#1524012010-09-23 21:16:30 Válasz a #92310. hsz-ra
Szia!
Csak most tévedtem ide és olvastam a félelmeiteket! Semmi okotok rá!!!!!!
Én már 2x voltam soussban és nem csak szállodában ettünk,hanem utcai büfésnél is és semmi bajunk nem lett(pedig elnézve az eladót meg a kis legyeket amik a kaján hancuroztak elbizonytalanodtam de nem történt semmi ! Igen nem az erősségük az utcák rendben tartása,viszont se kutyaszar ,se pisa,se hányás nincs az utcákon úgy mint nálunk az egész belvárosban ahol pedig a megfordul 1-2 turista. Szóval,ha még mindig nem voltatok akkor bátran menjetek ,mert 1 más világba csöppentek ami érdekesebb mint európa szép a tenger nincsnek benne medúzák,sünök meg különböző förmedvények jó homokos a part szal sztem über faca persze azért vigyetek széntablettát
Valcsika!
Azóta,mióta Tunézia a fő célpontom,nézegettem ezeket a képeket a ,,szállodátokról" és a Holidaychecken is sok kép van róla,főleg az ellátás,ami pazar,de azért a partra én is ,,leugranék"most!
Jövőre Mahdia a cél,ez tutti,tudod,olyan szép ,,karibi"szinek,pálmák,kagylók....hhmmm,csak 2szállodán vacillálok:LTI Mahdia Beach vagy El Mouradi Mahdia...nem könnyű a választás.Előbbinek egy csoda a kertje,utóbbinak viszont a kajái,amik vonzóak.Hát,addig is olvasgatom az Indexet,de ha valaki netántán erre tévedne és járt valamelyik hotelben a kettő közül,szivesen venném,ha irna róla!
Előre is köszi!Valcsika,köszi a képeket!!!Szépek!!
Látom már nagyon régen nem irt ide senki:)Ezért én most megtöröm ezt a csendet !Ebben az évben Tunéziát választottuk,mondván egy kis változattosság ,ismeretlen kultúra ,égtáj na meg a repülövel való utazás
Utazási irodában a legközelebbi idöpontban Sousse Karawan hotel augusztus 11.töl 18 ig .Hát egy hét kevés mindent megnézni .De azért besüritettük Tuniszt,Karthágót.Sidi Bou Saidot,kalózhajózást ,és a felejthetetlen két napos szahara turát .Soussen megnéztük a Medinát a piaci rész felejtös ekkora zsibvásár méltatlan a régi falak közé,Atengerviz csodálatos ,szinte langyos .Homokos a partrész de se egy kagyló sem apró szines kövecske mint görögföldön nincsen.Hát aki panaszkodik Görögország tisztaságára az még nem járt az araboknál.Szó szerint a szemét terem náluk.Kuka helyett papirdoboz vagy csak elegánsan a járdára őntik a napi szemetet.A csatorna tartalma folyik az úton na és az illatok amit érezni lehet elmondhatatlan.
De az égig érö pálmafák és a szinte zavartalan napsütés ,és az arab emberek furcsaságai lenyügözö volt.Ramadán lévén napnyugtától napkeltéig élték az életüket tehát napközben jóformán csak turisták voltak az uton de amikor lement a nap megszólalt a Müezin hömpölyögtek a kávézók felé az emberek .Még szokatlan volt a számomra hogy a nök ruhában fürödtek de még a felyukröl a kendöt sem vették le .
Már egy ideje szemezgetek Tunéziával és tanácsotokat szeretném kérni. Ha úgy döntenénk, hogy Tunézia lesz az úticél, Ti melyik települést ajánlanátok?
A fő szempontjaink: tiszta, fehérhomokos, pálmafás tengerpart
Nézegettem már Sousse, Mahdia és Djerba-sziget tengerpartjait, de nem tudtam dönteni.
Melyiket és miért lenne érdemes választani?
Köszönöm!
Én tavaly június 15-től voltam Sousse Marhaba Beach szállodába 1 hetet. Életem legszebb legizgalmassabb és legjobb nyaralása volt. Mi fejenként 130 000 Ft-t fizettünk az utért mert last minut volt. A szállodába érkezve adtunk a papírok között 10 eurot a portásnak és a többiekhez képest máshol és szebb szobát kaptunk. A szálló a Medinátol és Port el Kantaouitol is féluton helyezkedik el. A medinába érdemes ellátogatni de ne egyedül mert az arabok rámenősek. A szahara túrát NEM SZABAD kihagyni!!! Picit drága de ha elmnész életed legszebb emléke marad. Ha nem mentek el semmit nrm láttatok Tunéziából. Csak ajánlani tudom. Jövőre ha tudunk vissza megyünk. Az idén más a program és ha jol hallotuk juniusba lesznek a választások és félünk egy esetleges zavargástol. Bár amikor zavargások voltak ott a szálloda soron akkor se lehetett érzékelni. A repülőgép Monastirba száll le. Sousse ettől 15 km. Hammamet meg 80. Djerba szigetéát nem ajánlom közel van a határhoz.......
#1977062013-01-17 18:10:06 Válasz a #197701. hsz-ra
Köszönöm, hogy megosztottad velem az élményeket!
Melyik utazási irodával utaztatok és a sivatagi túra mennyibe került fejenként?
A hotel tengerpartja hogy tetszett? Mennyire zsúfolt az a tengerparti rész?
Mi ha utazunk, szeptember lenne vagy október, remélem addig lezajlanak a választások körüli zavargások.
Mi a Best reisentől voltunk. De a Medina tours is ugyan az a cég. A MArhaba Beach egy Pálmafás kertbe található. 3 szálloda komplexum találhato a területen. A tengerpartol írok. Zömébe az összes szállást a tengerpart közelébe építik.Ahol én voltam ott is. Amint kilépünk a parhoz a kapunál van wc,zuhanyzo, snack bár. Majd kb 50 méter hosszan és 100 méter szélességben ernyők. Hajnalba érdemes lemenni a partra és két napágyat elhelyezni az ernyők alá rá törölközőt. Onnantol le van foglalva és ha lementek a hely a tietek. A terület egy vastag kötélel le van zárva. / a napernyős rész/ ide csak a szállo vendégek léphetnek. Ezután van kb 10 méter partszakasz és a tenger. Ezen a szakaszon járkálnak az árusok vagy a vízbe készülők. Tehát nincs ugy mint Görögbe a nyakadba lihegnek az árusok. Ha nem veszel semmit észre se kell venni mert nem engedik be őket ahol ti fekszetek. Ezt bármelyik szállásra írhatom mindenütt így van.A Sahara tura kb 110 euro. 2 napos. Reggel elindultunk El Jembe. Itt találhato a romai koloszeum afrikai változata. Tovább mentünk a sivatag felé. Megáltunk egy berber barlanglakást megtekinteni. /csillagok háboruját itt filmezték/. Majd ebéd egy hegyi falucskába /árba benne volt/ majd megérkeztünk a sivatag kapujához. A kb árba benne van a tevegelés olyan 1 órás tevegelés a sivatagba. Aki nem válalja azt lovaskocsin viszik a tevegelők után. Késazítenek képet is aki akarja megveheti,Mi megvettük. Ezután 10 euroért / fakultativ/ lehetet qadozni menni/ én elmentem. Azt gondoltam pár kilométert beton uton qadoztatnak. Nem így volt. Bevittek a sivatagba és a homokdűnéken motroztunk.Ug éreztem magam mint a dakar ralin. Ezután vissza ut a szálásra. A hotel luxus volt a vacsora és a reggeli all inclusiv. HAjnali 3 órakor indultunk a sóstohoz. Amíg a szem ellátott fehár soszerű tavat lehetett látni. Itt vártuk meg a napfelkeltét. Továbbmenve elérkeztünk egy kis városba ahol vártak ránk a dzsippek.7 ember+ sofőr elvitt benünket az atlasz hegységbe. Megmásztuk a hegyet. Ugy képzeld el hatalmas hegy gyűrű és középet hatalmas pálmaerdős oázis. Miután megjártuk vissza ültünk a dzsippekbe éls irány a sivatag. kb 1,5 órát autoztunk. Homodűnéken dombokon fel el/ dakar rali érzések és látványok a sivatagba/ majd elérkeztünk egy olyan településre ahol a csillagok háboruját forgatták. A forgatás végén ott hagyták a díszletet. Az első részbe a falukról van szo. Itt körbenéztük a díszletet majd elvittek minket egy datolyapálma ozisba. Az oázisba érkezvén lovaskocsikon vittek be minket az ültetvényre. Gránátalma, banán stb fákat csodáltunk meg plussz a datolya pálmákat. Ezután buszra szálltunk és irány Karthikeyan. Itt megnéztük a mecsetet kívülről majd a szőnyg szövést ahol bemutaták a szőnyegeket és vásárolni is lehetett. Majd érkeztünk vissza a szállásra. Az öszes szálláson korlátlan a kaja pia, alkohol fogyazstás. Érkezéskor kaptok karszallagot ezzel tudják az illetők ki hova tartozik és ott fogyaszthat. Faacebookon vannak képek a sivatagi turárol. Ha érdekel Gogola Tamás vagyok. Fel kell venned ismerősnek és megnézheted az albumaim.
#1977642013-01-18 15:28:17 Válasz a #197727. hsz-ra
Megnéztem a képeidet és a szálloda nagyon szép volt, valamint a sivatagi túra tényleg hatalmas élmény lehetett! Ezt mi sem hagynánk ki!
Tunézia az idén Görögországgal van versenyben nálunk, de csak később fog eldőlni melyik lesz a befutó.
Addig is gyűjtöm az információkat.
Még egyszer köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat!
Sziasztok,
idén senki sem választotta rajtunk kívül Tunéziát?
Nekünk ez lesz az első utunk oda, Port El Kantaoui-ba megyünk az El Mouradi Club Selima-ba.
Szerettünk volna Görögországba menni, de fix egy hét szabit kapott a férjem, és 2 héttel ezelőtt derült ki. Nem volt sok választásunk. Ilyen áron még ellátás nélkülit sem kaptunk volna Görögországban repülővel.
Ezt irják Port El Kantaoui-ról:
A városka Tunézia egyik legdivatosabb üdülőterülete, mely joggal hívható Tunézia „Rózsadombjának” ahol a szállodák Sousse központjától sorjáznak kilométereken keresztül Port El Kantaoui tiszta vizű strandjáig.
Ebben a festői kisvárosban főleg a gyerekek érzik jól magukat. Itt megtaláljuk a relaxációhoz szükséges nyugalmat, gyermekeink pedig háborítatlanul játszhatnak, mind a tengerparton, mind pedig az utcákon. Szinte alig közlekedik itt autó, a város utcáin tett esti séta pedig remek kikapcsolódást nyújt. A levegő párás, a városközpontban ugyanis sok a park és a szökőkút.
E hangulatos kis hely, nemcsak csodálatos hófehér luxusházairól, szállodáiról, bazárjairól, zenélő szökőkútjáról, szórakoztató centrumáról – és összességében – eleganciájáról híres, de itt található az ország harmadik legnagyobb jachtkikötője is. A mór stílusban épült luxuskikötő igazán elbűvöli az ideérkezőket. Macskaköves partja, a meséket idéző hajói, hangulatos éttermei, kávézói mindenkit bámulatba ejtenek. Az üdülőhely ideális választás a golf szerelmeseinek a környéken található számos golfpályának köszönhetően.
Nézegettük a fakultatív programokat is, a sivatag túra nagyon vonzó, de ilyenkor a meleg miatt nem ajánlott.
Erre a buszos útra szeretnénk menni:
Tunisz - Karthágó - Sidi Bou Said -1 napos (autóbusszal)
Rövid gyalogos városnézés Tuniszban, az ország fővárosában, szabadidő a bazárban vásárlási lehetőséggel, majd múzeumlátogatás, a római és pun műemlékek megtekintése a Karthágói Múzeumban. Karthágóban - mely az egykori pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt, Antoninus Pius császári fürdőjének maradványai és a város romjainak felfedezése, majd ebéd. Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogatunk. A városban szabad program, mely során jellegzetes kávézójában elfogyaszthatunk egy török kávét vagy egy menta teát.
Ha van valami tapasztalatotok, tanácsotok az úttal kapcsolatban akkor szívesen fogadom!
Taurus Reisennel utazunk!
Szia Erinet! Mi 2009-ben voltunk Tunéziában. Nekem nagyon tetszett. Voltunk ezen a fakultatív programon amit említettél és nekünk nagyon bejött. A főváros zsúfoltsága után nagyon szép Sidi Bou Said, sőt álomszép, Karthagoról nem is beszélve. Mi októberben voltunk nászúton, de kimaradt a sivatagi túra, de azt bepótolni szívesen visszamennék. A szállodák szerintem rendben vannak, tiszta, mindenki segítőkész és isteni a kaja. Más világ, mint Görögország, bujább, sejtelmesebb, de épp ezért tetszett nekem....Jó utazást kívánok!