Na elolvastam mindent. Az SOS választ köszönöm! Azért az még kérdés, hogy mi a szitu motorcsónak esetében.
A pókokat meg minden egyéb boing méretű rovart nem kellett volna említenetek. Tuti, hogy inkább megsülök és a nyakamig húzom a takarót, csak hogy este át ne fusson rajtam semmi. Vagy takaró nélkül nyitott szemmel éjszakázom.
Kiskorom óta félek a legtöbb rovartól.
off: Valamelyik nap bringázás közben megcsípett egy fülbemászó (nem láttam, hogy mi az, csak éreztem, hogy csíp).. úgy el dobtam a vadiúj bringám, hogy azóta is bánom.
Szóval rovar sprayt viszek, mert annyira undorodom tőlük, hogy agyonütni sem bírom őket.
Hátha betéved 1-2 pók vagy légy vagy bármi, ami ízeltlábú.
Irtó sok hasznos infót küldtetek, köszönöm!
Az út előtt áttanulmányozom őket még egyszer - talán egészen a fórum elejétől.
Még szállást is találnom kell Skiathos-on, csak a fene egye meg, még erre sincs időm....
Rohanok is, mert még nem ettem és bármikor beállíthat a párom, hogy akkor induljunk...
#1094512009-07-15 14:18:06 Válasz a #109425. hsz-ra
Szia kedves Rita35.
Érdeklődni szeretnék tőled, hogy a szálláson mi nem volt neked megfelelő?
A szobák tiszták, főzni, aludni és fürdeni lehet, a Wc pedig nekünk mindíg jó volt, bár néha kicsit lassan töltött.
Lehet, hogy a hilton-ra számítottatok, de ennyi pénzért ez teljesen jó.
#1095022009-07-15 19:11:56 Válasz a #109451. hsz-ra
Hello nekünk a szálláson az nem volt jó mint már említettem ,hogy a WC tartály nem tőltödött fel .A másik dolog ami nem volt jó ,hogy nekünk a studionkban a mosógató alatt volt egy tartály szerű valami ami ontotta magából a forróságot .Természetesen nem a Hiltonra számítottunk de azért az szerintem ,hogy nem lehet a WC-t leöblíteni az azért zavaró.Ennyi volt a próblémám.
Az Alonissos-i programhoz szeretném hozzáfűzni, hogy akárcsak a delfinekhez az oldtown-hoz is kell némi mázli. Mi is Dolphin travellel voltunk, mint Macsoszék, Éva közreműködésével. 50 euro/fő kaja (vega), pia benne van és kb. reggel 9-től este 7-ig tart a program. Csakhogy a pontos program reggel induláskor dől el amikoris a kapitány dönti el merre lesz a menet. Ha jól tudom az óváros meglátogatásásnak lehetősége attól függ, hogy állnak-e buszok rendelkezésre melyek felviszik az utasokat. És ezt előre nem tudják megmondani. Nem értem miért...Sajnos nekünk nem volt szerencsénk.
Csak Panormosnál lehet bérelni. Semmilyen jogsit nem kérnek, nem kell engedély, az útlevelet otthagyod annyi elég neki.
Annyi van, hogy ők mondják meg, hogy hova mehetsz a motorcsónakkal, mivel az időjárástól függ elvileg Skiathosra is átmehetsz. Ők mondják meg mire engedik.
Én ha nem vagyok tapasztalt hajósok a Skiatosra menést nem javaslom, az egyik nap akkora viharvolt, hogy ihaj még a nagy hajókra is felcsapott a víz, gondoljatok bele egy pici motorcsónakban mi lehet!
Évike elfogja mondani, hogy érdemes skiatoson vásárolni mert „minden” olcsóbb.
Rendben átmentünk Skiatosra.
Hatalmas csalódás számomra, elképesztő nyüzsgő tömeg, mint a váci utca, 20 percenként le szál egy gép, özönlő turisták jobbra balra. Komolyan olyan ember forgatag mint a Ferenciek terén. A nagy része sznob Brit turista.
Az éttermek szánalmasak, tucat kaja, mint Velencében, edd meg és menj tovább.
Vannak olcsó speciális tálak, szerintem nem érik meg, alig van benne valami.
Ígér húst, krumplit fagyit 2 személyre:
A hús között volt, pl kolbász, de az olyan rossz, hogy még az asztal környékén lödölgő macsek se ette meg!
Krupli az egy vicc, annyi sült krumplit adott, ami egy embernek sem volt elég.
A fagyi: kapsz 1 gombóc jeges csoki fagyit.
Van a sétálóutca elején bal oldalt egy gyroszos na az finom volt.
Vásárlás na az pofára esés volt.
Attól függ mit akartok vásárolni ha nagy óriási Metaxát akkor tényleg olcsóbb 2 euróval.
Mi ajándéktárgyakat akartunk Skopelosi tárgyakat törülköző, hűtőmágnes stb.
Na skiathoson szigorúan csak Skiatosi cuccok vannak! 1 darab Skopelosi dolgot sem láttunk ott.
Ajándéknak meg ozot vettünk az itthoniaknak, 1 euro volt a kis ouzo disz dobozban, a dyas-ban skopeloson, tökéletes ajándék volt, imádták!
Kérdeztük a helyieket a pincért, hova érdemes menni strandolni, vagy mit érdemes csinálni.
Mondta, hogy van a KAstro amit érdemes megnézni, kérdem honnan megy a busz?
Sehonnan csak hajó megy. És most az se, viharjelzés volt, és a hajók sem mentek ki, ami kiment visszajött!
Na akkor mit csináljunk? Látványos strand? Koukonaries ez a legszebb, de ne menjünk ide, mert iszonyúan zsúfolt.
Inkább javasolja a Kolios strandot.,mert kevés ember van, és tiszta a víz.
Rendben buszra fel, épphogy felfértünk! Zsúfoltabb volt mint a 7es busz reggel, szörnyű volt!
Mondtuk a söförnek, megy a jegyszedőnek, hogy hova megyünk. Persze, hogy kihagyták azt a megállót kutyagolhattunk vissza.
A strand szép, homokos. DE
képzeljétek magatok elé amit most mondok:
Lemész egy kis öbölbe, szép homokos strand, tele napernyővel és nyugággyal.
De ahogy felemeled a fejed mit látsz?
A tengert teljesen ellepik a jaktok, meg a motorcsónakok középen van kihagyva egy 20 méteres sáv és jobbra balra mindenhol hajók.
2en bementünk búvárkodni, a víz kívülről nagyon szép, de bent! Mindenhol szemét, a sok baromarcú mindent behajít a vízbe, de mindent, hűtőszekrény sörös rekeszek üvegek zacskók, tiszta szemét az egész!
És ez még csak az előszezon volt!
Kint meg a többi társunkra rászóltak, hogy tessék a nyugágyra feküdni, ne a fa alá!
Ott a nyugágy 7 euro, miért nem használják? Ja, csóró turisták?
Gyorsan összedtük magunkat és hagytuk az angolokat magukra a „strandolok” értsd 30 darab 60 év feletti nyugdíjas britt akik kint feküdtek a nyugágyakba a fele öreglány félmeztelenül . Na ebből nem kérünk, mentünk is innen.
Vissza a kikötőbe, és irány „haza” Skopelosba a nyugodt kis szigetünkre.
A rovarok nem jönnek be a szállásra!
Egy fia pók nem volt bent.
A WC tartály, meg lehet szándékosan nem tölti fel magát, mert ugye mint tudjuk Görögországa nem szeretik, ha bedobjuk a wc-papirt a wc-be, mivel eldugul, van ennek egy külön kis szemetes, mint más helyeken a női intimbetéteknek.
De tapasztalatom szerint a kedves turistát, nem nagyon érdekli a helyi szokás, így sokan mégis bedobják a wc, be és letuszkolják a papírt is! Szerintem ezt megelőzendő nem hagyják, hogy sok víz legyen a tartályban.
Másik érdekesség, hogy valószínű drága a víz.
Mivel Skopeloson IHATÓ A CSAPVÍZ!
Mi is ittuk sőt csináltunk limonádét is belőle. A szigeten több helyen kis kutak is vannak, ahol a finom hideg víz csörgedezik.
Még egy fontos dolog!
Meg ne próbáljatok tábor tűzet rakni még a parton se, mert arra nagyon haragszanak. Nem véletlenül van tűz tilalom az egész szigetre.
Sajna tavasszal valaki tábor tűzet rakott, hirtelen hatalmas szél támadt, és ez széthordta a tűzet, sajna látni fogjátok a sziget egészén, mindenhol tombolt a kisebb nagyobb tűz.
Ezt megelőzendő mindenfelé tűzoltó autók álnak, illetve hajók köröznek a part körül, és ha pl éjszaka fényt látnak, azonnal odamennek, megnézni, nem e tűz van e.
Alonissos az old town ba feljutni, nem szerencse kérdés!
Minket egyből várt a busz, levolt szervezve a hajókapitánnyal, nem pedig van-busz vagy nincs busz.
A kapitány jelzi, hogy jövünk. Ha nagy hajóval mentek tuti van busz.
Ha kicsivel akkor nem biztos, de akkor befértek a kék-barlangba.
Jujj, sikerült találnom egy édes kis apartmant Skiathos-on közvetlenül a kikötő mellett, úgyhogy most nem a hipószagú lepukkant San Remo-ban alszunk és nem találomra megyünk! és még csak nem is drágább!!!
Kvalcsi ajánlotta az oldalt a Skiathos fórumon, beajánlom ide is, annak, aki Skopelos-ról fakultatívot tervez, hasznos kis oldal:
Limba.com
10-én alszunk Skithos-on, így aznap van időnk megnézni a várost (végre!!!) és 11-én megyünk a tömeggel Lalaria-t nézni (ha csak előző nap nem sikerül valakit befűzni, hogy 11-én privát vigyen el). 12-én az utolsó esténket töltjük Skopelos-on, így ez az utolsó néhány nap reméljük gyémántból készült pont lesz a nyaralás végére....
Már teljesen el voltam keseredve, mert pont ebbe az apartmanba szerettem volna menni, de ahol én találtam, ott nem adták meg az e-mail címüket, telefonon meg nem szeretek angolul beszélni.
Így hát írtam 9 másik szálláshelynek (amik azért távolabb voltak jóval a kikötőtől), és akik visszaírtak, mind telt szobát jeleztek.
De Kvalcsi linkjének hála tök véletlenül kidobta a gép ezt az apartmant is, ezzel az egyetlen egy szabad éjszakával! Még pont befértünk
HURRÁ!!!!! Éljenek a szervezett csatangolások!
Utánanéztem a Hellenic Seaways menetrendnek és töröm a buksim, de nem jövök rá, miért van az, hogy 6:45-re megérkeztetek Voloshoz az Aeolus busszal és csak délben indultatok???
Hiszen a 12:30-as hajó előtt 2 másik is megy: 7:45-kor és 9:00-kor??? Vagy akkor ez talán nem így volt, csak azóta sűrűbbek a járatok?
Továbbá: Amikor Skiathos-ra megyünk megáll a hajó Skiathos-on és Glossa-n is. Szerintetek hol érdemesebb felszállni?