#1933492012-08-09 16:51:35 Válasz a #193336. hsz-ra
Szia Kristi!
Szerintem ne bánd, hogy messzebb van a parttól, ha cserébe nyugisabb. Sidariban is tudnak az angol tinik bulizni éjjel...szóval én örülnék a nyugisabb helynek.
Pici infó:
Komp, Igoumenitsából Korfura (város) felnőtt 10 euro, gyerek 5 euro, személyautó 40 euro. Kicsit húzós.
Sidari nappali hőmérséklet 32-36 fok, este 25 fok ez kellemesebb, mint a szigeten bárhol (szerintem).
Benzin 95-ös 1,79 - 1,89 euro/l.
Bankkártyával a híresztelésekkel szemben kb minden harmadik kútnál van lehetőség fizetni a sziget belsejében.
Rettentően sok az olasz, állítólag ilyen az augusztus, náluk már csak az angolok vannak többen.
Remélem segíthettem!
Üdv
CF
Szombaton haza
#1933902012-08-10 00:08:28 Válasz a #193387. hsz-ra
Igen augusztusban rengeteg olasz jön ide , angol meg mindig sok van.... Sok angol meg mar itt is lakik... De idén rengeteg román szerb makedón is itt nyaral,ami eddig nem volt jellemző rajuk ... Amúgy a szigeten nagyon kevés a turista ,panaszkodnak a görögök emiatt...
Most hétvégén szombaton indulunk Wizz Air-el, már nagyon várjuk! Rengeteg hasznos infót olvastam tőletek ezért nagyon hálás vagyok! Mi Sidariba a Gela apartmant foglaltuk, nem tudom van e már valakinek tapasztalata az apartmanról?! Lenne még pár kérdésem, amit nem találtam meg!
1.
Mi szerdára tervezzük a Korfu város látogatást mert szeretnénk a leszálló chartereket is a gátról nézni, elvileg szombat és szerda az a nap mikor több a repülő ugye?
1.1
Korfu város piacára mikor érdemes kimenni? Van esetleg kimondottan piac napok?
2.
Sidariban hol van a legjobb gyrosos?
3.
Valaki jön esetleg 11-18ig Sidariba?
Köszönöm a válaszokat! Kerkyra te az első kettőre kapásból tudsz is szerintem válaszolni
#1934482012-08-10 16:47:57 Válasz a #193399. hsz-ra
1.
Mi szerdára tervezzük a Korfu város látogatást mert szeretnénk a leszálló chartereket is a gátról nézni, elvileg szombat és szerda az a nap mikor több a repülő ugye?
1.1
Korfu város piacára mikor érdemes kimenni? Van esetleg kimondottan piac napok?
2.
Sidariban hol van a legjobb gyrosos?
1. Szuper jó program, kötelező!!!
1.1 Az idegenvezető aszonta, hogy minden nap van reggel 8-tól piac kb délig. Kivéve ha valami ünnepnap van és az elég gyakori itt augusztusban.
2. A legfinomabb, legkiadósabb, legolcsóbb gyros (véleményem szerint) a Summertime apartmanok előtt, a Kanáldamúr közelében van. A nevét nem tudom, de nehéz eltéveszteni. Van egy nagy fehér tábla a központból kifelé jövet bal oldalt (summertime appartments) és itt a jobb oldalon van egy teraszos jellegű kiülős cucc. 2 euro a gyros pita, 3 euro az óriás gyros pita 5-6 euróért gasztro-orgazmus
Ajándékokat is itt a csatorna utáni utcában érdemes venni, olcsóbb.
Valószínűleg vannak még jó gyros-os standok, érdemes kipróbálgatni.
Paradise étterem, nem egy nagy szám, egyszer megteszi.
A három kismalac elég baba, görögös mutatványok, tánc, zene, közepes árak, szuper görög vendégszeretet, finom kaja.
Ma szörnyű felhők közelítenek a sziget felé északról, a tenger is háborgott egy picikét, de iszonyú meleg párás az idő még mindig.
Szerintem is kevés a turista, sok szabad kiadó szoba van.
Valaki kérdezte a parttól távol eső apartman hátrányait, előnyeit.
Ha minden nap Sidariban akartok strandolni akkor ne válasszatok távolit, hacsak nem autóval begurultok a tenger melletti parkolók egyikébe.
Persze a központi apartmanok drágák talán és zajosabbak is, de biztos van arany közép út. A Luisa apartman (ahol mi vagyunk) még viszonylag központinak számít, de minden nap besétálni elég fárasztó egy kiadós vacsora és városi barangolás után.
Valamilyen járgányt kell bérelni és menni, menni minden felé...
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, megy-e valaki mostanában Korfura?
A lányom Dassiában van gyakorlaton és szeretnék küldeni neki egy kis csomagot , feltéve, ha találok egy jótét lelket.
Üdv: Kata
Szeptember 5-én indulunk az ibusz-al Korfu-ra a szállás az Alexandros apartmanhotel-ben lesz valakinek valamilyen véleménye róla? Esetleg más is megy pont akkor arrafelé?
Még egy kis adalék a kocsival Görögországba utazóknak. Belgrád belvárosát (E75 is) feltúrták rendesen. Először azt hittem kamu a terelés, a fizető-kapunál egy térképes infó lapot is osztogatnak, hogy mindenki inkább az újonnan elkészült elkerülőt használja. Mikor hazafelé jöttünk és bementünk a szokásos úton, először csak sebesség korlátozásokkal találkoztunk. Óóóó, mondtam ha csak ennyi, akkor túléljük. Tudni kell, hogy az új elkerülő korán sem olyan jó, mint azt várnánk és hát, mivel elkerülő, jó nagy kört tesz, időt és üzemanyagot rabolva. Ha jól emléxem kétszer egy sávos, a vége felé lámpával és macskakőre hasonlító burkolattal nehezítették ezt a szakaszt. Nem maradhatnak el a városból kiköltözött ablakmosó fiúcskák sem. Van egy alagút is, amelyben a kamionosok szívesen hűsölnek a nagy melegben, kitéve az elakadásjelző villogót, nem kicsit veszélyes. Szóval egyre beljebb jutottunk a városban és egyszer csak megszűnt az E75 a hidat is lezárták. A navigátor először minden áron vissza akart fordítani, mert minden más megoldás nagy kerülő lett volna. De egyszer csak feltűnt egy (szerintem vadonat új) híd, amire rákanyarodtam. A legfrissebbnek hitt navigáció sem tudta, hogy létezik így "átúsztunk" a folyón. Itt egy rövid szakasz után egy körforgalomból kilépve ismét a jó úton találtam magam. Szerencsére éjfél körül viszonylag forgalommentes Belgrád ezen része, így simán belefért ez a bénázás. Nappal már nem biztos, hogy ilyen flottul ment volna. Szummázva a dolgot, inkább válasszuk az elkerülőt...egyenlőre
Remélem segíthettem!
Üdv
CF