Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5506
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199252 Üzenet linkje2013-02-25 22:02:16  Válasz a #199197. hsz-ra

Konyú ezt a Kalymnost megnézem,hogy hol van mert bevallom nem tudom icon_sad.gif itt még nem voltam meg Kefalonián sem stb...megnézem majd tüzetesen a képeket mert eddig csak bele-bele néztem de fantasztikusak,minőségileg is.
# 5507
Moniq
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199387 Üzenet linkje2013-02-28 14:16:40 

Sziasztok.Egyenlőre még csak 3 évre visszamenőleg tudtam visszaolvasni,ezt, és egy másik fórumot is,keresőket is kihasználtam,de jó pár dologra nem találok választ,ebben szeretnék segítséget kérni,aki tud.Előre is köszönöm.Szóval eldőlt, idén Korfu a kiválasztott sziget nyaralás szempontjából.2 hetet szeretnénk itt eltölteni.Szállást csak alvásra használnánk,nagyon aktív turisták vagyunk.A következő felsorolt apartmanokról hallott-e,tapasztalt-e valaki valamit,mert az az 5-6 kép amit találtam,nagyon semmitmondó volt.Központi helynek ki mit választana?Autót bérelnénk egy hétre.Angol-német huligánok,csak részben szoktak zavarni minket.St.Stefanos,Moros---Benitses ,Alexis,---Benitses,Voula---Arillas,Napoleon----Yannis,Messonghi----Ipsos,Marilena.Szeptember eleje-közepe körül mennyire kihaltak ezek a helyek?Pl.este kis nézelődös,vacsorázós csavargás mennyire kivitelezhető?Úgy olvastam messonhgi mellett van Moraitika.Melyik a csendesebb,milyen messze vannak egymástól,ha egy kis nyüzsgésre vágyik az ember?St.Stefanos,Moros minden szobája a tengerre néz,v.feláras?Egyenlőre ezekre a kérdésekre örülnék,ha valakinek van tapasztalata,és megosztaná velem.köszönöm.Sziasztok!
# 5508
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199391 Üzenet linkje2013-02-28 15:40:07  Válasz a #199387. hsz-ra Előzmény #199387

Ha Benitses, akkor én őket ajánlanám:

http://venusapartman.com/

Itt van tengerre néző szoba a legfelső emeleten és csöndes helyen is van, saját parkolóval és medencével.... Benitses óvárosában rengeteg taverna található még..

A Voulát ismerem, kb 7-8 éve laktunk benne, akkor még nem volt klímájuk, éjszaka megdöglöttünk a melegtől, nincs semmi kereszt húzat az épületben... A többit nem ismerem.. Központi kiinduló pontnak megfelelő Benitses, de szeptemberben már sajnos esténként mindegyik település kicsit kihalt lesz.... messongi Moraitika tulajdonképpen egybe van épülve, de este már szeptemberben szintén kihalt az a helység is....

# 5509
Hesztike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199545 Üzenet linkje2013-03-04 13:09:13 

Kedves Birsalma!

Megértem, hogy nem szeretnél Sartin alul adni! Én is ugyanígy voltam ezzel mielőtt Korfura mentünk. Én is voltam előtte Sartin kétszer is (ennek már van vagy 10 éve). Sarti és Korfu is imádni való!!!
Mindegyiknek meg van a maga szépsége, vonzereje, de tényleg nehéz összehasonlítani a kettőt.
Nem fogsz csalódni Korfuban! Különösen az északi és a nyugati part az izgalmas. Kedvencem volt a Pelekas strand, még jobban tetszett mint Paleokastritsa! Számomra ez egy igazi álomstrand!!!
Sidari sziklái pedig lenyűgözőek, különösen izgalmas a Canal d'amour átúszása. És egy hajókirándulás a Paxos-Antipaxos szigetekre fantasztikus élmény!

[/img]

# 5510
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199546 Üzenet linkje2013-03-04 13:14:41  Válasz a #199252. hsz-ra Előzmény #199252

vivien64!
Ha megnézed az albumom a hsz-em alatt, az nyújt némi támpontot!
De van Kalymnos fórum is (ez itt off lesz).

# 5511
Birsalma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
149 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199550 Üzenet linkje2013-03-04 15:11:50 

Kedves Hesztike!

Köszönöm hogy írtál - már haladok afelé hogy megnyugszom, hogy Korfu jó választás volt icon_smile.gif))) De tény hogy Sartira szó nélkül 1000-szer is visszamennék , remélem a nyaralás után Sidariról is ezt mondom.

Te hol szálltál meg? Mivel utaztál? Esetleg valami bővebb információ icon_smile.gif

# 5512
Hesztike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199579 Üzenet linkje2013-03-05 12:59:53 

Messonghiban voltunk, repülővel utaztunk. Sidari sokkal jobb hely. A délkeleti és déli partrészt nyugodtan kihagyhatjátok, oda nem érdemes elkirándulni sem. A lényegi rész ott lesz a környéketeken. Az a néhány óra amit Sidariban töltöttünk nagyon emlékezetes számomra. Paleokastritsán érdemes kajakot bérelni, persze csak ha nincs nagy hullámzás, és megnézni a környező kis barlangokat, ahová be lehet menni a kajakkal. Ja, és a Pelekasi strandot mindenképp érdemes kipróbálni. Nagyon jó a homok, szép tiszta a víz, és a környék zöldellő hegyoldalai fantasztikus látványt nyújtanak. A hegyi falvak sem semmik. Képet sajnos ide nem tudok feltölteni, de e-mailben tudok küldeni néhányat. Idén Kefalóniát vettük célba, és én is nagyon izgulok, hogy vajon nem fog-e hiányozni Korfu, de jövő ilyenkor már valószínűleg egy újabb, talán még magasabb mércének tesszük ki a következő úticélunkat.
# 5513
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199580 Üzenet linkje2013-03-05 13:04:14 

Hesztike!
Ha nem probléma, szeretnék én is képeket kérni! Legfőképp Paleokastritsa és környéke érdekelne, de persze mi is be akarjuk járni a legszebb helyeket a szigeten, így a kirándulóhelyekről is szívesen venném, ha küldenél képeket! Előre is köszönöm!

# 5514
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199584 Üzenet linkje2013-03-05 17:23:31  Válasz a #199579. hsz-ra Előzmény #199579

Szerintem az egész keleti part a főváros kivételével időpazarlás, észak-kelettől (Nissaki) északon át a nyugati oldalon egészen le dél-nyugatig érdemes körülnézni, meg persze a sziget belsejében. Messongi, Moraitika, Benitses, meg főleg Kavos!!!!!!!!!!!! maga a rémálom, aki teheti, kerülje el őket!! Akicezeket e helyeket szereti, attól bocsi, de ne csapjuk be a szépre vágyókat icon_smile.gif
# 5515
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199585 Üzenet linkje2013-03-05 17:24:45  Válasz a #199580. hsz-ra Előzmény #199580

Ha képeket akarsz látni, a legegyszerűbb a gugliba beírnod, és a képek gombra kattintanod!
# 5516
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199595 Üzenet linkje2013-03-05 18:10:01  Válasz a #199584. hsz-ra Előzmény #199584

Mi a bajod Benitsessel? icon_surprised.gif Nem csak kívülről kell ezeket a helyeket megnézni, hanem be kell menni a sűrűjébe, úgy ahogy mi szoktuk tenni.... icon_biggrin.gif Benitses óvárosa a kusza kis utcácskáival, vagy a vízerőmű, fogadjunk nem is láttad még?? Vagy a ott a régi kastély kertje a vízeséssel, gondolom sőt biztos vagyok benne nem láttad.. icon_biggrin.gif Vagy ott a kis templom a hegyoldalban a nagy óriás platán tövében... De még tudnám sorolni a helyeket.. Benitses mellett ott van még Gastouri kis falu, olyan mintha vissza mennénk az időben... stb stb.... icon_biggrin.gif
# 5517
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199608 Üzenet linkje2013-03-06 01:01:50  Válasz a #199595. hsz-ra Előzmény #199595

Igazad van, az igazság, hogy amikor először voltunk anno Korfun, hazafelé onnan indult a busz, és Paleokastritsáról magunknak kellett megoldani az odautat. Volt egy fél napunk körülnézni, és bár lelkesen vágtunk bele, nagyon nem tetszett se a város, se a víz! Lehet, ha jobban ismertük volna, tartalmasabb lett volna az a fél nap, de nem hiszem, hogy Paleot lecseréltem volna legközelebb icon_smile.gif Helyesbítek: talán, ha leírnál nekem ott egy toplistát, 1 napot rászánnék (de csak 2 hétből!), de biztosan nem nyaralnék ott, akkor sem, ha tizedszer lennék Korfun. Amit én láttam belőle, az nem volt vonzó, ezért írtam le a saját véleményem. De ha vannak érveid, szerintem akit illet, szívesen olvasná, nem vagyunk egyformák, és ha valakinek mégis csak Benitses az álma, biztos szívesen gazdagszik az ottani látnivalókkal (mint pl. az általad említettekkel).
De talán abban egyetérthetünk, ha teheted, Te is a nyugati oldalt választod.
Nyugtass meg icon_smile.gif

# 5518
Tothrita
Aktív fórumos
Aktív fórumos
347 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199611 Üzenet linkje2013-03-06 08:52:20 

Mi sajnos csak egy hétre megyünk icon_sad.gif most többre se időnk se pénzünk. icon_sad.gif
Mindent nem fogunk tudni megnézni ennyi idő alatt, ezzel tisztában vagyok, ezért egy hétre való látnivalót ajánljatok nekem légyszi! Mit érdemes megnézni Paleokastrista környékén? Az biztos, hogy Korfu városába ellátogatunk, meg a kilátót is megnézzük, ami ott van a környéken, meg a Canal d'amour-t is, meg Sissy kastélyt is icon_smile.gif . De ezen kívül még belefér az időnkbe egy-két látnivaló vagy több. Mit javasoltok amit semmiképpen ne hagyjunk ki?

# 5519
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199613 Üzenet linkje2013-03-06 09:12:48  Válasz a #199611. hsz-ra Előzmény #199611

Paleo környékén ami kötelező, az szerintem:
1. Maga Lakones falu, ami közvetlenül Palekastritsa felett van, a kedvenc görög hegyifalvaim egyike
2. Angelokastro vára (és beülni egy italra a helyi kocsmába)
3. Mirtiotissa beach (Paleotól délre)
4. A helyi kolostor
5. Az összes öböl szintén helyben
6. A Golden Foxban egy pár órás medencézés egy koktéllal, a kilátás miatt
7. Liapades öböl
Szerintem nagyjából ennyi, esetleg egy BBQ-s hajóút egy csak a víz felől megközelíthető parton. És ha kicsit távolabb, akkor érdemes Kassiopi partjait megnézni.
Kepkypa és a többiek gondolom jönnek a többi ajánlattal, Ők frissebbek nálam, mi vagy 15 éve jártunk ott utoljára, azóta a többi szigetet járjuk icon_smile.gif

# 5520
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199620 Üzenet linkje2013-03-06 10:44:33  Válasz a #199608. hsz-ra Előzmény #199608

Tény hogy szebb a nyugati oldal, de így kb 30 x Korfu után is Benitses marad szálláshelynek.... icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 367 368 369 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu