#1294612010-03-22 19:36:59 Válasz a #129457. hsz-ra
Kapcsolodik mert szeretnénk az idén Neoi Poriban autoval menni, és ha lehet kicsit sporolni az utiköltségen. Tudja valaki hogy Platamonban milyen kut van? Én omv re emlékszem de nem biztos hogy az.
Pinga
Kiszámoltad már, hogy a bio üzemanyaggal mennyit spórolsz meg.
Mivel kb 100 Ft-al olcsóbb mint a 95-ös és ha a kocsid fogyaszt 8 litert akkor kb megtakaritasz 8-9 ezer forintot.
Szerintem ekkora költségvetésü nyaralásnél ez az összeg nem mérvadó.
#1294672010-03-22 20:08:57 Válasz a #128403. hsz-ra
Hapci!
Olvastam a régebbi írásokat.Milyen meglepik érhetnek autóval ha kirándulgatunk?m
mi Cassandra félszigetre megyünk,úgy gondoltuk körbe járjuk és még Chalcidikit is.
Hapci!
Olvastam a régebbi írásokat.Milyen meglepik érhetnek autóval ha kirándulgatunk?m
mi Cassandra félszigetre megyünk,úgy gondoltuk körbe járjuk és még Chalcidikit is.
Bejártam mindkét félszigetet, de semmi meglepiről nem tudok beszámolni, hacsak a kecskenyáj nem számít annak. Másfelé többször tapasztaltam, hogy az eldugodtabb utak, főleg hegyvidéken, néha gyalázatosak is tudnak lenni, s pl. a normál út egy-egy faluba érve hihetetlenül leszűkül a házak között. A mellékutakon könnyű eltévedni, jó térkép szinte kötelező! Összességében soha sehol semmi komoly gondom nem volt; igaz, felkészülten indultam mindenfelé.
#1294782010-03-22 20:50:13 Válasz a #129467. hsz-ra
Bár én nem lettem megszólítva, de bátorkodom hozzászólni a témához...
Kassandrán valószínűleg semmilyen meglepetés nem fog érni, mármint kellemetlen.
Volt ugyan kőomlás, ami miatt lezárták a főutat és elterelték a forgalmat Nea Fokea után, de remélhetőleg nyárig ezt is rendbehozzák. (Bár látva a mostani állapotokat, nem kapkodják el )
#1294932010-03-23 08:28:20 Válasz a #129464. hsz-ra
Mi a megtakaritás ouzoban vagy sörben számoljuk,ugy hogy ha megsporolunk akár 20 ezret is az oda vissza uton,akkor már nem elhanyagolhato mennyiség.De persze ezt az üzemanyagot felhasználhatjuk kirándulásokra is helyben.Közel 80 liter.
Kapcsolodik mert szeretnénk az idén Neoi Poriban autoval menni, és ha lehet kicsit sporolni az utiköltségen. Tudja valaki hogy Platamonban milyen kut van? Én omv re emlékszem de nem biztos hogy az.
Szerintem Görögországban nincs OMV kút.
Ha jólemlékszem, BP kút van (autómósóval) az autóút bekötőrészénél.
#1295162010-03-23 12:28:17 Válasz a #129497. hsz-ra
Tavaly ott tankoltuk a kis motorokat és elfelejtettem milyen kutra jártunk,ha jol emlékszem az platamonnál autopálya tul oldalán van egy shell kut,mintha fénykép is lenne rola
Szerintem ,ha a spórolás nem megy a nyaralás minőségének rovására akkor teljesen oké. Ki az akinek mindegy ,hogy 10-20ezerrel többet tud elkölteni a nyaralás alatt másra mint üzemanyag? Nem más eljárkálom ott a megmaradt pénzt és szétnézek egy másik országban,mint,hogy elköltsem az autópályán haladva . Ki szeret fölösleges pénzt kifizetni,ha nem kell?
Egyébként Május körül kell mennem Görögbe (sajnos nem nyaralás miatt) és megnézhetek néhány dolgot ami érdekel titeket. (kutak,utak stb...) Csak kérdezzetek bátran és hozom az infót,amit megtudok.
#1295252010-03-23 16:02:18 Válasz a #129523. hsz-ra
Mivel két kocsival megyünk igen sok lehet a megtakaritás amit kirándulásra fordithatunk öneröböl. A kaján és szorakozáson nem szoktunk sporolni elvégre pihenni megyünk. Fözni sem szoktunk,max reggel egy kávét, a kaját étteremben eszük meg és a boltokban vásároljuk össze a hidegnek valot. Természetesen a friss gyümölcsök nem maradhatnak ki, amit elég olcson árulnak az öregek kocsikrol. Szoval irány a tenger és a napsütés !
Kiváncsian várjuk hol tart szerbiában az autopálya épités? Macedoniában is befejezödtek e már a hid felujitások a hegyekben?