Görög virágok, növények
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 331
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55417 Üzenet linkje2008-03-26 21:38:04 

Szia Andi!

Az enyém (a nálunk honos) simán áttelel a szabadföldön, de õsszel elszárad, majd tavasszal újra hajt, mint az évelõk általában. Rengeteg fajta van; ha van kedved, olvasd el ezt a "kimerítõ" leírást! Ilyen idõben még nem lehetne szép nagy hajtása... A Tied nyilván üvegházban nevelték eddig, s valami okostojás kitette a havasesõre. icon_rolleyes.gif Nyilván megfázott... Ha meleg, világos helyre teszed - hacsak nem fagyott el - rendbe fog jönni. Késõbb kiteheted a szabadba... icon_razz.gif

# 332
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55423 Üzenet linkje2008-03-26 21:56:44 

Köszi az infókat, megnéztem a linket is. Szerintem halálra locsoltam. Mert jó sokat adtam neki és azóta halódik. Elõtte való két napban még jó volt. Kb. 20 cm magas volt és dús. Most olyan,mint a búsúló juhász icon_smile.gif a cserép szélém körbe lógnak le az ágak a cserép aljáig, csupa fonnyadt...egyelõre nem fogom meglocsolni. A hétvégére már mondanak napsütést. Mivel az ablakban van, a meleg ott duplán érvényesül, az talán segít. Ha nem, akkor dobjam el? Vagy vágjam le, újra fog akkor nõni?
# 333
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55426 Üzenet linkje2008-03-26 22:25:59 

Azia Andi!

Egyelõre légy türelmes... Gondolom, lyukas a cserép alja... icon_confused.gif Akkor pedig a felesleges víz kifolyt, az nem árthatott! (Ha nem lyukas, az baj, akkor belerohad a cserépbe!) Majd csak akkor vágd vissza, ha esetleg el is száradnak az ágai. Semmiképpen ne dobd ki, ha szeretnél egy ilyet; várd ki, mi lesz vele. Miután már volt hajtása (tehát nem a téli pihenõ után tõrõl fog hajtani), ha majd vissza is vágod, ne tövig, hanem úgy 10-15 cm magasan. icon_razz.gif

# 334
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55440 Üzenet linkje2008-03-27 09:19:42 

Ok, köszi. Így legyen.
# 335
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56221 Üzenet linkje2008-04-04 14:10:54 

Szia h.apci! Kimúlt az oreganóm, összeaszott, elsorvadt, kipurcant - kidobtam icon_sad.gif
# 336
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56225 Üzenet linkje2008-04-04 14:25:05  Válasz a #56221. hsz-ra Előzmény #56221

Õszintén sajnálom... Nem is értem... icon_eek.gif Évelõ... Az itthoni vadon termõ változatot kiírtani sem lehet... Ha szeretnél ilyet, azt kellene beszerezned. icon_confused.gif
# 337
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56226 Üzenet linkje2008-04-04 14:37:46 

Most egy darabig lemondtam a növényekrõl, mert több is tönkre ment az újonnan vásároltak közül...icon_sad.gif
# 338
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71247 Üzenet linkje2008-07-13 22:02:46  Válasz a #56226. hsz-ra Előzmény #56226

Sziasztok!

Ilyen szép göröghangulatu kép fogad mikor kilépek az ajtón! Úgy nõ a trombitafolyondár,mintha az Övé lenne a ház,már csak a tenger hiányzik,na de az nagyon!! icon_lol.gif icon_lol.gif

Ezek a képek most készültek a vihar után,csodásan szép volt icon_smile.gif ,régi nyarak jutottak eszembe,balzsamos illatok icon_smile.gif icon_smile.gif

# 339
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71302 Üzenet linkje2008-07-14 10:22:36  Válasz a #71247. hsz-ra Előzmény #71247

Timba! Csodaszép képek tényleg! Azért minden nem lehet egy helyen, hogy még tengered is legyen!? Másnak meg semmi... icon_lol.gif icon_lol.gif
# 340
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81819 Üzenet linkje2008-09-24 19:59:43 

Tartottam kicsit Veria-tól, mert csak a szorosan vett óvárost akartam megnézni, s bár volt róla térképem, sejtettem, hogy nem lesz egyszerû megtalálni, no de pláne ott parkolni. Nagyváros, jellegzetes, sõt talán tipikus is, de az ódon rész egy más világ. Mentem az orrom után, mert ekkora szintkülönbségekre a városon belül nem számítottam. icon_eek.gif (Elkerülte volna éppen ez a figyelmem, vagy senki nem írt róla!? icon_confused.gif ) Teljes siker; szuper helyet találtam parkolni! icon_razz.gif Annyira belefeledkeztünk a nézelõdésbe – térkép nélkül kószálva (még jó, hogy vittem magammal! icon_rolleyes.gif icon_redface.gif ), hogy megint csak az orromra hagyatkozva találtam vissza – meglepõen hamar – a kocsihoz.

Amikor visszaértünk, akkor figyeltem csak fel rá, hogy egy új lakóház elõtt parkolunk, ahol a sarkon van egy csinos kis „zöldövezet” is. Aztán jött a döbbenet icon_eek.gif ; az a szép zöld sövény nem volt más, mint rozmaring! icon_razz.gif Mit meg nem tesz az ember a lakhelye csinosításáért, gondoltam akkor, de aztán pár nap múlva még nagyobb döbbenetemre hasonló rozmaring-sövényt láttam közterületen Igoumenitsa-ban a kompkikötõben! icon_lol.gif

# 341
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81825 Üzenet linkje2008-09-24 20:40:05 

H.apci! Tavalyelõtt Veriában mi is hasonlóan jártunk. Már épp amikor azt hittük eltévedtünk, megtaláltuk az autót. Szinte csak körbementünk a városon, illetve egy részén, és ösztönösen visszataláltunk a kiindulási ponthoz.
Idén csak átautóztunk rajta Edessából jövet. Nekem tetszik az a város is.
Dehát melyik nem, ahol jártunk?!

# 342
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81938 Üzenet linkje2008-09-25 20:12:14 

Bazsalikom-bokrok Spetses-en

Egyébként én a 8-10 citrusomfám mellett 7-8 füszernövényt is nevelek, persze nem cserépben és nõnek mint a güzü
A tárkonyt már többször meg kellett metszenem annyira burjánzik, de a többi is jól megnõtt, igaz néha megkapták a citrusoknak szánt tápoldat maradákát.

Mondjuk a bazsalikomom nem nõ úgy mint itt a képen.

# 343
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#81960 Üzenet linkje2008-09-25 22:17:03 

Hoztam leanderhajtásokat. Évek óta nem tudtam ezt megtenni a repülõs utak miatt, de ma zseniális megoldást találtam. A levágott kb. 15 centis hajtások szárát bebugyoláltam vizes konyhai törlõbe és az aluminium csipszes hengerbe (Pringels) tettem bele. Így ezzel a védelemmel túlélték a repülõs utat is a bõröndben!!!

A csodaszép bouganvilleám itthon viszont nem élte túl a 9 napig való nem locsolást. Lehullott az összes szépséges virágja icon_sad.gif és csak egy száraz kóró maradt. De mivel ez már a nyáron egyszer megesett és utána visszavágtam és helyrejött, most is reménykedek még, csak éppen most már nem nyár van és nem tudom, hogy a szobai körülményekre hogyan reagál.

# 344
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82088 Üzenet linkje2008-09-28 20:31:46 

Gránátalma Veria legzsúfoltabb részén, az óvárosban. icon_eek.gif icon_biggrin.gif

# 345
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82089 Üzenet linkje2008-09-28 20:33:50 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 30 31 32   >