Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 496
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Etsymo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105734 Üzenet linkje2009-06-22 12:31:47 

Sziasztok,
elég mélyen vissza olvastam a topicot, de maradt egy kérdésem:
Az Atlason kívül van olyan biztosítás, aminél egyből a biztosító fizet,
és nem kell nekem kint kifizetni, számlát kérni, itthon számlát bemutatni, stb? Tehát a lényeg, h ha baj van, akkor ne a költőpénzből kelljen finanszírozni, hanem a biztosító maga rendezi a költségeket?
Az Atlas biztos ilyen?
Üdv
etsymo

# 497
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105743 Üzenet linkje2009-06-22 13:19:19 

Etsymo, mi tavaly az Uniqa-nál kötöttünk biztosítást, amit fel is használtunk (szerintem valahol írtam is) és ott sem kellett fizetnünk egy fillért sem, gyerek beteg lett (mindkettő - igaz egymás után), orvos - vizsgálat - gyógyszer - kontroll a kicsivel először naponta és egy fillért sem fizettünk (a gyógyszer árán kívül). Telefon a biztosító 24 órás ügyeletére és minden rendezve volt. Idén csak azért kötök Atlast, mert Toloban az orvos azt fogadja el, különben maradnék az Uniqa-nál, annyira korrekt volt minden.
# 498
Etsymo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105747 Üzenet linkje2009-06-22 13:22:44  Válasz a #105743. hsz-ra Előzmény #105743

köszönöm, megnyugodtam. Az Uniquát néztem ki magamnak,
de még nem írtak vissza a levelemre. De ha Neked ilyen tapasztalataid vannak, akkor elmúlt az aggodalmam icon_smile.gif
THX!

# 499
Ettika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
467 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105750 Üzenet linkje2009-06-22 13:27:04 

Szia Berili,
Tavaly Nei Poriban az orvosnál nem mindegyik biztosítást elfogadta? Ahogy olvasom Uniquát kötöttetek én AXA-t néztem ki.
Szerinted mehet? MIvel a fiam allergiás és asztmás és júliusban műtik orrmandulával,előfordulhathogy menni kell dokihoz. Melyik biztosítás a jobb? Biztosra akarok menni.

# 500
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105751 Üzenet linkje2009-06-22 13:27:31  Válasz a #105747. hsz-ra Előzmény #105747

Mi is az Uniquanál kötöttünk, és 250Ft/nap/fő.
# 501
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105753 Üzenet linkje2009-06-22 13:34:44 

Ettika, a régi EvaTours iroda melletti orvos volt, akinél a gyerekekkel jártunk, ez a Dora apartmanhoz van nagyon közel (mondjuk szerintem Nei Poriban nincs annyira távolság). Nem tudtuk, amikor kimentünk, hogy ez a biztosítás kell, egyszerűen itthon ezt kötöttük, ott meg azonnal szükségünk volt rá, mert a kicsi a második napon belázasodott, tüszős mandulagyulladása lett, vele jártunk sokszor ennél a dokinál. Kedves, közvetlen, fiatal, egy tünemény... bár a kicsi nem szerette. A nagyobbik lánykának "bejött" a fiatal doki... Mert hogy az első hét végére meg ő kapta el a mandulagyulladást. Tavalyelőtt Posta Biztosítónál volt biztosításunk, velük nagyon megjártuk, azért kötöttem tavaly Uniqát, mert ott van a kocsi biztosítása is. Én ezzel teljesen elégedett voltam. Talán nem a legolcsóbbat választottuk, hanem a közép kategóriát. Szerintem teljesen jó...
# 502
Zsanett177
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105772 Üzenet linkje2009-06-22 15:07:23  .

MI a postánál kötöttünk utasbiztosítást és Korfun,Sidariban elfogadták.Szükség volt rá és nem kellett fizetnünk a dokinál.
A Macedón határnál adtak 1 cetlit amire rá kell írni a személyes adataidat,de azt majd csak visszafelé kérik,de nálunk nem kérték azt se meg a biztosításokat,se kifelé se visszafelé!

# 503
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105776 Üzenet linkje2009-06-22 15:39:12  Válasz a #105743. hsz-ra Előzmény #105743

Szia Berili!
Megnyugtattál, hogy leírtad a tapasztalataidat az Uniqa-val kapcsolatban. Mi évek óta náluk kötünk biztosítást, de szerencsére eddig nem kellett igénybe vennünk. De azért nem árt tudni, hogy, ha baj van, akkor számíthatunk rá.

# 504
Etsymo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105794 Üzenet linkje2009-06-22 17:44:43  Válasz a #105776. hsz-ra Előzmény #105776

ez nem a reklám helye, de intézni is pofon egyszerű.
Neten kérdőív kitölt, pénzt átutal/vagy befizet, igazolást elfaxol,
és már jön is a kötvény, meg aranyos ajándékok.
Nekem a 10 perces sétával a bankba összesen ha fél óra volt,
a kitöltés elkezdésétől, a kötvény megkapásáig.
Szóval eddig én is kellemesen csalódtam az Uniquában.

De azért remélem senki sem szorul majd arra h
kint használnia is kelljen a biztosítását! icon_smile.gif

# 505
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105796 Üzenet linkje2009-06-22 17:49:31 

a biztosítok megbízhatóságának hol lehet utána nézni, mint az utazási irodák esetében ezt meg lehet tenni, v. nem icon_redface.gif icon_question.gif
# 506
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105966 Üzenet linkje2009-06-23 12:18:12 

Anyuci, teljesen pozitív a tapasztalat... Rendszerint náluk kötünk (a Posta biztosítósat anyósom kötötte - mi rendszerint együtt utazunk - de nagyon ráfáztunk vele). Az idei meg azért lesz Atlasz, mert Ági azt mondta, hogy a gyerekorvos azt elfogadja Toloban. Ám jó lenne, ha nem lenne rá szükség... A sok év alatt (mindig kötünk biztosítást) kétszer volt rá szükség. Először mindenünket elvitték azért, tavaly pedig a gyerekek lettek betegek. Az elsőnél az intézkedés hónapokig elnyúlt, majdnem egy év lett, mire minden papírt elfogadtak, majd nem kaptunk egy fillért sem, különböző okokkal magyarázva... a másodiknál azonnal intézkedtek, s teljesen korrekt volt első perctől az utolsóig.
# 507
Etsymo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105968 Üzenet linkje2009-06-23 12:24:18  Válasz a #105966. hsz-ra Előzmény #105966

Berili,
mit jelent a mindenünket elvitték? Kipakolták a szobát, vagy utazás során tűnt el a holmi? Ilyenkor mit kell tenni? Rendőr+jegyzőkönyv, és azt kell a biztosítónak leadni? (mármint nem a rendőr bácsit...)

# 508
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105988 Üzenet linkje2009-06-23 14:38:41 

Igen, jött egy szerb vagy lengyel "úriember", a folyosó ablakon keresztül feljutott az apartmanhoz, feltörte az ajtót és a legközelebbi szobából, amit az éjjeli szekrényen és szekrényben talált mindent elvitt. Éppen a strandon voltunk. Ékszerek (karikagyűrűink, párom pecsétgyűrűje, kis köves, amit akkor kaptam születésnapomra fülbevalóval együtt), telefonok, igazolványtok - úgy nézett ki, mint egy pénztárca, szerintem azért vitte el. Pénzünk egy része a másik szobában volt, a szekrényben volt a laptop, a fényképezőgépek. A pénz másik része az ágy alatt a nagy táskában... Szerencsénkre megzavarták, jól meg is kergették a többi apartman lakói, ezért útközben eldobálta az elvitt dolgok egy részét. Így a telefonok, az igazolványtok, az összes papírommal, gyerekek papírjaival (Taj kártyák, személyi, jogosítvány, stb. stb.) és a gyűrűm nem került elő.

Nagyon rendes volt a tulaj, jött velünk a rendőrségre tolmáccsal együtt, kísértek bennünket mindenhová. Ott a rendőrségen mondták, hogy már régóta keresik ezt az illetőt...

A Posta Biztosító olyan papírokat kért tőlük, mint a párom céges telefonjának a számlája... ???? Hogyan, honnan?? Az én céges mobilom számlája??? Az ékszerek számlája?? Az igazolványokról igazolás... Hivatalos fordítás a görög jegyzőkönyvről, ami egy vagyon volt... Mindent beadtunk nekik, mobilokról, igazolványokról, ékszerről nem, mert azt nem kaptunk, majd a végén, kb. 1 év múlva közölték, hogy még sem tudnak fizetni, mert úgy látják (így utólag), erre nem terjedt ki a biztosításunk. De ezt már csak akkor közölték, amikor nem tudtak mibe belekötni... Mindig olyan biztosítást kötünk, ami a poggyászra és a dolgainkra is kiterjed...

Így aztán lenyeltük a békát. Elég rágós volt. icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif

# 509
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105992 Üzenet linkje2009-06-23 15:09:04  Válasz a #105988. hsz-ra Előzmény #105988

Jaj, ez szörnyű!!! icon_sad.gif

Remélem soha nem kell hasonlót átélnetek...

Annyira nem értem ezt az igazságtalan világot icon_sad.gif

Azért még ugye szívesen mentek Görögországba?

# 510
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105997 Üzenet linkje2009-06-23 15:46:31 

Hát persze, semmit nem vett el a nyaralásból akkor sem, fél napot tönkretett, de inkább csak kellemetlen élmény volt. Nem csak emiatt szoktuk többfelé eltenni a pénzünket, meg a kártyánkon is mindig van plusz összeg, amit erre szánunk... hátha történik valami. Ha gyerekekkel és autóval utazol sosem tudhatod mi lesz a vége... Régebben Olaszországban jártam úgy, hogy motoros a vállamról lerántotta a táskát, csak rosszul járt, mert nem volt benne vízen, zsebkendőn kívül szinte semmi... talán egy fésű még igen. Pénzt, kártyát rendszerint nem ott tartjuk azóta sem...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 33 34 35 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu