#2124772014-01-21 09:47:08 Válasz a #212466. hsz-ra
Szia Theia,
olvastam pár újabb hozzászólást a indexes fórumon az Achillionról (ott nem vagyok aktív - ez a jó fórum ), de itt reagálnék és "megvédeném" azt a hotelt. Mi is itt voltunk tavaly augusztusban 2 hetet.
A legnagyobb hátránya, hogy valóban kb 1000m-re van a legközelebbi partszakaszhoz, ami kb az öböl legközepe. Lassú sétával kb 15-20perc.
Nem igaz, hogy nincs jó taverna a közelben, a Steki kb 150m-re van a hoteltől, családi vállalkozás, jól főznek, a tulajokat még Limenasban is ismerik buszsofőrök (hisz a busz is megáll ott, ha kéred), taxisok stb.
A part közelében talán a Carrefour üzletben van a legnagyobb választék,
de nektek a hoteltől kb 4 perc séta az ellenkező irányba (Potamia falu felé) egy másik supermarket, amivel mi nagyon meg voltunk elégedve. Még konyhakést is találtunk a dinnyéhez, ilyenek a hotelben nincsenek, csak a szobában fogyaszthatsz saját cuccot, ezt majd ki is hangsúlyozzák.
Mi a medencét nem használtuk 1x sem, de láttuk, hogy a vizét minden este tisztítják, teljesen kultúrált. A tulaj nagyon laza, mindenben segített, amit csak kértünk.
Ha olyan szobát kaptok, akkor minden reggel a teraszról nézhetitek a napkeltét, mi élveztük :
Ha terveztek buszozni (mi sokat használtuk, ne maradjatok végig a faluban, gyönyörű a sziget) a Steki tavernánál elindultok a part felé és kb 250m-re lesz a legközelebbi buszmegálló, mellette a trafikkal, ahogy jegyet tudtok venni.
Köszi szépen az infókat! Először mi is aggódtunk, de miután jobban utánanéztem külföldi és itthoni oldalakon, rájöttem, hogy nagyon jó kis hotel.
Autót is fogunk bérelni, és nem vagyunk azok a medencében vagy a parton punnyadósak, úgyhogy nem ijedünk meg egy kis sétától. Tervezzük a buszozást is, mert a szigeten nagyon jó a buszközlekedés.
Először a Pontios apartmanba szerettünk volna menni, de oda már nem volt hely.Ugyanis valaki lefoglalta a mi hetünket és az utána következőt is, mert nem tudtak dönteni. És hát persze a mi hetünket választották. Nagyon szeretem az Apollont, de erről a 0%-os előleggel történő foglalásról meg van a véleményem. Vannak akik lefoglalnak több hetet, mert nem tudják, mikor mennének,és elveszik a lehetőséget azok elől,akik azonnal foglalnának és fizetnének is. Sok embernek nem mindegy a szabadság időpontja,és így szerintem sokan inkább más irodához elmennek. A végén meg majd sorra mondják vissza az időpontokat és ott maradnak a visszamondott apartmanokkal.
Írnál még egy kicsit a szobákról és a hotelről? Csak magyarokat visznek oda, vagy más országokból is? Mekkora a szoba mérete? Tényleg nagyon kicsi a hűtő? Konyha nincs benne ugye?
Nagyon jó lenne olyan szobát kapni, ahonnan láthatnánk a napfelkeltét....
Idén Korfut terveztük, de végül megváltoztattam, és Thassos lett belőle.
Nem akartam a Granddal utazni, én az Apollont szeretem.
Megtaláltam az 1 éves infókat és ezek azok a szobák, amik K-re néznek, vagyis egyrészt a teraszról látni a napkeltét, másrészt ezek állítólag a leghűvösebbek: 103,104,106,107 ... bár a többieknek sem kellett a légkondi, pedig augusztusban voltunk ...
A szobánk mérete görög viszonylatban nagy volt, a benga bőröndünk és minden más kényelmesen elfért.
Nem csak magyarok vannak, sőt! Ahogy a szigeten is, a legtöbb külföldi a hotelben is szerb és bolgár volt + néhány ukrán. Egy ismerőssel is találkoztunk, ők egyénileg szervezték a nyaralást, de az Achillionban foglaltak szállást.
A hűtő tényleg nem nagy, de mi kissebbet vártunk, mikor olvastuk, hogy bár-hűtő. A dinnye félbevágva, gyümölcsléből pedig 3db 1L-es fért bele. Nekünk kettőnknek elég volt.
#2125582014-01-23 13:06:39 Válasz a #212538. hsz-ra
Szia,
én a szobaszámokat adtam meg az Apollonak a megrendelőlapon, hogy ezek közül szeretnék 1-et és olyat is kaptunk.
Inkább K-re néző szobának hívnám, azért nem kimondottan sea-view.
Autóbérlésről nem tudok konkrét infót adni, mivel mi kis kocsit béreltünk (Kia Picanto), azt viszont augusztusban, 3 napra 105EUR volt biztosítással.
Egy tanács:
a Speedy autókölcsönzőt kerüljétek el messzire, talán az egyetlen tüske miattuk maradt bennünk a 2 hét alatt. Előre lefixáltunk mindent e-mailben, de kb 2 és fél órát vártunk az autóra a hotelben, felhívtam őket, elfelejtették. Visszavitelkor totál átnézték a kocsit és a tankot (persze nem találtak semmit), ez furcsa volt. Megbeszéltük előre, hogy az utolsó napunkra még kérjük majd az autót, ő ezt felírta, majd mikor mentünk érte, mondta, hogy nem adhatja oda 1 napra, annyi foglalás van, hogy 1 napra neki nem üzlet. Persze addigra már máshol sem volt szabad autó, így átszerveztük, gyalogtúra lett a program.
Van sok nemzetközi kölcsönző a faluban (Smart, Hertz), de ha helyit választanátok, akkor ott a Potos-rent-a-car (nevével ellentétben S.Potamiaban is van irodájuk), csak jókat hallottunk róla.
De Speedy-t ne, nagyon nem görög mentalitással dolgoznak ott.
Ezer éve vágyom Thassosra és az idén úgy tűnt, hogy végre sikerül eljutnom, de azt hiszem, kezdem feladni.
Egy baráti társasággal mennénk (7 felnőtt, 1 gyerek).
Helyhez nem ragaszkodunk, a szigeten bárhol jó lesz, mert autóval megyünk és be akarjuk járni a szigetet.
Tavaly az egyik ismerősöm csak úgy átruccant megnézni Thassost és egy nagyon szép kis apartman tulajával beszélt, 25 euró árat mondott nekik az apartmanra. Ekkor határozták el, hogy akkor az idén oda mennek.
Ahogy viszont most nézem a szállás árakat, ennyi pénzért a világban nem látok szállást, csak jóval drágábban. Még ez az apartman is 35 euróért hirdeti most akciósan.
Ráadásul én egyedül lennék, gondolom ilyenkor ugyan úgy ki kellene fizetnem egy magam az egész apartman árat.
Vagy szoktak ilyenkor engedni belőle?
Szóval az lett volna a kérdésem, hogy tényleg esélytelen lesz 25 euróért szállást találni? Ennyi fővel nem merünk csak úgy foglalás nélkül nekiindulni.
Ennyien 12 éjszakára mennénk, lehet alkudni a meghirdetett árakból?
#2125632014-01-23 14:22:55 Válasz a #212562. hsz-ra
Azt elfelejtettem írni, hogy július 12-től mennénk 12 éjszakára.
A 25 euró/szoba árat még valahogy csak-csak kinyögném, de ilyen 40-50-60 eurós árakat egymagam már nem fogok kifizetni, ezért kezdem azt látni, hogy sajnos az idén se fog összejönni Thassos.
#2125642014-01-23 14:31:14 Válasz a #212563. hsz-ra
tehát 8-an mentek, de te külön szeretnél lenni egyedül egy stúdióban? vagy elég lenne neked egy többszobás apartmanban a többiekkel ilyen értelemben együtt, de az egyik szobában külön?
#2125652014-01-23 14:38:34 Válasz a #212563. hsz-ra
mindenesetre a bookingra beírva az időpontot, és egy főt, külön, van 276 euróért is ajánlat, és stúdiókból/szobákból 300-360 között (a 300 ugye a 25 eur per éj) már elég széles választék van visszamondható, ingyenesen foglalhatóakból is.
#2125672014-01-23 14:46:09 Válasz a #212564. hsz-ra
Igen, nekem nincs párom, így egyedül kell bérelnem egy apartmant.
Végső esetben én is gondoltam rá, hogy valakihez "bekéredzkedek" 3.-nak egy külön szobás apartmanba, csak kérdés, hogy belemennének-e.
A bookingon láttad ezt az árat?
Akkor nagyon béna vagyok, mert én sajnos nem találtam.
És azt nem tudod, ha egyedül veszek ki egy stúdiót, akkor szoktak engedni egy kicsit az árból?
Elvégre egyedül nem fogyasztok annyi vizet sem, ágyneműből is csak 1 "fogyna".
#2125682014-01-23 14:49:22 Válasz a #212566. hsz-ra
Még nem adtam fel teljesen. Tudod, a remény hal meg utoljára.
Abban bízom, ha valahova ennyien ilyen sok időre mennénk, talán lehet alkudni az árból.
Olyan régóta vágyom már Thassosra, nem lehet, hogy ne jöjjön össze!!!
#2125692014-01-23 14:52:20 Válasz a #212567. hsz-ra
most nem görögországról hanem általánosan beszélek: egy főre valamivel olcsóbb szokott lenni, de fontos, hogy csak valamivel. görögföldön meg ugye minden megbeszélés kérdése. ha találnál olyat ami tetszik, érdemes megkeresni guglival a neten, hátha van weboldala, elérhetősége, és fel is venni velük a kapcsolatot, hátha enged az árból. abszolút előfordulhat (elő is szokott), h a bookingos árból engednek.
fogalmam nincs, h ha alábbi linket bemásolod a böngésződbe neked is az nyílik-e meg ami nekem, de ha igen, akkor láthatod, hogy van ennyiért (viszonylag) bőven:
#2125722014-01-23 15:03:50 Válasz a #212571. hsz-ra
igen, 276 a legolcsóbb, írtam is. ám azért a 6.0-ra értékelt szállástól én óvakodnék, de hát ez kinek-kinek szája íze szerint persze.
a foglaltságokról: nézd, nyilván foglalgatják az emberek, persze. de azért én attól nem tartanék, h elfogynak görögországban a szobák. egyrészt ugye van ebben kis irányítás is, h foglalj, foglalj, mert lemaradsz. másrészt sok nyári kiadó még fel sem töltötte a bookingba (és a többi szálláskeresőbe) a szállását.
harmadrészt viszont, egy emberre biztosan nehezebb találni, mint kettőre/háromra/négyre. és mivel ingyenesen visszamondhatóak, én a helyedben biztos lefoglalnék egyet (kettőt..) is akár, biztos, ami biztos alapon-abból baj nem lehet. és persze nézegetném tovább, hátha lesz egy jobb ajánlat, akár a pénztárcádnak, akár a tetszésednek.
végül nagyon szívesen, tök jó ha előrébb jutottál.