#2298412015-06-05 17:52:02 Válasz a #229840. hozzászólásra
A Viki parti apartmanhoz a legközelebb ez a partszakasz esim amiről én beszéltem. Van egy ernyőrengeteg, amit ha elfoglalsz, akkor fogyasztanod kell valamit és akár egész nap alatta ülhetsz. (jó nagy ernyők, mi nagyon szeretjük, iszunk napközben egy-egy frappét, vagy üditőt, és ott vagyunk estig ) Általában ha délelőtt mentünk, még akkor is találtunk szabad napágyat.
De van olyan szakasza is, ahová le tudod tenni a saját cuccaid, ernyőt stb.
A viz ott nagyon lassan mélyül, igy jó meleg is.
És valóban minden ott lesz a szátokban, bolt, fagyizó, tavernák, suvenirbolt, unatkozni nem fogtok.
Hozzánk is ez a strand lesz leközelebb, mi nagyon szeretjük, de babával megyünk, igy most amugy is ez lesz a legideálisabb nekünk, ő is tud majd itt fürdeni.
Mikor mentek egyébként? Nem vagy beirva az utaslistába.
Direkt ne írtam be ide, mert ezt mindenki látja és tudod a mai "biztonságos" időben, de Neked elárulom; augusztus 29.től 12 éjszakát leszünk ott.
Nem hinném, hogy az ernyőztető szolgáltatást igénybe veszem, mert zseb.eb.et nem akarom a lakásban hagyni egyedül és nem tudom hogy fog sok idegen között viselkedni, és mivel mélytengeri ragadozó, ne hogy vérfűrdőt rendezzen
#2298502015-06-06 07:24:20 Válasz a #229843. hozzászólásra
Az ernyőzés egyébként úgy működik, hogy lemész a partra, kinézel egy Neked tetszőt, alátelepedsz cuccostul, ha jön a pincér kérsz valamit, azzal már ki is bérelted. Ezután bárhová is elmész - kajáért, a szállásra, boltba -, ott hagyhatod a cuccod (az értékeseket azért nem), és a kutya nem nyúl hozzá.
Nálunk sokszor van, hogy elmegyünk valahová, és a cucc ott van két óra múlva is ugyanúgy, és mehetünk vissza a jól megszokott helyünkre.
De majd meglátjátok, hogy lesz a legkényelmesebb, mondjuk kutyussal tényleg érdekesebb lesz.
Ha majd tud valaki árakat feltenni,megköszönném. Nézegettem a tavalyi árakat, nem vészesek, két éve Paralian többet fizettünk egy-két dologért, mint itt amit láttam leírva.
A komp árak is érdekelnének. Autóval megyünk, olvastam, hogy az autó kompára függ a hossztól is. Nekünk kombi autónk van, gondolom akkor az is többe fog kerülni. Amúgy időben mennyit jelent a komp?
Viszont a menetrendet én most nem találom, illetve megvan, csak nem lehet beirni dátumot. Kétféle menetrendet szoktam nézni, a másikat meg nem lelem, max az ANEK oldalán tudsz esetleg tájékozódni.
Hátha van valaki, aki tud most friss menetrenddel szolgálni.
Közben megtaláltam, amit kerestem: rámész, hogy Itineraries-prices, utána pedig bal oldalt rámész, hogy Limenas-Keramoti, itt lesz, hogy mikor indulnak a kompok. (azért irtam ilyen szájbarágósan, mert nekem huszadjára is nehéz megtalálnom ezen az oldalon a menetrendet és itt is vannak árak)
http://www.thassos-ferries.gr/english.html
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha odaérünk Keramotiba, akkor be kell állni a hosszú sorba, és úgy kell elmenni jegyet venni, vagy valahol először félre kell állni, megvenni a jegyet, majd beállni a sorba? Vagy olyan mint pl. Tihanynál, h megy a sor, és "útközben" kell megvenni a jegyet, ki se kell szállni hozzá?
#2300442015-06-09 18:41:34 Válasz a #230038. hozzászólásra
Beállsz a sorba, úgy veszitek meg a jegyet, közben. Nálunk én szoktam kipattani, megveszem, és robogok a párom után/mellett, aki viszi fel a kocsit a kompra. Nagyon gyorsan megy a jegyvétel, csak elhadarod hány fő, és milyen kocsi, hipp-hopp megy. Érdekes, hogy mindig nagy a kocsisor, de a jegypénztárnál alig szoktak állni.
Igyekezni kell, mert főszezonban főleg hamar megtelik a komp - mondjuk nem baj, nem kell sokat várni a következőre.
#2300482015-06-09 20:45:25 Válasz a #230046. hozzászólásra
Ha jól emlékszem, Thassos 1, és 2 van rájuk irva, egy piros, és egy kék komp. Tehát kettő megy. Illetve lehet, hogy idén már egy harmadik társaság is indit, de ez nem tuti...
Én még ott másfelé indulót nem is láttam. Úgyhogy ne aggódj Kréta miatt.
Kb. háromnegyed óránként mennek.
Ha jól emlékszem, Thassos 1, és 2 van rájuk irva, egy piros, és egy kék komp. Tehát kettő megy. Illetve lehet, hogy idén már egy harmadik társaság is indit, de ez nem tuti...
Én még ott másfelé indulót nem is láttam. Úgyhogy ne aggódj Kréta miatt.
Kb. háromnegyed óránként mennek.
Köszi!
Már alig várom. Legszívesebben már indulnék is!
Majd összeszedem ici-pici angol tudásomat, hátha érti valaki mit akarok pampogni!
Az orosszal már annak idején se mentünk sokra, ma meg már végképp nem!