Egyre keményebbek a korfui repjegy árak. 2 napja 2 főre 1 csomaggal 115EFt volt, most u.a. 157EFt. Mi van itt?Ennyit nem szokott drágulni egy fapados!? Sőt min ez 2 hete még 100 alatt kijött. Most már csak azért is várok és max megyünk kocsival!
Vasárnap hazaérkeztünk Sidariból. Aki még hezitál, az ne tegye (gondolok az itthon elterjedt sztrájkhírekre), mert semmi nem igazolja.Nyugalom van , az emberek dolgoznak, jó kedvűek , jár a komp. Az árak tavaj óta nem változtak.0.90 a kenyér,1.80 a tej. 2-2.50 a gyros, amiből nem igazán sikerült finomat enni. Vagy kethcapot tettek bele, vagy hideg volt, a San Remo-ban valami borzalmasat sikerült venni. Érződött a fagyasztott hús szaga, hideg volt a pita, nem volt benne semmilyen fűszer amitől gyros a gyros. Cactus Jack-nál már majdnem finom volt. A partot takarították, mert az előttünk levő héten nagy viharok voltak. Gyönyörű az egész környék. Az idő olyan kirándulós. Nem volt meleg, talán 3 napot tudtunk napozni. Egyik éjjel esett, egy napon pedig erős szél fújt, de akkor a szomszédos medencében lehetett napozni. Mi a Katerinában voltunk, kifogástalan, tiszta szép. Gábor az idegenvezető nagyon rendes, mindenben segít. Neki köszönhetően nem kellett kauciót fizetni a kocsiért amit béreltünk, sem a 100 km feletti összeget nem kérték. Egy Fiat Pandával mentünk a hegyekbe.A fakultatív buszos szigettúra nagyon jó volt, szintén Gábornak köszönhetően , sokmindent elmondott megmutatott. Érdemes ezen résztvenni. Mindent összevetve szép nyaralás volt! Bármilyen kérdésre szivesen válaszolok, sziasztok!
Igyekesztem minden bejegyzést elolvasni és tájékozódni a szigetről mielőtt kérdést tennék fel.
Június 20-án indulunk mi is, már alig várom. A beszámolók alapján tudom, hogy csalódás nem érhet, egyedül az árakról való információkat hiányoltam.
Ha tudnátok abban segíteni, hogy mire számítsunk, azt szívesen venném.
Az utazás kiválasztásánál a félpanziós ellátásokat irreálisan soknak tartottuk, ezért az önellátást választottuk, viszont nem tudom hogy készüljek. Mit érdemes vinni, milyen árak várhatóak (zöldségek, gyümölcs, esetleg hús, tészták, alkohol, üditő stb.)
#1856442012-05-29 16:49:20 Válasz a #185614. hsz-ra
Az árak picit magasabbak mint itthon, kb 10-15%-al... Ha jó helyen vásároltok akkor szerintem nem vészes, ne az üdülő központokban akarjátok megvenni az ebédnek valót, hanem menjetek egy kicsit arrébb . Diellas Dimitra Lidl amik azért jóval kedvezőbb áron dolgoznak mint a kisebb boltok.... Érdemes hétköznap bemenni Kerkyrába a piacra, ami most nyílt meg újra , és ott megvenni a zöldséget gyümölcsöket... Ha meg ebédelni akartok menni , akkor én a kis pici tavernákat ajánlanám azokat ahova a helyiek járnak ..
#1856492012-05-29 18:53:05 Válasz a #185644. hsz-ra
Nagyon szépen köszönöm
lassan jegyzetfüzetet fogok kezdeni
autót úgyis szeretnénk bérelni (utazási iroda által szervezett nyaralás és mondták, hogy itthonról nem éri meg lefoglalni) és akkor ezeket is mindenképpen útba ejtünk
Már nagyon várom, számolom a napokat és minden reggel boldogan kelek, hogy még egy éjszakával kevesebb
#1856512012-05-29 19:01:35 Válasz a #185649. hsz-ra
Pedig lehet hogy itthonról olcsóbban tudnátok bérelni autót. A kinti idegenvezetők által ajánlottak mindig drágábbak mint amit te saját magadnak intézel.. Helyileg hova mentek pontosan??
En azt ajanlanam,hogy ne az irodan keresztul berelj jarmuvet es ne az altaluk szervezett kirandulasokat vedd igenybe,mert mindehol azt olvastan,hogy dragabbak.