Nálunk Csodagumóként árulták kertészeti árudában. Nekem is van, sõt azóta "kisgumókat" is hozott, de virágzani még az eredei gumó sem virágzott, csak a levelérõl ismertem meg
Én sem tudom mi lehet,de nagyon érdekes volt
Egy másik,amit idén Zakynthos-on fotóztam,vettünk is kint egy kertészetben,a hazautat túlélte azóta már itthon virágzott is nekem,csak sajnos nem lila a virágja hanem fehér,de nem baj így is nagyontetszik
Én sem tudom mi lehet,de nagyon érdekes volt
Egy másik,amit idén Zakynthos-on fotóztam,vettünk is kint egy kertészetben,a hazautat túlélte azóta már itthon virágzott is nekem,csak sajnos nem lila a virágja hanem fehér,de nem baj így is nagyontetszik
Tegnap a szüleim házassági évfordulójára egy kis oliva fát adtunk. Nagyon örültek neki, õk is nagy hellasz imádók, azt mondták, ha csak rá néznek, akkor egy csomó kellemes emléket ébreszt bennük.
hali!szerintetek Peloponészoszon az a -10 fok körüli hömérséklet nem tette tönkre a növényeket?Hisz ha jól tudom ezen arészen nem igazán vannak minuszok.
Pár napja vettem egy csodálatosan nagy cserép oregánót, de ma (úgy 5 nappal a vételre) lekonyult teljesen és elfonnyadt. Gondolom halálra locsoltam. Igaz, csak egyszer locsoltamm eg, de jól, napsütés meg egy szál sem...Van valakinek ötlete, hogy meg lehet-e még menteni?? Vagy szedjem le a fonnyadt szárakat és szárítsam ki és úgy tegyem el????
Pár napja vettem egy csodálatosan nagy cserép oregánót, de ma (úgy 5 nappal a vételre) lekonyult teljesen és elfonnyadt. Gondolom halálra locsoltam. Igaz, csak egyszer locsoltamm eg, de jól, napsütés meg egy szál sem...Van valakinek ötlete, hogy meg lehet-e még menteni?? Vagy szedjem le a fonnyadt szárakat és szárítsam ki és úgy tegyem el????
Elképzelni sem tudom, mi történhetett ; talán megfázott útközben... Nekem van a kertben; kiírtani sem lehet , nagyon ellenálló mindennel szemben. Szerintem tartsd meleg, világos helyen, s csak azt vágd le, ami elszáradt. Évelõ, így legfeljebb kezdi újra tõrõl, ha a levele leszárad. Nem kell agyonlocsoni, mint ahogy mást sem... Ezeket, amiket árulnak, elõtte kényeztették üvegházban; nyilván a helyváltoztatást megsínylik...
Passz. Szombaton vettük Obinál. Kint állta havas esõben a bejárat elõtt, de teljesen egészséges volt. Még itthon is az elsõ két napban. Aztán gondoltam, hogy túl száraz a földje, meg kell locsolni és másnap kezdett lekonyulni. Olyan, mint esõ után a bokrok. Szép zöld még, de olyan összerogyott és minden ága lelóg Nem hiszem, hoyg helyrejön, ahogyan most kinéz