Én a szárazföldet valamelyes végigjártam keleti oldalról + a peloponészosz kelet és déli oldalát. Ez elég hosszú rész és szerintem a szárazföldön belül is vannak változatosságok. Vannak olyan részek amelyek nem igazán fogtak meg, de vannak olyan részek amelyekbe beleszerelmesedtem. Voltam kicsi szigeteken is, de mindig csak hajókirándulás alkalmával, ezért sajnos sziget oldalról kevesebb a tapasztalatom. Azt mondom, hogy azért az igazi görögös feelinget Hydrán és Skiathoszon éreztem igazán. Gondolom a többi szigetnek is hasonló varázsa lehet. Remélem eljutok még sok-sok szigetre és akkor könnyebben tudok majd állástfoglalni ebben a kérdésben. Egylõre szárazföld!!!
én szigetek közül még csak korfun és thassoson jártam úgy, hogy ott is nyaraltam, valamint hydrán és spetsesen egynapos kiránduláson... de én a szárazföld szerelmese vagyok, azon belül pedig a peloponnészosz a mindenem, bár még nem sikerült teljesen bejárni. ehhez kevés is 1-2 utazás, majd pár év múlva nyilatkozom.
Hoszas tanakodás útán és közös megegyezésre úgy döntötünk most Estella útitársnömmel hogy körútra fizetünk be idén.
ehhez várnánk infokat ! ki volt már? diasszal menjünk vagy tudtok jobbat?
nagyon bevagyunk most kattanva ettõl
Banyaveron, ahogy eddig titeket ismerlek, ez nem nektek való. De komolyan, a körutazások nagyon kemények. Mész a busszal, kiszállsz, megnézel dolgokat, az idõd korlátozott, plusz még egy busznyi emberhez is kötve vagy, aztán alszol valahol egy éjszakát, idõre kelsz, mész tovább...stb. minden nap ugyanilyen. A végére hulla vagy és azt sem tudod, mi mindent láttál, mert túl tömény. Másrészt ilyen utazásra általában nyugdíjasok szoktak menni, szóval ilyen korosztálybeli társaságra számítsatok. Meg, ami még rossz, hogy a böröndödet minden nap ki és be kell pakolni, ez nem csak sok idõ, hanem agyrém is, a végén úgyis minden össze-vissza lesz benne, totál összegyûrve és kaotikusan.
Nem javaslom nektek ezt a fajta utat, csak abban a verzióba, ahol van lehetõség a körutazás utolsó állomásán pár napig kipihenni magatokat valahol a tengerparton.
jó jó igaz minden szó
kicsit lelohasztotál is vele. de mi pont ezt akarnánk most
minden nap új város új emberek. a nagyik meg papik igaz nem hiányoznának
de mi erre is felvagyunk készülve
kuporgatunk mostantól és belevágunk
lesz ami lesz
egyszer ezt s meg kell élnünk még
Nem akarlak lebeszélni, csak leírtam, amit tudok. Ha ezt akarjátok, hát vágjatok bele. Valami jó utat válasszatok, ahol a végén azért vana hazaút elõtt pár nap pihi is.
Szia banyaveron!
Sajnos eddig úgy néz ki, hogy az idén nem jutunk el nyaralni.
De a reményt nem adjuk fel, ezért ha sikerül összeszedni, elõlegre valót befizetünk a Zeusznál a körutazást. Biztos fárasztó lesz, de van közben 1-2 nap pihenõ. Egy ismerõsöm már volt, és azt mondta kibírható.
De majd utána kipihenem magam a munkahelyemen.
jó jó igaz minden szó
kicsit lelohasztotál is vele. de mi pont ezt akarnánk most
minden nap új város új emberek. a nagyik meg papik igaz nem hiányoznának
de mi erre is felvagyunk készülve
kuporgatunk mostantól és belevágunk
lesz ami lesz
egyszer ezt s meg kell élnünk még
Heló,
Jó hozzáállás, bár én szervezett körútra nem mennék Görögországba, de hát valahogy el kell kezdeni, aztán már bátrabb lesz az ember.
Andi: a strandpapucs meg a fürdõruci nem gyûrõdik, mást meg úgy se kell vinni
Hogya témához szóljak: nálam szigetként Thassos, Korfu, Zakynthos, Lefkada és Santorini volt meg. Ezek közül Santorinin éreztem leginkább szigetem magam, mivel elég kicsi és a tetejérõl minden irányban tengert látsz. A többi helyen nem éreztem annyira távolinak a szárazföldet, mert hát nincs is annyira távol ill a területük is jelentõsen nagyobb. Szóval pl akár a Chalkidiki is lehetne sziget ha csak ugy kiálsz a tengerpartra és belegondolsz
Na mindegy lehet kicsit bonyolultra sikerült az okfejtés. Lényeg hogy mind szép, csak máshogy
Nekem Chalkidikin Kassandra is sziget, mivel egy híd köti össze a szárazfölddel.
Ezt sok görög sem tudja. Amikor mentünk volna, hatalmas tûz tombolt a félszigeten. A hírekben azt hallottam, hogy a híd le van zárva.
Hívom a görög konzulátust, hogy mi a helyzet. Erre közlik velem, hogy ott nincs híd!
Kijelenhetem, hogy van híd. Többször is átmentem rajta.
Akkor most sziget vagy nem sziget Kassandra?
Sziasztok!
Nyaralt már valaki Korinoson?Paralia melett van.Mi tavaly voltunk ott fürödni.Szép,homokos a part és tiszta is.De még nem igazán épült ki,azaz nagyon sok ház volt félig kész,épülõfélben.Viszont most olvastam egy fórumon,hogy nagyon jó árban vannak a magán-apartmanok.Volt már valaki ebben a faluban nyaralni? Milyen volt?
üdv
Katus