek hajrá!