Főleg, hogy mindkét leanderem másodjára virágzik. Ilyen még sosem volt. Már májusban virágba borultak és augusztus környékére elvirágoztak. Aztán már akartam visszavágni a végeket, hogy kisebb legyen, amikor észrevettem, hogy az új hajtások mélyén bimbók bújnak meg. Na ezek most kezdenek kinyílni (még mindig kint vannak, de éjjel már fagy). Fele méretűre visszavágva akrtam őket behozni, de nincs szívem visszavágni, míg tele van virággal.
Szia Josza!
Szerintem pont ezért, mert nem hisznek ebben a "mindeki maga után feltakarítja". Itt takarítócég takarítja hetenként a lépcsőházat géppel, azok nem toligálnák félre a virágokat...na mindegy. Engem meg megüt a guta, hogy itt kínálkozik a szép fényes hely a lépcsőházban és most vághatom le őket kicsire, hogy a lakásban elférjenek (pedig vettem alájuk ilyen fatalpazatot is, amin gurigák vannak, hogy könnyen odébb lehessen tolni). Ez van.
Tényleg szemellenzősek . Egy takarító virág mellett is képes takarítani, meg tényleg figyel a tulaj is a saját virágára. Háát, nem tudják mit veszítenek, mert valóban szép lehetne, ahogy Josza is írja.
Szia Andi!
Nálunk télen a legszebb a lépcsőház, amikor mindenki beteszi az egyébként az erkélyen tartott növényeit, leandert, minirózsát, muskátlit stb. Olyan a lépcsőházunk, hogy sok fényt engednek be az ablakok, így például karácsonykor is képes virágozni a rózsa és a muskáti is. Maga a sok zöld is rendkívül hangulatossá teszi a látványt. Érthetetlen, hogy mitől tiltja a házirend a tartását. Azt a kevés koszt, amit csinál mindenki maga után feltakarítja. Kár.
Üdv: Josza
Én is ezt mondtam a szomszédnak. De nem engedik azért, mert akkor a takarító nem tud rendesen takarítani és a virág maga is koszt csinál. Tudod, szemellenzős német hozzáállás.
Sajnos tiltja a házirend, pedig van egy kiugró, nem használ sarok előtte ablakkal, tökéletes hely lenne, de itt azonnal szólnak érte, nagyon szigorú rend van.
Még valami Medi, ne cserépben hagyd kint a gránátalmát, mert átfagyhat benne könnyen a földje. Vagy ki kéne ültetni szerintem, vagy cseréppel együtt besüllyeszteni esetleg. Mindig bent tartottad őket vagy csak télen?
Medi a gránátalma kibírja kiültetve! Az enyém 2 éves, igaz, még kicsi, de nem végezte rosszul, pedig nem is takartam, és az előző években voltak -20 fokok is. Idén takarni fogom, mert azért kicsit visszafagyott. Szegény anyukámnak a kertjében olyan 2-3 méter közöttire nőtt, ő se takarta sose.
Ami a leandert illeti, tökéletesen megértelek. Nekünk sincs kamránk, pincénk, stb, így a kisebbik szobát áldozzuk fel, itt nem fűtünk télen. Sajnos már annyi növényünk van, leanderből 8 db, gránátalmafák, óriásira nőtt kaktuszok, citromfa, stb, hogy bizony megtelik a kis szoba. A baj csak az, hogy ezek a növények egyre nagyobbak, terebélyesebbek és persze egyre több van belőlük, mert nemigen tudok ellenállni egy-egy új darabnak, ami aztán szintén nő... Szóval lassanként nagyobb lakást kell keresnünk...
Szószerint ugyanez van minálunk is. Annyira irígylem azt, akinel van tálikertje, vagy a szomszédunk pl. beüvegeztette az egész balkont, de ezt én nem akarom, mert nyárom meg muszáj, hogy kint tudjak lenni és élvezni, hogy a szabadban vagyok és nem egy üvegházban. Meg a virágokkal teli kisszoba, nekünk vendégszoba és ha jön ittalvós vendég, akkor az összeset addig át kell pakolni az előszobától kezdve mindenhova....
A másik téma:
Josza beletrfaált. Én is az iszalagra gondoltam elsőre, mert otthn volt az udvarban és egy az egyben így nézett ki, de mielőtt olyat írtam volna, amiben nem vagyok biztos, beírtam a keresőbe az "iszalag" szót, és annyira más, picike, színes virágú, földön növő virágok jöttek ki iszalag néven, hogy el is bizonytalanodtam.