ez talán segít:
Falk
Ha esetleg oda vagy visszaúton akarjátok a Meteórákat megnézni, ezen az útvonalszerkesztõn van lehetõség un.köztes cél kijelölésére is. Ide írd be Kalambaka nevét ugyanis ez a település esik legközelebb a Meteórákhoz.
Sima út volt a tegnapi.
Reggel 7-kor indultunk Röszkérõl, és 8 és fél óra alatt voltunk a Görög határon. Onnan még +1 óra Paralia. Fél 5-kor már a Rena elõtt álltunk.
Röszke után beálltunk egy lengyel "vonatba", velük sepertünk egészen Belgrád utánig, ahol õk megálltak tankolni. Utána egy belga Sharanossal jöttünk párban, igen jó sebességgel. Rendõröket szinte alíg láttunk, minket legalábbis békén hagytak. A macedón határon nem kértek semmi pluszt, 5 perc alatt átengedtek. A macedón rendõrök is pihiztek, nem volt semmi gond.
Úgyhogy aggodalomra semmi ok.
( Mondjuk, én könnyen beszélek, nekünk már ez a 11. Görög nyaralásunk. )
Szia Döme!Köszi szépen,most már megtaláljuk,csak szeretnék biztosra menni,mert a kinti ut.irodában nem voltak valami kézségesek,azt mondták,menjünk a busz után,de az körülményes(szerintük)mindenképpen azt akarták,hogy velük utazzunk busszal,hiába kérdeztük,nem mondták el merre menjünk.
Hát ez nem semmi, az azért elég érdekes, hogy még ezt a minimális infót is megtagadták...
Sztem bármely helyben kapható görög térképen is jelölve kell legyen a pontos helyszín.
Itt nálunk is lehet kapni egész jó térképeket. Mi egy pár éve vettünk kettõt, egyik Halkidiki térkép, a másik észak Görögország, és szerintem azzal el lehet boldogulni, de volt más térkép is G.o.-ról.
Sziasztok!
A napokban értünk haza Sartiról, oda-vissza teljesen sima utunk volt, Macedónián keresztül, mindkét alkalommal elkerültük a határon való várakozást.
Mi éjszaka tettük meg az út nagy részét (=Szerbia), 17 óra alatt lent voltunk, kisgyerekkel, 1 órás pihenéssel.
Egy ismerõsöm kedden jött haza Görögországból. Istenbizony azért büntette meg a macedón határõr, mert nem az vezette az autót akinek a nevén van. Mindenáron a meghatalmazást akarta, hogy a tulaj odaadta az autót, pedig ott ült a tulaj az anyósülésen. . 20 €-t kért a határõr és már mehettek is tovább. A nemzetközi jogsit nem is kérte tõlük.
Én úgy látom, hogy hiába van rendben mindened, akkor is találnak valamit, hogy fizess. De már nem is cukkolom magam. Ha meg akar büntetni hát tegye... Nem fogja elrontani a nyaralásunkat.
A magyar köztársaság külügyminisztérium honlapján valami vizumról irnak, ugyan 2007. 03-án lett az oldal frissitve. Tud valaki errõl vmit, mert még a fórumon nem olvastam, hogy kellene vizum is
a Külügyminisztérium honlapján Szerbia viszonylatában ezt írják:
"Érvényes úti okmányokkal rendelkezõ magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Szerbia területére, és ott az elsõ beutazás idõpontjától számított 6 (hat) hónapon belül összesen, legfeljebb 90 (kilencven) napig tartózkodhatnak, átutazhatnak és kiutazhatnak."
Macedóniáról pedig ezt:
"Macedónia - 90 napos turista célú tartózkodásig - vízummentes be- és kilépést, illetve átutazást biztosít a Magyar Köztársaság állampolgárai számára az ország egész területén. Ennek megfelelõen magyar állampolgárok 2006. július 1-tõl, érvényes útlevelük birtokában, vízummentesen utazhatnak Macedóniába."
"2006. július 1-tõl véglegesen megszûnt a magyar turisták vízumkötelezettsége Macedóniába. Az érvényes útlevéllel, átutazás vagy turizmus céljából beutazni kívánók 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen az ország területén.
Határátlépés feltételei:
A beutazás napjától számított hat hónapig érvényes útlevél.
Az utazáshoz elegendõ pénzösszeg. Gépkocsival utazóknál a gépkocsi papírjai, forgalmi engedély, zöldkártya."