szia város neveket nem tudok de minden autopálya felüljárónál oda kell figyelni soha nem lehet tudni hol bukannak fel novi sadnál a nagy parkolós kúton mindig ott vannak görögbe még eddig soha nem álitottak meg,pedig mikor belépsz görögbe,ott már a gázpedál magától nyomódik a padlóra és a célig vissza se jön!!!!
Lehet, hogy én vagyok földhöz ragadt, de megoldás lehet még esetleg a szabályok betartása is.
Ha már az ember nyaralni megy, szabadságon van, utazik, mért kell fog vicsorítva padlóig nyomni a pedált? Nem elég az itthoni stressz?
Abszolut egyetértek Triznyákkal. Általában mi is úgy megyünk, mintha kergetnének minket, de szerintem sajnos ezt az állandó rohanást nehéz félretenni, meg egy kicsit talán magyar mentalitás az is "hogy én érjek oda előbb, meg nehogy már valaki megelőzzön" pláne kisebb autóval... Pedig lehet, hogy azon a pár percen 1/2 órán az életünk múlhat, de elég, ha csak egy jó kerek számjegyű büntetést kicsengetsz és már oda a nyaralás hangulata.)) a bosszankodáss mellett
Lehet, hogy én vagyok földhöz ragadt, de megoldás lehet még esetleg a szabályok betartása is.
Ha már az ember nyaralni megy, szabadságon van, utazik, mért kell fog vicsorítva padlóig nyomni a pedált? Nem elég az itthoni stressz?
Nem is az odafelével van itt a gond ,hanem a vissza akor már mindenki szeretne otthon lenni...
Remélem értitek
".....meg nehogy már valaki megelőzzön" pláne kisebb autóval.."
Na igen, ez talán tényleg hungarikum. Irigylem a Görögök márkasovinizmus mentes viselkedését, a legszakadtabb Mazda furgon elöl is lehúzódnak bármilyen luxus autóval is, ha az útóléri őket és ahogy láttam, semmiféle megalázottságot sem éreztek egy ilyen szörnyű eset kapcsán.
A rohanásról meg annyit: Pár éve, Athénból hazafelé jövet megelőzött valahol Larissa környékén egy magyar autó, utánfutóval amin motorok voltak. "lobott" utána az utánfutó. Aztán megint megelőzött Szerbiában kicsivel a Macedon határ után, aztán megelőzött Belgrádban, majd Tompán egymás mellett álltunk a határon, pedig 3 óránként meg is álltam 15-20percre mozogni, tornázni. Nem tudom hol járt közben, de mindannyiszor eszement tempóban ment el mellettem.
Ne haragudj,de nem a szakadt mazda,hanem bármilyen autó lehuzódik görögbe ha gyorsabb autó érkezik.Nekem Audi A6-om van,ugyan úgy félre huzódom mikor mögöttem gyorsabb autó jön,miért tartsam fel,ha nem muszály??!!Mindenki el tudja maga dönteni hogy,megéri e hajtani vagy nem,megéri a büntetés vagy nem?Ez az én véleményem...
Nekem is volt egy hasonló esetem 2 éve.
Görögbe tartva egy átlagos tempó mellet 2-szer előztek meg Felső kategóriás autók, 4 fös csoport, akiket utánna láttunk beszélgetni a szervekkel. : De mintha mi sem történt volna utánna 15 perc múlva nagy tempóval ismét elrobogtak.
De volt még egy eset Paralián, megismerkedtünk egy családdal akiknek kicsi P 207 volt, azok is mondták, hogy ők 160-170 jöttek a pályán 300 Eu-t fizettek érte . Én inkább másra költöm azt a pénzt.
Szerintem a nyaralást nem rohanással kell kezdeni.
Mi a amikor mentünk, Szabadkán voltunk 19,30-kor. Nyugodt tempó, kevés pihenő, reggel 8,00 Paralián voltunk.
Most barátainkkal megyünk. Még előbb indulunk, nem lesz rohanás.
Jó nyaralást mindenkinek, lassan kezdődik a szezon.