Sziasztok!
Ma hajnalban értünk haza Sidariból, nagyon jól éreztük magunkat. Még most aklimatizálódunk
Jelenleg a képeket pakolom a gépre, majd válogatás, és ide is töltök fel.
Gégé! Megkerestük az Angol temetőt, sajnos tekik nem voltak, de körbesétáltuk. Sajnos most orchidea sem volt, de láttunk aranyhalakat, tavirózsát.
Pedig vannak tekik kb50 darab.. Rossz helyen kerestétek őket.. Ismerősök is éppen most voltak a temetőben tekiket etetni.. Kár hogy nem találkoztatok velük... Mi minden alkalommal elmegyünk miattuk... Viszünk salátát DINNYÉT paradicsomot főtt tojást .. Lehet a nagy meleg miatt el voltak bújva . A kicsik meg jobbra a bejárat mellett a kút környékén találhatók... ott puhább a talaj ott szoktak kikelni.. Temető gondnokkal találkoztatok öreg Georgéval?? Csak halkan jegyzem meg, meleg az öreg de nagyon
Sajnos nem jött elő, pedig elég hangosan csöngött a kis harang az ajtó felett
Mondjuk tényleg nagyon meleg volt, mi is kornyadoztunk, de ott a fák alatt jó hűvös volt.
A Korfura utazók 99%-a sajnos nem látogat el az Angol temetőbe , pedig szerintem kihagyhatatlan.. Mondjuk ilyenkorra már sajnos eléggé nagy a szárazság, de tavasszal ősszel csodálatos..
Mi ellátogattunk. Egy utikönyvbe láttam róla képet és ugy gondoltam meg kell nézni./Egyébként máshol is elmegyünk,mert sok "érdekes dolgot lehet látni"Láttuk már a temetési szokásaikat,csontkamrát ,hát nagyon bizarr volt,de ez is az élet része.A teknősők aranyosak,tettem fel képet róluk ahogy közelitenek egymáshoz/kivártuk amig egymásra találnak.A könyvbe ugy emlékszem irtunk,de ha azt mondod kitépik akkor mindegy.Szerencsénk volt,mert eléggé zöld volt minden,s az a nyugalom. Tettünk is oda egy kis aprót a tányérba .Nagyon kellemes nap volt.Az öreg csak kikukkantott,mert sokan jöttek még utánunk,és szólt a csengő
Lehet hogy bizarr amit írok, de mi szinte az összes temetőt végigjártuk már Korfun... Igen vannak érdekes dolgok...... Sajnos rengeteg fiatal nyugszik a temetőkben, sok balesetben hal meg (motorozás).......
Vasárnap hajnalban érkeztünk 14 csodálatos Korfun töltött nap után.
A 14 nap alatt 9 szálláshelyünk volt, azaz 9 különböző településen szálltunk meg.
14 napra béreltünk autót bejártunk mindent, ami az időnkbe belefért.
Miért Korfu?
Tavaly Kefalonián nyaraltunk, a Porto Skala Hotelben (Skala) ahol volt egy nagyon kedves görög szakácsnő, tőle kérdeztük: „Szerinte melyik a legszebb sziget?”
A válasz: Korfu, szerinte ez a legszebb legvirágosabb, legcsodásabb sziget.
Ez a vélemény, plusz egy kedves fórumtársunk, Gégé elképesztő utazás mennyisége, 40x Korfun, igazán kíváncsivá tett minket, így elhatároztuk, hogy Skopelos, Parga és Kefalonia után a negyedik görög helyszínünk Korfu lesz.
14 csodálatos nap után elmondhatjuk tényleg elbűvölő a sziget! Szerintem itt mindenki megtalálja, amit keres, vannak nyüzsis nyaralós helyek és elképesztő nyugodt szinte paradicsomi helyszínek.
Bármerre jártunk, mindig ért minket valami meglepetés, minél kisebb helyeken jártunk annál több csoda történt, és nyílt ki nekünk Korfu. Ezt a szigetet járni kell, belélegezni, és így magához enged, elvarázsol!
Igyekszünk a következőkben minél többet megosztani veletek a velünk történtekből.
Így talán Ti is kedvet kaptok, hogy felkeressetek új helyeket Korfun.