Lehet venni szivargyújtóról mûködõ cumi- és bébikajamelegítõt, 2ezer Ft körül van az ára.
2 éve, amikor a fiam 1 éves volt, mi is vettünk ilyen melegítõt és vittük magunkkal, de csak kb 3-szor használtuk. (nem az oda vissza úton)
Igen gondoltam én is rá, de nekem is az a bajom, hogy nem sokat használnánk. Azt hiszem marad a hagyományos módszer, megcsinálom egy kicsit melegebbre, és termoszba teszem.
Még ezeket az adatokat ajánlom kiírni, vagy elmenteni, szükség estetére. Van a macedóniai Magyar Nagykövetségnek 24 órás ügyeleti telefonszáma!
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/MK/hu/kapcsolat
Atrocitás, szabálytalanság, lehúzás, esetén pedig mindenki írjon a megadott email címre levelet, ha visszatér.
Üdv: Josza
Szerintem nagyon hasznos ez a topik. Libabõrös lett a hátam, ahogyolvastam, mert félelemmel teli düh futott át rajtam. Meg elvileg olyan nincs is, hogy nemzetközi jogosítvány. Nekem 3 éve járt le és azt mondta a polgármestei hivatalban a nõ, hogy mivel beléptünk az Unióba már nincs rá szükség. Akkor most mi az igazság? Ha valaki talál errõl olyan kiadós, velõs cikket, mint kvalcsi a vámszabályokról, megírhatná. És elnézést az offért.
A magyar vezetõi engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt nálunk az 1980. évi 3. törvényerejû rendelet hirdette ki).
Ezek az országok a következõk:
Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.
Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek."
Tehát nem kell!
Viszont a zöldkártya igen, és annak hiánya miatt, helyileg kell díjat fizetni, különben nem léptetnek be.
h.apci írta:
2008-07-08 17:24:02
Ma kaptam:
-----Original Message-----
From: Titkárság - SKC [mailto:consulate.skp@kum.hu]
Sent: Tuesday, July 08, 2008 10:50 AM
…
…
Tisztelt…
Köszönöm, hogy értesítette Nagykövetségünket a problémáról. Ön elõtt még egyetlen magyar állampolgár sem jelezte, hogy gond lenne a magyar jogosítvánnyal Macedónia területén. Sürgõs felvilágosítást kértünk a macedón hatóságoktól, amint az információ birtokában leszünk, tájékoztatjuk az utazóközönséget a Külügyminisztérium honlapján található utazási tanácsok rovatban.
Üdvözlettel:
Dr Décsi Katalin konzul
Azóta rágjuk ezt a csontot; ha valakit komolyan érdekel a téma, legyen szíves visszaolvasni egy kicsit.
Köszönöm az infókat. Nem olvasom ezt az autós topikot, mivel kizártnak tartom, hogy valaha is autóval utaznánk Grögországba. Mint írtam a másik topikban, azt is tudtam, hogy nem kell nemzetközi jogsi, csak ezt sokan nem hiszik el. Pénzkidobás. Jó lenne ezt a szöveget valahogy a szerb rendõrök orra alá dörgölni.
Olyanoktól szeretnék segítséget kérni akik voltak már autóval Paralian, én most megyek elõször. A parkolási lehetõségekrõl szeretnék kérdezni, ugyanis a sétálóutcán sikerült apartmant foglalnunk szept. 9-re, az apartmannak parkolója nincs.
Van-e örzött fizetõs parkoló?
Az utcákon mennyire van szabad hely és fizetõs-e az ott parkolás?
A térképen a kikötõ felé láttam egy elég nagy parkolót, ott ajánlott-e parkolni, fizetõs-e?
Vannak-e autófeltörések?
Elõre is köszönet!
Sanya
A parkolással nem naygon lesz gondod, ahol van hely, és tábla nem tiltja, ott nyugodtan parkolhatsz. Nem divat a fizetõsparkolóhely, csak a nagyobb városokban.
Én megpróbáltam hivatalos igazolást/álláspontot kérni macedón és angol nyelven a budapesti Macedón követségrõl egy hónappal ez elõtt, de olyan sok a dolguk szegényeknek, hogy azóta sem tudtak válaszolni. Egyébként a fénykép és az ügyintézési díj együtt sincs 10€, és legalább nem a macedón határõr zsebe gyarapszik
08.01-én indulunk autóval Neo Poriba,(már nagy izgalomban vagyunk)harmadszorra megyünk,és a Meteorákat idén már nem fogom kihagyni.Ha valaki tudja az irányt arra fele,vagy azt,hogy hol tudnám ezt megnézni,azt megköszönném.
Gregus Sándor!
Mi tavaly júliusban voltunk Parálián, a parkolással kapcsolatban a következõket tapasztaltuk:
Mi két utcával kintebb laktunk, de a parkolás ott sem volt mindig felhõtlen! Volt olyan este, hogy többször ki kellett mennem, és mindig egy kicsivel közelebb állni az autóval, hogy viszonylag közel álljon az appartmanhoz. Nem a feltörés miatt, csak úgy megszokásból. Az ott eltöltött két hét alatt ez különösen a hétvégeken volt jellemzõ. Akkor Katerinibõl rengeteg ember és autó jött ki a partra (a neve is ez:Paralia Katerini (Katerini tengerpartja)). Sok családnak van nyaralója ott, és az egész hétvégét ott töltik. A parkoló, amit a kikötõ felé láttál, az is forgalmas, mert van ott egy disco, és egyéb szórakozóhely. Gondolom az idén sem sokat változott a helyzet. De azért mindig meg lehetett állni valahol, csak keresni kell.