#2095512013-08-24 17:50:34 Válasz a #209517. hsz-ra
Sziasztok!
Hidalgo!
Köszi az infót. Akkor Thassos is a szelesebb szigetek közé tartozik. Mi 2 éve Rodoszon voltunk aug. közepén. Nagy volt a meleg, de a széltől ott is elviselhető volt.
Az előszezon anyagiak miatt játszik főként. Nem mindegy hogy június első két hetében kb. 100.000,- ft 2 felnőtt 2 gyerkőc részére a szállás, míg június utolsó hetétől aug. végéig már kb. a duplája. 80-100 ezer ft sokat jelent. Abból már le is jutunk - kocsival - és vissza.
Azért szeretném még kérdezni, hogy aki volt június közepéig bezárólag nyaralni a szigeten milyen időjárás volt? Olvastam, hogy idén - talán Rolló volt akkor - esős idő volt, de gondolom ez egyedi. Tavaly, tavalyelőtt ?.... Főszezonban is lehetett már kifogni 1-2 hetes rossz időt a szárazföldi részen is - Stavros, Parália, Kamena Vourla.
Olyan gyönyörű helyekről "beszélgettek", hogy mindenképp szeretnék eljutni a szigetre. Ha jövőre nem is jön össze első autós nyaralásként, akkor a jövőben biztos megyek. Kb. 2 éve kezdett el vonzani valami Thassosra.
#2095532013-08-24 18:01:44 Válasz a #209551. hsz-ra
jól emlékszel, nekünk sajnos nem volt vmi fényes idő (sőt..), legalábbis a 8-ból 5 napon nem. de pl. a helyiek azt mondták, az április és május melegebb volt, mint valaha. szóval tényleg szerencse kérdése is ez. de azért azt jó ha tudod, h thassos éghajlata még inkább kontinentális, mint mediterrán, tehát a június, főként az első fele, ott vmivel rizikósabb, mint pl. az említett rodoszon.
de nem lebeszélni akarlak, félre ne érts, főleg, h én is kedvelem az előszezont. tényleg csak a tisztánlátás végett írtam.
#2095562013-08-24 20:35:03 Válasz a #209551. hsz-ra
Mi minden évben május 20.-a után megyünk nyaralni két hétre, megfigyeltük május végéig nagyon jó idő szokott lenni eső semmi, június első napjaiban már egy két zivataros nap becsúszik,de zivatar, ami jön és megy is. Thassoson most voltunk június 8.-tól két nap volt eső de elindultunk S. Potamiából és az első kanyar után már nyoma sem volt az esőnek.A nap már erősen égetett,azért jobb a május végi nyaralás mert a levegő és a víz hőfoka között kisebb az eltérés és a nap sugara sem éget ,ami a gyerekeknél nem egy utolsó dolog, most tele volt a víz talpig beöltöztetett gyerekekkel, na meg az összeg amit fizetsz a nyaralásért jóval kevesebb
Akkor Thassos is a szelesebb szigetek közé tartozik. Mi 2 éve Rodoszon voltunk aug. közepén. Nagy volt a meleg, de a széltől ott is elviselhető volt.
Én csak a saját tapasztalataim alapján értékelek, a Jón szigeteknél, Aeginanál és Agistrinél szelesebb. Talán annyira nem (bár erről még nincs saját tapasztalatom sajnos) mint a Kikládok és Dodekánisos július-augusztusban a meltemi miatt.
Egy osztrák srác Skala Rachoniban szállt meg a nyugati oldalon,
de esténként a kislányait áthozta a keleti partra, Golden beachre, hogy élvezzék a hullámokat. Ő is megerősítette, hogy ez az oldal szelesebb és ezért nagyobbak a hullámok is (és 100x szebb is )
#2095602013-08-24 21:18:57 Válasz a #209557. hsz-ra
Krisztácska!
Mi is előszezonisták vagyunk, sok okból (anyagiak, zsúfoltság, szemét, hőmérséklet, lelkes vendéglátás, stb.), eddig mindig szerencsénk volt, a 2 hétből a 20 év alatt max 2 nap volt részben esős, ezalatt 2x Thassoson voltunk, mindkétszer ömlött az odaúton Belgrádtól az eső, a szigeten az első nap délelőttje lehangoló volt, aztán végig meleg. Ez szerencse kérdése is, idén Lefkadán voltunk 2 hetet júni első 2 hetében, 1 esős délelőttünk volt, a fiamék 1 héttel utánunk mentek Thassosra, addig meleg volt, nekik végig eső és hideg, az utcsó napig a szállásról sem tudtak kimozdulni!! De volt Thassoson augusztusban is olyan eső, hogy autókat mosott be a tengerbe, anno az indexen a képeket is belinkelték a tengerben fürdőző autókról Ma meg már ott tartunk, hogy egész Európában nálunk volt idén a legnagyobb kánikula...hogy legyünk okosak?!
Hidalgo!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, köszi a képeket!
#2095642013-08-24 22:23:11 Válasz a #209551. hsz-ra
Sziasztok Thassosisták ! Leugranánk a szigetre szállást nem foglaltunk előre (spontán nyaralás) szerintetek könnyű vagy nehéz találni szállást ,van-e ilyen tapasztalata valakinek? nagyon megköszönném ! holnap v. holnapután mennénk 5 napra .
#2095662013-08-25 00:36:52 Válasz a #209564. hsz-ra
Most kezdődik az utószezon, mostantól egyre könnyebb lesz szállást találni. És talán most már lehet alkudni is. Meg kell kérdezni 1 napra, és utána, hogy több napra mennyi kedvezményt tud adni. Ez általánosan elmondható, nyilván egy kis szerencse sem árt.
#2096172013-08-26 09:46:04 Válasz a #209560. hsz-ra
Azért irigyellek titeket, hogy így bírjátok a hidegebb vizet is. Nekem kb. az a 22-26 C fok ami tökéletes. Alatta meg akarok fagyni, felette meg már nem feltétlen kellemes, ha az idő is nagyon meleg. Pár éve június 9.-én értünk oda Sartira és majdnem belefagytam a vízbe.
Én csak akkor megyek be a vízbe,ha meleg
22 fok????Abba belefagyok
A 27 fok már alakul,de akkor folyamatos Napsütésnek kell lennie hozzá,felhősödés nélkül.
Nem bírom a hideget és volt olyan év,amikor egyáltalán nem mentem bele a tengerbe,mert annyira hideg volt nekem.Ill.annyira,hogy megnézzem milyen a víz?!
Páromnak furcsa volt,de mind a mai napig az,mert Ő viziladbázó és búvár,így a víz a lételeme...
#2097072013-08-28 13:29:22 Válasz a #209704. hsz-ra
Állítólag Skala Potamiaban a CarreFour a legolcsóbb nagy választékkal, ez a központban van. Nekünk az Achillionból 3 perc sétára volt egy nagy market, mi azzal is teljesen elégedettek voltunk, persze a többségnek ez van messze a szállástól.
#2097082013-08-28 14:48:39 Válasz a #209704. hsz-ra
A CarreFour tényleg egész jó árakban, mi is sokszor bementünk, a központban van.
De ha épp Limenas felé jártunk, akkor az Arvantidis épp ott van Limenas elején,(ahol Makryammos és a Márványpart felé le kell kanyarodni) akkor oda mindig bementünk, nekünk az is bejött. Nagy a választék, és jó áron van minden.
#2097202013-08-28 19:19:13 Válasz a #209704. hsz-ra
Szia MaciG !
Az én tapasztalatom az, hogy választék és ár szempontjából a CarreFour
üzletnél biztos, hogy jobb Limenasban a város szélén márványparthoz vezető úton a focipálya előtt lévő arvanitidis. Limenasban a városban is van egy kisebb üzletük. De a legjobb minden téren Skala Rachoniu és Prinos közt a főút mellett lévő (μαρκετ λατσουρης) nem biztos, hogy ez a neve de elég nagy, és ott az út kiszélesedik és hosszan egyenes ha nem rohansz biztos észreveszed.
#2097212013-08-28 19:20:03 Válasz a #209704. hsz-ra
Szia MaciG !
Az én tapasztalatom az, hogy választék és ár szempontjából a CarreFour
üzletnél biztos, hogy jobb Limenasban a város szélén márványparthoz vezető úton a focipálya előtt lévő arvanitidis. Limenasban a városban is van egy kisebb üzletük. De a legjobb minden téren Skala Rachoniu és Prinos közt a főút mellett lévő (μαρκετ λατσουρης) nem biztos, hogy ez a neve de elég nagy, és ott az út kiszélesedik és hosszan egyenes ha nem rohansz biztos észreveszed.