#1123912009-08-03 11:50:23 Válasz a #112318. hsz-ra
Nem is értem, sokan miért akarnak ilyen pénzt váltani...
Miért nem jó az euro?
Most 268 forint, és ha megmarad fel lehet használni, illetve ha lehúznak vmiért akkor meg megint csak rosszul jársz, és hozzá kell nyúlni az eurohoz.
suti1979 kolega írta pár napja -igaz a motorral...-, de...
"Autópályát euroban lehet fizetni mindenhol (vissza is adnak, ha kell), annyi mint az autósoknak, 4-2,5-8-3 eur szerbiában, 1-1-1 macedónoknál. (Visszafelé ugyan ennyi.)"
#1124002009-08-03 12:54:32 Válasz a #112391. hsz-ra
"Nem is értem, sokan miért akarnak ilyen pénzt váltani... "
Pedig egyszerű. Szeretnek biztosra menni. Macedóniában _nem hivatalos_
fizetőeszköz az €, még ha el is fogadják azt az autópályán. Ha az ember összeakad egy frusztrált sorompónyitogatóval, aki ragaszkodik a Dénárhoz, akkor erősen megszívta. ( mondjuk, ennek az esélye gyakorlatilag 0, inkább az esik meg, hogy többet követelnek )
#1124022009-08-03 13:01:28 Válasz a #112393. hsz-ra
"Autópályát euroban lehet fizetni mindenhol "
Szerbiában így is van, _hivatalosan_, de, mint az előbb is írtam, Macedóniában mindössze a díjbeszedő jóindulatán múlik, hogy mit fogad el és miben ad vissza!!!!!!
Hazafelé jövet, éppen előttem veszekedett egy német-török, mert valami nagyobb címletű €-t adott és egy halom Dénárt kapott vissza.
#1124222009-08-03 14:12:33 Válasz a #112402. hsz-ra
erre csak azt tudom mondani, hogy kérem szépen fel kell készűlni az útra, nekem is volt hasonló, igaz márka/leva konstellációban, és azóta már nem is érvényes, és ithon sehol nem váltották vissza, de a hazajövetel után még 2 7ig jártunk Bulgár benzinnel, mert minden létezőt teletankoltunk, de mégis maradt 1000 leve körüli összeg ami anno nagy pénz volt.
hát így jártunk
Nem is értem, sokan miért akarnak ilyen pénzt váltani...
Miért nem jó az euro?
Most 268 forint, és ha megmarad fel lehet használni, illetve ha lehúznak vmiért akkor meg megint csak rosszul jársz, és hozzá kell nyúlni az eurohoz.
Hát nem jobb ha minden abban van?
Fejem se fájna, ha mindenhol, egyértelműen ki lene írva a díj euróban is! Bár kétségtelen, amíg a korrupció nullára nem redukálódik, addig az esetek igen nagy százalékában boldogulsz az euróval, legfeljebb 50%-kal többet fizetsz, és nem reklamálhatsz a tikettért (mert ahogy a kollégák is mondják, nem köteles elfogadni), amit esetleg kér a rendőr picit odébb, na persze ő sem veti meg az eurót...
Dénárban meg minden világosan ki van írva, odanézel, tudod mennyi a díj, hozzá sem kell szólni, és csak leállítod a motort ha nem adja a tikettet.
(Lehet hogy van 2 hely az országban ahol 269-ért esetleg kapható euró az itteniek szerint de nagyrészt 272...)
#1124562009-08-03 16:14:20 Válasz a #112450. hsz-ra
"Macedóniában _nem hivatalos_
fizetőeszköz az €, még ha el is fogadják azt az autópályán..."
"Macedóniában mindössze a díjbeszedő jóindulatán múlik, hogy mit fogad el és miben ad vissza..."
firkamano, a tiketten is rajta van az eurós ár? Lehet hogy a sorompós elkér Tőled 2 eurót, holott 60 dénár a díj (ami kb. 1 euró). Nyúl a zsebébe, kinyálaz egy hatvanast, azt löki a kasszába a 2 euródat meg vágja a másik zsebébe. Tulajdonképpen a 3 kapu oda-vissza utanként kb. 3400 forint (így, "eurós felárral" számolva) de ennek a feléért én bizony lehajolnék az utcán... (De egye fene, csak adjon tikettet. Ha euróval fizetek és akkor is kapom a tikettet, aszondom vigye...)
#1124752009-08-03 19:03:52 Válasz a #112450. hsz-ra
Mindenhol ki volt írva euróban"
???? Biztosan Macedóniában jártál? Ott nincs kiírva, legalábbis a múlt hónap elején még nem volt egyik kapunál sem.
Szerbiában ki van írva, és ha €-ban fizetsz, akkor a jegyen is az szerepel.