Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3795 Üzenet linkje2005-12-27 14:27:24 

Egy koktél szilveszterre:
Levezetõ koktél, Kheiron:

Hozzávalók: 5 cl Metaxa *****; 1 cl cukorszirup; 1 dl gyömbér; 1 dl áfonyalé; fél lime. Egy pohárba belenyomjuk a felcikkezett lime-ot, majd megtöltjük a poharat jéggel. Ezután beletesszük a metaxát, a cukorszirupot, és végül feltöltjük az üdítõkkel. Bárkanállal összekeverjük.

# 302
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3797 Üzenet linkje2005-12-27 14:32:11 

Mûsorajánló:

TV PAPRIKA
2005. dec. 31. 13:10
Ünnepi készülõdés
Görög szilveszter

# 303
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3834 Üzenet linkje2005-12-28 22:17:56 

Szia Rebeka!

Ezt már én is kinéztem magamnak, csak megelõztél. icon_wink.gif

# 304
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3858 Üzenet linkje2005-12-29 17:07:07 

Közeleg a Szilveszter, ezért pár göröh koktél:

GÖRÖG TÛZ
1 cl ouzo
1 cl vodka
1 cl szederlikõr

ZORBATINI
4 cl vodka
1 cl ouzo

MESTERLÖVÉSZ #1
15 ml ouzo
15 ml vodka
6 csepp tobasco

HARAKIRI
2 cl ouzo
2 cl tobasco

VULKÁN
1 rész ouzo
1 rész bacardi 151

ÉREZD A TÜZET
15 ml kabula / mexikói vaníliás kávélikõr/
15 ml baley's
15 ml ouzo
15 ml kentucky bourbon whiskey
15 ml bacardi 151

# 305
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3872 Üzenet linkje2005-12-29 21:43:08 

Ez a görögtûz nagyon jól hangzik, csak az a kérdés szederlikõrt honnan veszek, mert csak az nincs itthon! icon_lol.gif
# 306
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -



Nincs beírva úticél.
#3903 Üzenet linkje2005-12-30 22:08:47 

Szia Kriszta !

Italnagykerben biztos kapsz.

# 307
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#3919 Üzenet linkje2006-01-01 16:06:02 

Szia Kriszta!

Milyen volt a görög tûz?

# 308
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4391 Üzenet linkje2006-01-12 17:24:21 

A GÖRÖG NEKTÁR: OUZÓ

Nyár, tenger,napfény,kék ég és- OUZÓ !

A görögök legkedveltebb nyári itala, különleges aromája révén a legjobban hûsít a perzselõ melegben.
A világon a 2. helyen áll a Whyskey után, megelõzve a vodkát.

Mi is az ouzó és hogyan készül?
A hagyományos görög ouzót alkohollá megerjedt szõlõ héjából, különféle gyógyfüvekbõl,koleanderbõl,angyalgyökérbõl,aromákbál,fahéjból, ánizsból, chioszi masztihból, citromfa virágából készítik.
Az alapanyagokat egy üstben felfõzik, majd a lepárolt és azt követõen lehûtött oldatot 1-2 hónapra állni hagyják, így ez idõ alatt a nagyon erõs alkoholtartalom 80%-ról 40%-ra elpárolog.

# 309
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4392 Üzenet linkje2006-01-12 17:28:26 

AZ OUZÓ MIÉRT LESZ FEHÉR, HA VÍZZEL FELÖNTJÜK?

Azok a likõrök, amelyek ánizst tartalmaznak, ahogyan az ouzó is, az ízüket az illóolajoknak köszönhetik.
Alapvetõen az illóolajok alkoholban bomlanak fel és nem vízben.
Tehát az ouzó elvegyül a vízzel, fehérré válik, mint a tej.
Az ánizs illóolajai fehér kristályokká alakulnak át a vízzel egyesülve.

# 310
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4393 Üzenet linkje2006-01-12 17:32:24 

2 koktélrecept ouzóval:


BLUE WAVES

0,3 dl ouzó
0,15 dl blue curacao
0,15 dl quantro
sprite

* * *


RED ISLAND

0,3 dl ouzó
0,15 dl chambouka
narancslé
grenadin szirup

# 311
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4394 Üzenet linkje2006-01-12 18:52:51 

ferrari írta:
Nyár, tenger,napfény,kék ég és- OUZÓ !

Sokan kérdezik hogy tudom meginni, hisz az íze a bocskorszíj cukorra emlékeztet. De hát én szeretem icon_wink.gif , és nem csak azért mert nekem is a fentieket jelenti. icon_lol.gif

# 312
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4403 Üzenet linkje2006-01-12 19:18:27 

Ez a topic egyre inkább az italok fóruma lesz! icon_wink.gif
Gyümölcstermelõ ország révén nagyon sok finom likõrjük is van, például a nálunk egzotikusnak hangzó fügelikõr.
Híres a Korfu szigetén elõállított Kumquat-likõr. A Kumquat a narancsnál kisebb, (szilvanagyságú), de ahhoz hasonló gyömölcs, melyet héjastól esznek.

# 313
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#4963 Üzenet linkje2006-02-04 22:42:36 

A TEA NYÁRON

Görögországban is egyre jobban terjed a teának ill. a teázásnak az élvezete nyáron. Mára a multinacionális cégek üdítõ italai mellett a tea is megszokott hûsítõ lett. Jéggel és citromkarikával díszítve igazán kellemes és csábító a nagy melegben.
S ami nem elhanyagolható szempont : nyáron is nagyon egészséges a tea.

# 314
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Turcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#4969 Üzenet linkje2006-02-05 12:57:37 

Sziasztok!
Rebeka kóstoltad már a Tsipouro-t?Laikusnak(mint én) ugyan olyan az íze mint az Ouzonak,de az összes helybéli görög ezt itta,nem az Ouzót.Megkérdeztem mi a különbség, és azt mondták az 1ik a nappal,a másik az éjszaka.Ennyivel jobb a Tsipouro.Szerintük.
Szerintem ott lenni a legjobb,még ha Tsipourot kell is inni üdvözlés képpen. Turcsi

# 315
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Turcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#4970 Üzenet linkje2006-02-05 14:48:40 

Bocs! Most olvastam végig az itt megjelent írásokat és már lett említve ez az ital.Sajna még zöldfülû vagyok! icon_redface.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu