A 26 eurora jól emlékeztem, de ez már az autóval együtt értendő - megkerestem a jegyet.
Tehát 20 az autó és 3 euro/fő.
Igy összesen 52 euro oda-vissza az út.
Arra már nem emlékszem, hogy a pirossal vagy a kékkel jöttünk-e, ott már nem csináltam képeket - tavaly készült jó pár.
Köszi mindenkinek a gyors segítséget, infókat
Remélem össze is jön jövőre az utazás. Figyelem majd a menetrendet, de viszonyításnak már most is jó. Nagy eltérés nem lesz szerintem...
MaciG!
Elsődlegesen a június első két hete lenne jó majd, de meglátjuk hogy jön össze. Messze van még. 4 főre a szállás akkor a legjobb, szeptemberben pedig nem biztos hogy tudunk menni ovi miatt. Július-augusztus pedig nagyon meleg. Szét égünk, nem lehet menni sehova a hőség miatt. Elő- és utószezonban is lehet hűvösebb időszakot kifogni. Reméljük nem járunk így. Esetleg 1-2 esős nap, felhős nap. Az bele is fér. Voltam már jó párszor előszezonban is és nem volt hideg a tenger. Most június közepén voltam Parálián és teljesen jó volt a víz. Először nekem mindíg hideg, lábújjhegyezve megyek be a vízbe. Nem tud annyira felmelegedni a tenger hogy nekem langyos legyen rögtön Két kis gyerkőccel nekünk főként pancsolásról, homokvár, homokkúp építésről szól a nyaralás. Kevés kirándulás: autóval körbe a sziget pár nevezetesség megtekintése, szép partokon fürdés, településeken séta - nézelődés. 6 éveseket kb. ez köti majd le.
Kompjegy vásárláskor kérdezték az autó típusát is. Valószinü, hogy pici autóra kevesebbe, nagyobb autóra ( gondolok itt egy 7 személyes autóra) többe kerül. Mi pirossal mentünk, kékkel jöttünk, mindkettőre 26 eurot fizettünk. ( autó + 2 felnött).
Július-augusztus pedig nagyon meleg. Szét égünk, nem lehet menni sehova a hőség miatt.
Szia Krisztácska,
én nem állítom, hogy nem volt néha igazán meleg napunk, de mivel ez a "leghuzatosabb" sziget, ahol eddig jártunk,
így közelébe sincs annak a rekkenő forróságnak (mikor úgy érzed, a testzsírod ki fog olvadni a forró sziklákra) ami pl a Jón szigeteket jellemzi főszezonban.
Tavaly aug elején Lefkadán alulról közelítettük a 40 fokok,
míg idén Thassoson aug elején 33-34 fok volt a legmelegebb napokon.
Csak mosolyogtunk kint az erdei-tengeri-hegyi szellőt élvezve miközben hallottuk hogy itthon durva kánikula van
Köszönjük szépen! Látszik, hogy érzéssel készültek a képek, nagyon szépek a beállítások, s jó volt látni az ismerős tájat más szemszögből is! Köszi még egyszer!
Váú! Úgy látom Hidalgo szeretsz fotózni, és értesz is hozzá. A képek legalábbis profi fotósról árulkodnak. Fantasztikusak!
(Macig, a google+ kiirja ha minden igaz a gép tipusát, Hidalgonál ez Fuji)
Annyira szépek a színek, katalógusba illenek, komolyan mondom.
(Megjegyszem, hogy a piacasa, google+ iszonyú jól vissszaadja a szineket, de ahogy ide feltesszük őket a fotóalbumba, valamiért rögtön fakók lesznek. )
Hozzá kell tenni, hogy a valóságban még ennél is szebb volt a látvány és szélesebb a színskála.
(off: Lefkadán durvábbak voltak a kékek, de itt sokkal több szín volt egy időben)
Bőven nem vagyok profi fotós, csak lelkes Görögország-, görög sziget és strand-imádó
MaciG,
A gép egy jó régi Fuji Finepix S5600, amihez van egy olcsó cirkuláris polárszűrőm. Majdnem megleptem magam egy tükörreflexes Nikonnal a prémiumból, de Playstation3 lett helyette
Én is ezt szerettem a legjobban a látványban, mikor a szigeten együtt van a kék tenger, a zöld fák, és sok helyen ehhez jön még hozzá a sok fehér márvány szikla...
Én is ezt szerettem a legjobban a látványban, mikor a szigeten együtt van a kék tenger, a zöld fák, és sok helyen ehhez jön még hozzá a sok fehér márvány szikla...
MaciG, most nézem, hogy te 8 nap múlva mész a szigetre.
Ha Makryammosra mentek, ti ne az utolsó 10percben vegyétek észre a dombon lévő pöttyös szarvasokat, van vagy 30-40db, nagyon édesek. Sikerült megnéznünk egy etetést (dinnyehéj, paradicsom), csak úgy fröcsögött persze fényképező nem volt nálam.
Arsanasnál alig találtuk meg a lejáratot, de azt látni kell.
Mikor már tudod, hogy ott van alattad, kicsit visszafelé kell sétálni a "parkolótól" Livadi felé és a fák között lesz egy lépcső lefelé. Mi nem találtuk meg magunktól, így megvártunk egy családot és követtük őket
La Scalaról pedig feljegyzésünk sem volt korábban, pedig talán a legexkluzívabb strand a szigeten (nekünk nem ez a kedvencünk, de nagyon érdekes, érthető ha valaki erre bukik). Glyfada lejárójától az úton kb 50m-re, van kint tábla.
Ezek azok a helyek (Makryammos, Limenas, Nisteri, Glyfada, La Scala, Papalimani, Glikadi, Glifoneri, Pachis) amihez totál nem kellett a bérelt autó, hisz busszal könnyen és olcsón elérhetőek reggel is.
Mi is csak dél irányában (Paradise beachtől Psili Ammosig) használtuk a bérelt autót 3 napig, mert dél felé 11.20-kor indul az első busz Skala Potamiaból és valamikor 16 óra után már indul is vissza az utolsó Alykiből.
Skala Potamiaból az első busz reggel 7.45-kor indul Limenasba, ahonnét 18.15-kor indul vissza az utolsó a faluba.
A hajókirándulásos napunkon persze nem értük el az utolsó buszt, így taxiztunk, 17EUR.