Oh, és még egy: Aki az Aeolus-szal, busszal volt Skopelos-on:
Azt írják, hogy max. 20kg lehet a csomag a kézi poggyásszal együtt. Szerintem durva, hiszen csak egy buszról van szó... (a tavalyi iroda még a nyugágyakat és a napernyőket is megengedte nekünk vinni.. ez a buszos út egyik előnye).
Sziasztok!
Most találtam rátok. Skopelosra tervezünk utat, az Aeolussal.Az Ostria hotelról van valami info? Persze nem tudom van-e még szabad hely a 13-i turnusra. Állítólag innen el lehet menni kirándulásra a Meteorákhoz, és még Athénba is. Erről esetleg tud valaki valamit ( ár, időtartam). Mi a véleményetek az Aeolusról?Készül esetleg valaki még oda?
#1115912009-07-29 21:30:28 Válasz a #111586. hsz-ra
Szia Piros60
Bátrak vagytok, ha most akartok foglalni Skopelosra. Mi február 11.-én foglaltunk az Aegean Wiev-be és az utolsó szabad appartmant kaptuk a szept. 02-15 közötti időre. Február végére a Skopelosi utak 85-90%-a már le volt foglalva.
De próba szerencse, hátha valaki visszamondta a válságra való tekintettel.
Sok sikert, a remény hal meg utoljára.
#1115982009-07-29 22:31:15 Válasz a #111586. hsz-ra
Szia Piros60,
Mi a héten fizettük be az előleget a szept 13-án induló buszos útra, Skopelosra és el kell, hogy keserítselek ez volt az utolsó hely az aprtmanba( Filio).
Mivel Ti még augusztusban mentek ami még főszezonnak minősül, arra még talán találtok helyet, de ide csak az aeolus szervez utakat, más iroda nem, ezért egy kicsit necces lesz, de szurkolok Neked
Mi az Ostriában voltunk és last minuttel. kevesebb mint 3 héttel indulás előtt foglaltuk. De volt olyan is aki indulás előtt 4 nappal foglalta le. Mondjuk az előszezon, főszezon küszöbe volt, júni 22-től.
Ostria hotellel teljesen meg voltunk elégedve. Kicsi, családias hotel. Egyszerűen berendezett tiszta szoba, hűtő, légkondi van; szép, hangulatos kert medencével, pool barral, napágyakkal, kilátással a tengerre. A medencében éjjel is lehetett fürdeni. (Ezt azért említem meg, mert ezt általában korlátozni szokták, és mi igazából csak este tudtuk kihasználni, mert napközben úton voltunk). A szobákat mindennap takarították, 2 naponta törülköző csere, félidőben ágynemű csere. Az egyetlen, nem egészen elhanyagolható kifogásunk a reggeli volt. Kontinentális, tehát monoton műkaja. Igazából nem ért meglepetésként, mert tudtam, hogy erre kell számítani. A vacsi viszont kompenzálta! lehetett választani, hogy a hotelben vagy a közelben egy tavernában szeretnél enni. első pár nap a hotelben ettünk, majd átváltottunk a tavernára. nem bántuk meg! az egyik nagy előnye, hogy bármikor mehetsz vacsorázni, amíg nyitva vannak (főszezonban hajnalig), nem vagy időhöz kötve, mint a szállodánál.
#1116582009-07-30 12:05:50 Válasz a #111600. hsz-ra
Szia!
Köszi a tájékoztatást!
Az utolsó szobájukt most foglaltam le , hegységere nézőnek írják . Erről is tudnál valamit írni? Tengeres jobb lett volna, de az már nincs, meg amúgyis sokkal drágább.
Üdv:P.
Nekünk is hegységre néző volt. Ennek is két fajtája van azt hiszem. Az egyiknél belelóg oldalt egy kis tenger. Ja amúgy a "hegység" egy kisebb bozotós dombot takar. A legelső szinten lévő, abszolút bozótra néző szoba volt a mienk (104 volt talán a száma). Ezzel az volt a gond, hogy a teraszt nem igazán tudtuk kihasználni. Mivel a nap sosem sütött oda, szellő sem járt, mindig vizesek maradtak a cuccaink. Az említett bozót pedig szó szerint karnyújtásnyira volt és este állatok (remélem csak macska volt) mászkáltak ott, úgyhogy nem igazán ücsörögtünk a teraszon. Viszont, az egyetlen előnye, hogy nem melegedett fel napközben a szoba, légkondit sem kellett használnunk.
Remélem Nektek szerencsétek lesz, és nem nyúltok bele a 104-be.
Lenne két kérdésem azokhoz akik most indulnak. Megnéznétek pontosan hol lehet Agnontashoz közel motort bérelni olcsón illetve ha Skiathosra átmegyünk, akkor átvihetnénk a motort is, mert hát a másik szigeten is kell valamivel közlekedni
#1120762009-07-31 15:45:17 Válasz a #112044. hsz-ra
Szia!
Mi vasárnap indulunk. Mi is Agnontas-ban leszünk. Én keresgéltem egy csomót, de csak Skopelos városában találtam kölcsönzőt... a kikötőben gomba számra vannak, máshol viszont képtelenség találni.. talán még Glossa-ban.
Mi úgy megyünk át Skiathos-ra, hogy a motort Skopelos-on hagyjuk. Ti miért akarjátok vinni? Saját tapasztalatként mondom, hogy a déli oldalra (ami ugye motorral bejárható) szerény véleményem szerint - de ahogy olvastam, ezzel más is egyetértett - nem érdemes az időt "pazarolni". Inkább szálljatok hajóra és menjetek el Skiathos északi oldalára. (Nézd meg a Skiathos albumom és szerintem megérted miért... aztán összehasonlításként rákereshetsz a Google-on a déli parszakaszok képeire is... Van ám különbség...).
Ha bármi miatt mégis ragaszkodtok ahhoz, hogy Skiathos-on is motorotok legyen, akkor ne vigyétek át komppal, mert az tök drága (szerintem. Ha van pénz, akkor vedd úgy, hogy meg sem szólaltam. Akkor viszont a második gond az lesz, hogy komphoz lesztek kötve, és minden nap csak 1 komp jár /hajnalban ez a legelső és késő este ez a legutolsó/, a többi hajó, ahová tudtom szerint nem lehet járművet vinni).
Nézd meg a Hellenic Seaways oldalát, menj rá az online foglalásra és ott kiírja, mennyi a járműre a jegy, illetve mikor mennek kompok pontosan.
Van olyan motor - és autókölcsönző, ami ugyanaz a cég és van Skopelos-on és Skiathos-on is. Szerintem meg lehet velük beszélni, hogy kiveszitek X napra a mocit és abból 1 napot leadjátok és helyette ugyanennél a cégnél Skiathos-on veszitek fel 1 napra... (és akkor nem veszítitek el az X napra szóló kedvezményt).
A korábbi hozzászólásokban vannak ilyen linkek itt a Skopelos fórumon, ha van még időd, keress vissza (én sajnos nem írtam fel), amiken rajta van ez a kölcsönző.
Jó utat, szép nyarat... !!!
Ja, és nem elképzelhetetlen, hogy véletlenül összefutunk.
#1120772009-07-31 15:45:28 Válasz a #112064. hsz-ra
Köszi Karlo,
Hivatalosan valóban nem lehet átvinni, de mi Evián amikor nyaraltunk egy szót sem szóltak amikor átmentünk a kontinensre.
Azért kérdezem meg a most indulókat, mert nem biztos, hogy ezzel foglalkoztak akik eddig már voltak.
Köszi a linket, már én is nézegettem oldalakat de tényleg nem találtam árakat én sem.