Paralia déli részén, tehát az Olympic Beach felöli részén van egy nagyon nagy parkoló, ott mindig van hely. Nem fizetõs, de nem is õrzik, de szerintem erre nincs is szükség. Mi 2005-ben voltunk Paralia-n 2 hétig és végig ott parkolt a kocsi és nem volt semmi gond, maximum poros lesz. Ezt tudnám ajánlani, bár nem tudom, melyik részén lesztek a falunak.
Sziasztok!
Tegnap este szerencsésen hazaérkeztünk Sratiból.Nagyon jól tudtunk haladni és a határokon sem kellett várni.Az út felbontásoknál is minden lámpa zöld volt.Becs szó,hogy semmilyen korlátozást nem tartottunk be.Szerencsére nem büntettek meg.A Macedon határon kicsit aggódtam,mert kifele volt gondunk,de olyan jóindulatú feje volt a a határ õrnek,hogy láttam rajta nem lesz probléma. A navigáció én voltam és a térkép.Mivel nem Tibuktuban kötöttünk ki,így elmondhatom,hogy sikeresen megoldottam a feladatot.
Na helló! Örülök hogy szerencsésen megérkeztetek!
Talán nem haragszol, hogy kedves fórumtársainknak elmondom, hogy mi Sartiban találkoztunk is, a fórumos megismerkedésünknek köszönhetõen.
Augusztus elsején az esti órákban úgy kb.19 óra környékén indulunk gépkocsival Salgótarjánból Görögországba. Tanácsot szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy péntek este Röszkénél, vagy Tompánál érdemesebb-e elhagyni az országot a határforgalom miatt. Tompánál a Szerb oldalon van-e pénzváltó, ha esetleg arra megyünk?
Mi keddi napon utaztunk, semmit nem vártunk Tompánál. pénteki napon lehet hogy valamivel több lesz, de mégsem több óra talán, mint Röszkénél.
Odafelé menet a szerb oldalon vettem dínárt,/30 euróért, abból hazafelé az elsõ kapura maradt dínár, visszafelé euróval fizettem, szerintem semmivel sem több euróban. pontos összegeket kell késziteni, /aprót/ hogy ne esetleg dínárban adjon vissza, de mintha azt olvastam volna, hogy vissza is euróban adnak.
A mac. határon belépve rögtön van egy autómosó-féle kis épület, ott egy kis ablakban bekukkantva megláttam a pénzváltás helyét, 7 eu volt a denár oda-vissza útra.
Valóban nem helyes,hogy túl gyorsan jöttünk.A büntetés,ha lett volna 350 euró.Természetesen be illik tartani a szabályokat a saját és mások érdekében is.Ráadásul a táblákat is nehéz figyelni nagyobb sebességnél.Aki még nem utazott Szerbiában és Görögországban autóval,az feltétlenûül olvasson utána a közlekedési szokásoknak.Pl:a leállósávot arra használják,hogy lehúzódnak mikor egy gyorsabban haladó autó elõzni szeretne.A nagy teherautók szinte ott közlekednek,segítve számunkra az elõzést.Az autópályákon a 120-as táblát hirtelen 60-ra korlátozzák.Mindenkinem kellemes utat kívánok!
Mi euróban fizettük az autópálya díjakat.Egy boiitékba kiszámolva elõkészítettem és mindíg annyit adtam ami éppen esedékes volt.Soha nem kértek többet.
Szili!
Szerintem amikor Röszkénél sokan vannak a vendégmunkások miatt, akkor aki csak teheti Tompára megy, így az ott megszokotthoz képest ott is sokan lesznek! A hétvégék pedig általában ilyenek mostanában, különösen a hónap eleje és vége. Augusztus 1 pedig épp az eleje. Ha javasolhatom a Tiszaszigeti átkelõt, ott biztosan fél óránál kevesebb a várakozás, viszont az a gáz, hogy csak nappal van nyitva. Gondolom Salgótarjánból az út kb 5 óra is megvan a határig, az pedig 18 h-kor bezár. Hmhm nem tudom, hogy segítettem-e ezzel?
vojandi!Nagyon vicces vagy,de tudod én szõke is,meg nõ is vagyok,ráadásul én leszek a navigáció is! De végre megkaptam a pontos(?)tájékoztatást!Köszönet érte!
gvm1, nagyon szívesen, de én is térképbõl néztem ki szóval, amit az átlag ember tud, miért ne tudnád ugyanúgy te is? Meg ott vam még a Google is. Egyébként tényleg szívesen.