Csatlakozom az elõttem szólokhoz,még rossz tapasztalatunk nem volt,pedig sokszor voltunk Görögbe. MI az életünket az autóban éljük,dolgozunk, de a magyar rendõr rosszabb.Nyugodtan menjetek,tartsátok be a szabályokat és kész.
Nagyon jó ötlet volt az útvonaltervezõ, sokan kérdezik, melyik a legjobb/legrövidebb stb útvonal. Kipróbáltam mindkettõt, a google maps-es nekem nem tudott útvonalat tervezni Szolnok- Lefkada között. A Via-val nem volt semmi gond.
Köszönöm ezt a lehetõséget a magam, és a többi tapasztalatlan, de utazni vágyó társaim nevében!
Azért ne vedd szentírásnak, amit ezek a progik javasolnak; nyilvánvalólag a gyártó által elõre beállított modellek szerint tervezik az útvonalat, pl Lefkádára nem a Larissa-Trikala útvonal a legjobb, de errõl volt már szó.
egy kérdésem lenne a tapasztalt autóval utazokhoz! Valaki tud pontos leírást adni hogy mennyibe került oda-vissza magyo-parália és ha lehet külön a benzin és az autópálya. elõre is köszönöm mi benzinessel mennénk ami 1.4es
esetleg valami jó útleírást is szívesen vennénk!
Ajaj, te így megbíznál másokban? El mersz így indulni?
Van itt valahol fentebb az autópálya díjakról, ami neked is azonos.
Hogy a lábad és a kocsid milyen, azt itt senki nem tudhatja.
Egy másik topikon igen durva hozzászólásokat szült ez a kérdés, mert van, akinek 5,5 van akinek 8,5 a fogyasztása, és a kocsi ugyan az!!!
Na azért nem mindegy, hogy éppen Macedóniában állsz majd e le mérgelõdni, és ezzel a nyaralás is bosszúságba fordul majd.
Ülj le, számolj km-t, gondold végig az autód fogyasztását, megint számolj és megkapod a szükséges üzemanyag mennyiséget (tegyél rá 10%-ot a biztonság kedvéért). És akkor még ott van az a kérdés, hogy hol fogok megállni tankolni és hányszor ...
Ha ezt nem tudod kiszámolni, akkor szerintem inkább válaszd a buszt (ezt nehogy sértésnk vedd).
Az autópályadíjak pedig feljeb megtalálhatóak (link formájában) vannak.
De jelzem, hogy az autót sem árt felkészíteni erre az útra és a vezetõt sem!
pontosítás! tisztában vagyok az autom fogyasztásával ne ma vettem és nem is tegnap szereztem a jogsim! itt isten igazából olyan emberektõl vártam volna infót aki lenyomta és tudja mennyibe került neki oda vissza! hozzátennm hogy mi is számoltunk meg minden ilyesmi csak hát jobb ezt el is olvasni valakitõl!
és hogy védelmemrõl is beszéljek! Tavaj Barcelonába és Madridba mentünk kocsival, három éve meg Tunéziába ami picit messzebb van mint Parália.
parálián eddig 6 szor voltunk abból kétszer busszal és négyszer repülõvel.
Bocsi szerintem nem sértegetni akartunk..
Csak mindenki ki számolja a km.....És akkor meg is kapod hány liter üzemanyagra van szükséged.
Az autópálya meg fent van a fórumon.....A váltást meg megtudod nézni a neten...
Mégegyszer bocsi..
Üdv:Robi
Van fent itt is, a Földi utikalauzban is sok részletezés, leírás, nézz körül!
De most is azt mondom, hogy a fogyasztás nagyot szór, és ezért az nem összehasolítható.
Ne haragudj, de az eredeti kérdés nagy fokú felkészületlenséget sugalt, de most már inkább (az új információk ismeretében) mást ...
Budapest-Paralia 1044 km, ez 7 literes fogyasztás mellett oda-vissza 146,16 liter. Ez megszorzva az itthoni OMV árakkal 45.835 HUF.
Ehhez jönnek az autópályadíjak. Magyarországi 4 napos (2db) 3.340, Szerbia-Macedonia-Görögország oda vissza 21.000-
Összesen 70.175.-
Ám, ha többet fogyaszt, ha várni kell a határon, ha ott is autókáztok, ha kerülõúton mentek, ha nem budapestrõl indultok.....ect
Tehát ez egy viszonyszám !!!!
Elég durván adjátok elõ magatokat pedig csak egy kis segitséget kért valaki amirõl szól is a fórum.
Nem volt bántási célja egyik hozzászólásnak sem, de...egyrészt pontos információk hiányában elég nehéz válaszolni, másrészt ebben a topikban számtalan utalás és segítség van ahhoz, hogy ki lehessen számolni a költségtervet.
Így, ezek alapján készült a fent olvasható is.