Kalymnos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 226
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Evics1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62879 Üzenet linkje2008-05-23 23:19:54 

Sziasztok Mindenki! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ugyanis egy hét mulva utazok Kalymnosra helyi idegenvezetõnek az aeolustól. Olvastam a lesújtó véleményeket az idegenvezetõkkel kapcsolatban. Egyszerûen nem értem, hogy ennyire hanyagok lettek volna? Akkor mi a nyavalyának vállalták el. Na mindegy,én nagy ambíciókkal indulok, érdekel ez a munka, s remélem, hogy bizosítva lesznek a megfelelõ körülmények, hogy színvonalas munkát végezzek. Mindenkit nagy szeretettel várok Kalymnoson, aki idén az Aeolussal utazik, kellemes utat és nagyszerû nyaralást kívánok! Éva
# 227
Evics1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62881 Üzenet linkje2008-05-23 23:29:09 

Sziasztok Mindednki! nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ugyanis egy hét múlva indulok Kalymnosra helyi idegnvezetõnek az aeolusól. Sajnos nagyon lesújtóak a vélemények az idegenvezetõkrõl, amit nem értek. Ennyire hanyagok lettek volna? Én elég nagy ambíciókkal megyek, nagyon érdekel ez a munka, s remélem, hogy biztosítva lesznek azok a megfelelõ körülmények, hogy színvonalas munkét végezhessek. Tehát mindenkit szeretettel várok Kalymnoson, aki az aeoulst választotta idén, kellemes utat és tökéletes nyaralást kívánok mindenkinek! icon_biggrin.gif
# 228
Noni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#62893 Üzenet linkje2008-05-24 07:30:28  Válasz a #62881. hsz-ra Előzmény #62881

Szia! Írtam egy privit, remélem megkaptad.
noni

# 229
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#63124 Üzenet linkje2008-05-26 10:38:19  Válasz a #62879. hsz-ra Előzmény #62879

Kedves Evics1!

Jó munkát kívánok Kalymnoson, mindenki megelégedettségére! Nagyon szép sziget, biztosan tetszeni fog Neked is. Ismerd meg alaposan akár könyvekbõl, hogy az oda utazóknak meg tudd mutatni vagy mondani, mit érdemes megnézni. Az sem hátrány, ha van infód a helyi buszközlekedésrõl, hajók, kompok indulásáról valamint a búvárkodási, hegymászási lehetõségekrõl.
Én 2005-ben Koson nyaraltam az Aeolusszal és onnan mentünk át Kalymnosra az irodával. Sajnos nagyon kevés volt az idõ Pothia megismerésére. Ez hiba volt, mert az utánna lévõ fürdés egy öbölben teljesen felesleges szerintem. Fürödni minden hol lehet, de Pothiát csak ott nézhettük volna meg alaposabban. Akkor a Polder Timi volt az idegenvezetõ, akivel nekünk nem volt különösebb gondunk. Kicsit szétszórt volt az igaz, de annyiból érthetõ, hogy Õ nem csak Koson, de Kalymnoson is volt.

# 230
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#63354 Üzenet linkje2008-05-27 16:51:46 

Mi is az Aeolussal -sal voltunk és meg voltunk elégedve az irodával is meg a slovak de magyarul ha nehezen is de beszélõ idegenvezetõvel. Kedves volt és segítõkész! icon_wink.gif
# 231
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68661 Üzenet linkje2008-06-28 13:02:06  Válasz a #63354. hsz-ra Előzmény #63354

Evics1!
Mi 2006-ban voltunk Kalymnoson, és az egyik legnagyobb élményünk volt, tele meglepetésekkel. Szerencsére mi nem szoktunk az idegenvezetõk esetleges felkészületlenségére hagyatkozni, inkább elõtte felkészülök a meglátogatandó helybõl és a környékrõl. Így bár Kalymnoson elõször (remélem nem utoljára) jártam, de úgy megismertem elõre, mintha évek óta oda járnánk. Magyar idegenvezetõnk nem volt, mert bár ketten is jöttek velünk a kombinált busz-komp úton, de azzal a lendülettel tovább is utaztak, semmilyen felvilágosítást nem adtak, csak közölték, hogy a sziget úgyis kicsi, könnyû felfedezni, fakultatívok meg úgysincsenek. Minket ez nem is zaklatott fel, de sokan voltak, akik mindenféle nyelvtudás és helyismeret nélkül ki sem tudtak mozdulni 17 nap alatt a falunkból, tõlünk tudták meg amikor úgy 10-12 nap után hosszabban beszélgettünk, hogy mennyi csoda van a szigeten. Hazautazáskor a másik apartmanban lakók tájékoztattak, hogy mikor és hol találkozunk, a mi szállásunk semilyen infót nem kapott, ha nem megyünk kíváncsiskodni a többi szálláshoz, még ma is ott lehetnénk. Akkor derült ki az is, hogy állítólag pár nap után érkezett egy szlovák idegenvezetõ a szigetre, de mivel csak az anyanyelvét beszélte, és a szigetet sem ismerte, elbújt a szomszéd városkában lévõ irodájában, és ki sem mert mozdulni onnan.
Szóval kalandos volt az ottlétünk, de mi a mentalításunkból adódóan csodásan éreztük magunkat, és hálásak lehetünk az irodának, hogy eljuthattunk erre a csodás szigetre.

# 232
Nerzsike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68788 Üzenet linkje2008-06-29 16:19:55 

Sziasztok! Július közepén utazunk Kalymnos szigetre, a szállásunk Platis Yialoson lesz, a Muselis apartmanban. Ha esetleg valaki járt már ott, nagyon kérem irja le tapasztalatait, ötleteit, tanácsait. Sok helyen jártunk már Görögországban (szárazföldi rész, Evia Zakyntos, Tassos Halkidiki). Nagyon szeretjük a görögöket és magát az országot is és ebbõl adódóan estleg tudok a feltett kérdésekre válaszolni. Üdvözlettel Nerzsike
# 233
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68793 Üzenet linkje2008-06-29 17:00:40  Válasz a #68788. hsz-ra Előzmény #68788

Nem ott laktunk, csak jártunk a közeli strandon, ami tetszett, csak gyalogosan nagyon kiesik, távol van mindentõl (mármint taverna úgy tom van az apartmanban, meg esetleg a közelben bolt is, de egyébként nem árt autó, moci, esetleg egy bicaj. De tetszett a környéke, csak elég csendesnek tûnt, olyan kertvárosi hangulata volt.
# 234
Nerzsike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68803 Üzenet linkje2008-06-29 19:02:00 

Köszi Kónyu a gyors reagálást! Jelen pillanatban pontosan egy ilyen nyugalmas helyre vágyunk. Ha nyüzsit szeretnénk elugrunk Potiába, nem távolság. A szigetet mindenképpen bejárjuk, a hely adja majd, hogy milyen eszközt választunk. Nagyon várjuk már az indulást, "rágjuk a centit" Üdv: nerzsike
# 235
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68824 Üzenet linkje2008-06-29 21:09:06  Válasz a #68803. hsz-ra Előzmény #68803

Nyüzsi itt nem a fõvárosban van, hanem Massouriban vagy a vele egybeépült Mirtiesben. De a fõvárost (Pothia)ki ne hagyjátok, nagyon hangulatos. Ott érdemes felmenni a hegyre is, vagy a közeli romvárosba, de ha még nem tetted meg, olvass vissza, van egy pár hasznos infó az elõzõekben.
# 236
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#68978 Üzenet linkje2008-06-30 18:19:32 

Jahh ''' de jó lenne megint OTT!! icon_smile.gif
# 237
Taing
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69069 Üzenet linkje2008-07-01 00:55:01  Válasz a #68788. hsz-ra Előzmény #68788

Szia!

2006-ban voltunk a Mousselisben. Isteni hely!!! A tulaj és fia nagyon kedvesek, segítõkészek. Mindenképp bérelni kell vmilyen jármûvet, mivel a közelben nincs bolt, szórakozóhely stb.

Üdv Mihálisz bácsinak!

# 238
Nerzsike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69210 Üzenet linkje2008-07-01 21:14:16 

Köszi mindenkinek! Igérem , ha megjöttünk elmesélem a benyomásainkat, élményeinket! Mihálisz bácsinak átadjuk az üdvözletedet!
# 239
Kanettka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69915 Üzenet linkje2008-07-05 18:14:25  kalymnos - gyöngyszem :)

halihó mindenkinek,

nekem volt szerencsém néhány éve eltölteni pár napot Kalymnoson, ha gondoljátok, mesélek az élményeimrõl. fantasztikus volt... életem legszebb nyaralása volt, bármikor visszamennék, nagyon jól éreztem magam.

# 240
Kanettka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69921 Üzenet linkje2008-07-05 18:37:49  beszámoló - kedvcsináló

no megtaláltam az akkori beszámolómat, beillesztem, olvassátok, fogadjátok szeretettel. csináltam néhány fotót is, próbálom azokat is idevarázsolni valahogyan.

vegyétek figyelembe, hogy 2005-ben voltunk kint, tehát három év alatt valószínûleg megváltozott egy-két dolog..

massouri városkában szálltunk meg, ami tulajdonképpen egy falu, 2-3 ezer ember lakja. teljesen egybeépült a mellette található mirties v. myrtis várossal. massouri egyetlen fõutcáján kb. 5-7 étterem, és ugyanennyi bár lehet. a képeslapárus "supershopokból" is mindössze néhány van. tömeg egyáltalán nincs. magyar szót pedig végképp alig hallani. a mi turnusunkban összesen mindössze 16 magyar tartózkodott a szigeten. elsõ nap a helyi strandon próbáltunk pihenni. iszonyatosan nagy szél volt, de a helyiek nyugtattak, hogy még éjjel fog fújni, aztán semmi nem lesz. mondanom sem kell: igazuk lett.. icon_smile.gif) a tenger csodálatosan tiszta és nagyon kellemes, kb. 25-27 fokos lehetett. a levegõ 33 fok körül, de ez abszolút csak becslés. a város strandja az egyik legnagyobb és legnépszerûbb a szigeten. érdekes, hogy rengeteg görög jár kalymnosra, a környezõ szigetekrõl v. a szárazföldrõl mennek pihenni, de a helyiek is szívesen sziesztáznak a strandon.

másnap robogót béreltünk (árakról késõbb), ezzel könnyen be lehetett járni a szigetet, mert egyszerûen nincsenek távolságok. a fõváros, pothia kb. 15 percnyire volt tõlünk. nagyon kedves, hangulatos kis kikötõváros, a hegyoldalba épült házacskákkal, szûk utcákkal, lépcsõkkel. épp szombat volt, mikor városnézésre indultunk. ilyenkor pothia olyan, mint egy hatalmas, mozgó piac: mindenki jár-kel a saját kis portékájával, homárral, hallal, ruhával stb-vel. gyönyörû szép árujuk van, a tengeri állatoktól valóságos sokkot kap az ember, annyira szépek. a fõváros fölött emelkedõ agios savvas temploma és harangtornya a legcsodálotosabb a szigeten, innen csodálatos a kilátás pothiára. a közelben egy kis "folk museum" is várja az arra tévedõket, szerény, de annál kedvesebb tárlatocskával.

vlihadia v. vlahadia (sok térkép máshogy jelöli) falucska öble lett a kedvencünk a szigeten. aprókavicsos part, türkizkék víz, és csodálatos vizivilág. százezer féle halat láttunk a víz alatt. a parton pedig halászokat, akik éppen a napi octopus-zsákmányt készítették elõ eladásra. itt egyszer találkoztunk turistákkal, õket egy hatalmas hajó hozta, gondolom kosról v. rodoszról. 1-2 órát tölthettek vlihadián, aztán tovább álltak. itt egyébként van egy homokos part is, de az nem volt olyan csöndes és tiszta, mint a kavicsos.

vathi, a mandarinvölgy csodálatos. a kopár szigeten egy valóságos oázis, egy szûk, fjordszerû öböllel, ahol szebbnél szebb hajók horgonyoznak. itt is láttunk halászokat, akik a gyerekeiket tanították a mesterségre, szivacsárust, aki készségesen pózolt a fényképezõnek.. a kikötõ végén egy kis részt úszásra jelöltek ki, a sziklák között nagyon jól esett a hûsölés.

észak-nyugat felé is elindultunk, az útfelbontások miatt azonban nem jutottunk messzire, de késõbb kiderült, hogy csak más idõpontban kellett volna mennünk.. ez a rész viszont annyira nem tetszett, szemetes és kihalt nagyon. a helyiek szerint a szél állandóan arra fújja a szemetet.
minden este ugyanabban az étteremben vacsoráztunk, mert nagyon megszerettük a tulajdonosokat. egy háromgenerációs család üzemelteti, és valami elmondhatatlanul kedvesek. a párom szeretett volna kihajózni egy halásszal, ehhez kértük a segítségüket. telefonáltak, utánajártak, majd közölték, hogy sajnos nem lehet, illegális civilt felvinni a halászhajóra. ekkor a tulaj fia azonnal felajánlotta, hogy neki viszont van egy hajója, ha van kedvünk, akkor menjünk el velük másnap kirándulni.

másnap délben találkoztunk újdonsült barátainkkal, egy motorcsónakkal és egy jetskivel nekivágtunk a közeli leros egyik öblének. ha láttatok még csodát... egyszerûen fantasztikus volt a hely, a társaság pedig még inkább. görög fiatalokkal múlattuk az idõt, akik befogadtak minket. onnantól kezdve minden napot velük töltöttünk, megismertük nagyjából az életritmusukat, a szokásaikat. érdekes, csodálatos, felejthetetlen volt. a bronzbarna bõrû, s vakítóan kékszemû, kedves, figyelmes, s elmondhatatlanul helyes görög fiúról nem is beszélve.. házigazdánk, idegenvezetõnk, mindenünk volt, s mi mindenem lett volna, ha nem párkapcsolatban élek.. icon_wink.gif hogy is hívhatnák másképp a kalymnosi görög istent, mint Dimitris?! csajok, ha most mentek, mindenképp keressétek meg ÕT, talán még nem nõsült meg.. icon_smile.gificon_smile.gif

kalymnos annyira, de annyira érintetlen, hogy a tíz nap alatt folyamatos lelkiismeret-furdalásunk volt. olyan érzés volt ugyanis, mintha "megszálltuk" volna az õ otthonukat. kedvességük egyszerûen varázslatos. a desszertet - ahogyan azt mások is írták már - folyton ingyen kaptuk. a kedvenc kis bárunkban minden alkalommal meghívott vmire a tulaj. igazán szívfájdító volt elhagyni ezt az aprócska gyöngyszemet... irigylem azt, aki még az út elõtt áll... kóstoljátok meg a kalymnos salátát!!! felejthetetlen…

árak – 2005-bõl…

gyros - 1,5 - 2 euro
3 dl üdítõ - 0,6 - 1,2 euro
alkohol (na ezt külön részleteznem kell, mert felháborító volt az olcsóság: 4 whisky-coke - johnny walkerrel, 1 gin-tonic, 1 redbull, 1 bacardi-coke, 1 margarita, 1 tequilla és egy helyi specialitás, vörös vodka sprittal mindössze 20 euróba került
ásványvíz 1,5 l - 0,6 - 1,00 euro
kenyér - 0,4 euro
robogó négy napra - 60 euro
üzemanyag 1 l - 1 euro
étterem - 3 fogás két fõnek+1 üveg bor: 30 euro
komp kosra - 4 v. 11 euro (csak oda)
hajó telendosra - 1 - 1,5 euro

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 15 16 17 ... 23 24 25   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu