Engedj meg egy lámer kérdést,
olyan lazán irod, hogy akkor majd erre (vagy arra) mentek.
Nem utazási irodán keresztül mentek ?
Engem - bár erre az évre már le van foglalva a szállás - nagyon érdekelne, hogy érdemes-e elindulni foglalt szállás nélkül. Van ismerõsöm aki mindig így megy, állítólag 3 óra volt a leghosszabb idõ amit szálláskereséssel kellett töltenie... hiszem, ha látom.
Mindenesetre nyitott szemmel fogok nyaralni.(nem csak a csajok miatt)
Kedves Smnl!
Ugyan a kérdést nem nekem tetted fel, de egyrészt a legvadabb fõszezont kivéve teljes nyugalommal indulhatsz elõzetes foglalás nélkül; rengeteg a kiadó szállás.
Másrészt ha javasolhatnám; olvasgass vissza a különbözõ topikokban pár száz hszt-t, szinte az összes kérdésedre már ott a válasz.
és mit szólnál a harmadik alternatívához: utazás egyénileg, szállásfoglalás pedig google segítséggel elõre (szinte bármely helyre és idõpontban)- persze ez is igényel egy kis rászánt idõt -mint pl. a visszaolvasás- de tényleg megéri ! (ez is)
Persze nem árt az óvatosság ! Bár eddig nekem csak pozitív tapasztalataim voltak -remélem ez igy is marad. Arra is van lehetõség, hogy egy kicsit utánanézz a kiválasztott helynek ( pl. Tripadvisor, Holidaywatchdog,...) . Azért az mégis csak kellemesebb, hogy amikor több mint ezer km. után végre odaér az ember már nem kell szállásra vadászni. (persze ez megint mindenkinek magának kell eldönteni). Ha Görögország felé vennéd az útirányt jó szívvel ajánlom a www.greeka.com megtekintését.
Ez akár még igaz is lehetne, de nagyon sok utzót etettek már meg jól "megcsinált" fényképekkel, liírással, melynek sok esetben nem sok köze volt a valósághoz. Nem este, hanem még du kell oda érni a kiválasztott településre és akkor több lehetõséget is szemügyre lehet venni, alku pozicióban is vagy.
ez is igaz, de mi van pl. akkor, ha augusztus közepe-vége körül szeretnél utazni és nem nagyon komálod az utazási irodákat ?
Nekünk sajnos mindig csak ilyenkor van nyáron szabink...
Egyszer voltunk Görögországban utazási iroda segítségével, meg is szívtuk, mert - mint utóbb kiderült - a csaj nem tudott rendesen angolul és apartman helyett egy baromi zsúfolt stúdiót kaptunk, ráadásul baromi rossz helyen. Ráadás-ráadásul az egész Sartiban történt - nem akarok senkit megbántani, de borzalmas egy hely. Még ma is elõjön álmomban a tehetetlen düh, ahogy 16 óra vezetés után üvöltöztem a csajjal telefonon.
Szóval, soha többé utazási irodát! Álatalában március-áprilisban elkezdünk gondolkodni, googe.earth-ben nézegetjük a lehetséges úticélokat (idén Toscana lett volna a cél, de nagyon drága fõszezonban és úgy döntöttünk, nem is jó dög melegben városokat nézni két kisgyerekkel - meg persze ha tengerpart, akkor csakis Görögország, az olasz partok sehol sincsenek a görögökhöz képest). Ha megvan a cél, elkezdek szállást keresni google-ban. Idén megnéztem vagy ezret, írtam kb. 60 emailt, nagy részük válaszolt is, és végül lett egy "befutó". Ha megvan a "befutó", igyekszem minden lehetséges infót megszerezni róla, sok-sok emailt váltunk és - görögöknél fõleg - szépen lassan "összebarátkozunk". Idén Dimitrissel barátkozunk, nagyon rendes, 15 eurót tévedett az össz. árnál, de belátta és bocsánatot kért, minden kérdésre gyorsan válaszol és jól tud angolul, a honlapja is elég tûrhetõ, küldött telefonszámokat, térképet, egyéb infókat és megnézte a komp indulást Vassilikibõl meg elküldte a kompcég telefonszámát is. Indulás elõtt még fel szoktam hívni a vendéglátónkat telefonon, kicsit elbeszélgetünk, megbeszéljük a részleteket (pl. komról lehajtva hívom, stb.). Tavaly is így tettünk, már érkezés elõtt volt egyfajta személyes kapcsolat Spirossal, õ is nagyon kedves és szívélyes vendéglátó volt. Szerintem ez a legfontosabb: személyes kapcsolatot kiépíteni azzal, akihez megyünk, ez úgy néz ki, nagyon jól mûködik, a vendéglátók kedvesek, segítõkészek és a nyaralás során össze is barátkozunk, és noha én nem vagyok túlontúl társasági lény, még nekem is nagyon jól esik:) Én külföldi utazáskor a személyes kontaktust tartom a legfontosabbnak, ha Görögországban vagyunk, kicsit görögök leszünk, ha Olaszországban, kicsit olaszok, nagyon jó elbeszélgetni a helyiekkel, megismerkedni az életükkel, és talán össze is barátkozni.
Tranzit szállás elõször tavaly kellett Korfura menet és jövet, nem foglaltunk elõre, de Makrigialosban kb 10 perc alatt találtunk nagyon jó stúdiót nagyon jó áron, oda és vissza is. Azért kérdeztem, hogy szerintetek le lehet-e jutni Prevezáig egy nap alatt, mert sztem a tengerparton még fõszezonban is könnyen lehet tranzit szállást találni, míg a Pindoson ezt most nem látom olyan egyszerûnek:)
"nagyon érdekelne, hogy érdemes-e elindulni foglalt szállás nélkül. Van ismerõsöm aki mindig így megy, állítólag 3 óra volt a leghosszabb idõ amit szálláskereséssel kellett töltenie... hiszem, ha látom."
3óra????????? Bepakolva, zuhanyozva, és a közeli tavernában rendelés leadva!!! :-DDD
Egyszer mentem foglalt szállásra, akkor megfogadtam, többet soha. Nem érhet meglepetés, ha nem tetszik, vagy elég volt a környék, mehetek tovább. Persze apró gyerekkel nem lehet így.
[/quote]Fórum etikett, avagy mit illik és mit nem egy fórumon
-Mielõtt kérdést teszünk fel a többieknek szétnézünk, hogy azt esetleg más elõttünk már nem tette-e fel illetve hogy született-e rá válasz. Senki nem szereti sokadszorra leírni ugyanazt csak azért, mert valaki lusta szétnézni írás elõtt. [/quote]
Kedves Wilson, Döme, smnl!
Az általatok feltett, elõvezetett kérdések már több alkalommal ki lettek vesézve, mind a lefkadai útvonal, mind a szálláskeresés helyben, melyre egy külön topik is van (https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=56), de a tranzit szállások kérdése is (https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=403&highlight=tranzit+sz%E1ll%E1s).
Úgy gondolom, hogy sokkal több és gyorsabb segítségre számíthattok a "régiek" részérõl, ha visszaolvastok, hiszen az esetek többségében az "újjak" által elõvezetett kérdések már ki lettek tárgyalva.
És végezetül egy jótanács: nem javasolt az olyan kifejezések használata, hogy "nincs idõm visszaolvasni", hiszen egyrészt ha Nektek nincs idõtök a saját nyaralásotok megszervezésére akkor nekünk miért legyen, de elhangzott már az is - és ezzel is eggyet értek -, hogy ez nem Vevõszolgálat
az esetek többségében az "újjak" által elõvezetett kérdések már ki lettek tárgyalva
Végül is tényleg az "ujjak" vezetik elõ a kérdéseket: a billentyûzeten szaladgálnak fel-alá, melynek eredményeként betûk jelennek meg a képernyõn.
Kedves Kakadu. Mikor téged olvaslak, megboldogult gyermekkorom régi orosz tanár nénije jut eszembe, aki mindig akkor szidott le bennünket, amikor a legjobb ízût beszélgettünk, igaz, ez már sorakozó után volt, és a házirend szerint akkor már nem lehetett beszélgetni. Egyszóval: kicsinykét kioktatónak tartom ezt a hangnemet és nem esik túl jól. Felnõtt ember vagyok, családapa, kicsit nehezen viselem ezt, már megbocsáss.
Amit írsz, az nagyban igaz, de szvsz az internetes topik egy forgatag, örvénylik, változik, elkalandozik, visszatér: ebbe nyugodj bele, másutt is, mindenhol így van. Ha pedig zavar az, hogy az ÚJAK ostoba kérdéseket tesznek fel, segíts nekik a válaszok megkeresésében.
Nem tudom, de nem is érdekel, hogy amikor pl. engem olvasol, mi jut az eszedbe. Látatlanban lefogadom, hogy jóval idõsebb vagyok nálad, de mi köze is van ennek ide?
Kakadu stílusán lehet vitatkozni - meg az enyémen is, hiszen kaptam már érte eleget a pofámra, de azon nem, hogy itt van SZABÁLYZAT A FÓRUM HASZNÁLATÁHOZ és Fórum etikett… és én ennek gondos tanulmányozását ajánlom figyelmedbe - és másoknak is - mielõtt parttalan vitába bonyolódik, ha már a regisztráláskor ezt nem tette meg, vagy kialudta az olvasottakat. Talán nem neheztelsz ezért a kérésért.