#2092512013-08-18 21:05:48 Válasz a #209247. hsz-ra
A Meltemiben én nagyon finom muszakát ettem. Pedig Tripitinél Zsuzsa a másik éttermet ajánlotta, de itt igy leehettük a napernyő árát.
Én nem nagyon eszem a halat, maximum azt, amiben abszolút nincs szálka, úgyhogy én polipot ettem, az pedig a Captainban volt a legfinomabb, nagyon-nagyon puhára sütötték.
#2092522013-08-18 21:12:49 Válasz a #209249. hsz-ra
Igen, ez az.
kb az A pontban épül valakinek a nem kis háza, ami mellett el lehet menni.
A közvetlen vízpart nagyon köves-sünös, de a túloldalon van egy stég a sziklákon (mintha félredobták volna), vagy azon, vagy az a melleti homokos-ösvényen ezt könnyen ki lehet kerülni.
#2092552013-08-18 21:51:31 Válasz a #209241. hsz-ra
Szia Hidalgo!
Üdv itthon! Örülök, hogy ennyire tetszett a sziget és a kis öböl a Pyrgos-fokkal szemben! Nagyon ügyesen időzítettetek, s ha időnként fárasztó is volt a gyaloglás, ezek az élmények lesznek a legemlékezetesebbek, amiért tenni is kell, nemcsak úgy az ember ölébe hullanak. És persze a grillezett halak, bár az idén én megjártam a tengeri sügérrel, Thassos után nem számítottam arra, hogy 30 eurós darabot is pakolhatnak majd a tányéromra... Mondjuk ez Serifoson volt, s ha irtó drága is volt, tényleg hatalmas volt és az íze is csodás, csak éppen az ár nem volt arányban a valós értékkel... Tanulság: ha kilóra van megszabva az ár, nem árt megbeszélni a pincérrel , mekkora halra gondol az ember, nehogy akkorát hozzanak, aminek az árából már egy másik komplett vacsora is kijönne. Vagy olyan halas étket választani, aminek fix ára van, hogy ne érje az embert kellemetlen meglepetés. De emléknek még ez is nagyon jó, ahogy a tányéromról majdnem lelógó hal mereszti rám a szemét, aztán én a maradványaira, amikor meglátom az árát...
S még egy kis OFF, csak azért, mert kérdezted még az út előtt: már javában készül a milosi beszámoló, s bár még jó sokáig fog tartani, amíg befejezem, folyamatosan teszem fel a honlapomra az elkészült részeket, elsőbbséget adva a képeknek, mert biztosan azok érdekelnek mindenkit a legjobban. Már van 210, ha esetleg érdekel. S nagyon várom a beszámolód és a képeid is, nagyon jó arról is olvasni és friss képeket nézegetni, ahol az ember már járt, mert előjön a sok szép emlék! Előre is köszönöm!
#2092562013-08-18 21:54:01 Válasz a #209251. hsz-ra
Messinia, én a poliphoz nem vagyok elég ínyenc, a tintahalat még megkóstoltam, az valahol nekem ízre a csirke és hal között van, furi, azért nem lesz a kedvencem
Láttunk egy fullos grill-halat még Alyki első (út felőli, ahol a lejárat van) tavernájában, nagy műgonddal készíti a bácsi dupla grill-ráccsal, de már indulóban voltunk, azt majd legközelebb kóstoljuk meg
#2092582013-08-18 22:00:36 Válasz a #209255. hsz-ra
Szia Bea,
köszönöm és én is örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat,
ha minden összejön akkor pár éven belül eljutunk a Kikládokra,
Milos fix, de Serifos-szal azért versenyben van nálunk Sifnos illetve Folegandros.
Itt is kilós ára volt a halnak, 50EUR és bár bemehettünk a sráccal a konyhára, ahol a mélyhűtőben megnézhettük mit és melyiket kérjük,
de szemre meg nem mondom, hogy mennyit nyom az adott halacska. Kicsit izzadtam, míg kijött a számla, de hát nem lett vészes.
Mi kis étküek vagyunk, többször osztoztunk 1 főételen ketten, de mindig ittunk üdítőt/sört is így 17-33EUR között volt minden étkezésünk.
Thassos tán a legolcsóbb sziget, ahol eddig jártunk.
#2092652013-08-18 23:51:34 Válasz a #209263. hsz-ra
azt mondta a srác, hogy 45-50EUR (ahogy kivettem sea bream - sea bass sorrendben). Erre elkerekedett a szemem, észrevette, és magyarázta, h /kg.
Ketten jóllaktunk vele, mivel 20EUR volt, tán 40dkg-os lehetett.
Ittunk mellé 3 frissen facsart narancslét + 1 korsó mythos-t, így volt 33EUR.
#2092912013-08-19 13:32:17 Válasz a #209287. hsz-ra
Bár én nem tudom ott milyen quad-ok vannak, de elméletileg ahova dzsip felmegy oda quad is, de majd látjuk, na nagyon vészes nem fogok én sem kockáztatni, annyit azért nem ér.