Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 1951
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Saturn
Aktív fórumos
Aktív fórumos
277 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126045 Üzenet linkje2010-02-15 20:37:23  Válasz a #126038. hsz-ra

Szia! Olvasgatom itt a hozzászólásokat, engedd meg, hogy én is elmondjam a tapasztalataimat. 2007-ben voltam a párommal Skala Potamiaban, és szerintem a Te szemszögedből nézve elég nyüzsgős hely. Nem csak a fő utcákban vannak tavernák, boltok, hanem minden felé találtunk. A mi szálláshelyünkhöz 2 percre volt egy kis bolt, nagyon jó árakkal, oda jártunk napi szinten. A parti sétányon az egyik boltos egy egész üveg saját készítésű mavrodarival ajándékozott meg a vásárlásom közben. Kedvenc tavernánk a parton a Koralli volt, nagyon finomakat ettünk-ittunk ott.
Szóval szerintem jó választás lesz ez a hely!

# 1952
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126048 Üzenet linkje2010-02-15 20:47:50 

adrikanemeth írta:
...Limenas vagy Potamia???
Mi busszal mennénk, így nem nagyon lesz módunk kilométereket menni egy-egy szép strand miatt...

A Popi's apartmantól az a strand, aminek feltettem a képét, kb. 1.200 m-re van. Szebb strandot Limenasban közelebb nem találsz. A belváros kb. fele távolság. Az esti nyüzsivel itt biztos elégedettek lennétek, de nem egy Paralia. Skala Potamia szerintem nektek nagyon nyugis. Van minden, lehet jókat kajálni (tényleg talán a Koralli az egyik legjobb taverna) icon_razz.gif , de talán még nyugisabb, mint Makrigialos.

Szigorúan magánvélemény: Ha nem járod be a szigetet valami bérelt járgánnyal, akkor kár Thassosra menni. Ha bejárod, arra viszont készülni kell, mert különben simán elhúzol a lényeg mellett. Olvass még több beszámolót, mielőtt döntesz! Csak félve írom ide: én a helyedben Parga-ra mennék... icon_wink.gif icon_redface.gif (Arra is fel kell készülni, s nem mindegy, hol a szállás.)

Legutóbb h.apci szerkesztette (2010-02-15 20:50:52), összesen 1 alkalommal
# 1953
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126051 Üzenet linkje2010-02-15 20:50:07 

Szia Saturn!
Be kell vallanom, hogy teljesen meg vagyunk zavarodva a férjemmel. Limenasban már 1-szer jártunk, nagyon tetszett, oda a Dias Zeus szervez utat, Potamiaban még nem voltunk, oda pedig az Apollon szervez. a Diast nem ismerjük, de az Apollon nagyon korrekt!icon_smile.gif
Az a bajunk, hogy a neten alig van fent pár kép, info Skala Potamiaról és ez zavaró, mert azt a látszatot kelti, hogy nem egy turista paradicsom.
Szóval....hát fel van adva a lecke!icon_smile.gif

# 1954
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126053 Üzenet linkje2010-02-15 20:54:21 

h.apci írta:
...Csak félve írom ide: én a helyedben Parga-ra mennék... icon_wink.gif icon_redface.gif...

...vagy inkább előbb Tolo-ba! icon_idea.gif

# 1955
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126055 Üzenet linkje2010-02-15 20:58:29  Válasz a #126053. hsz-ra Előzmény #126053

H. Apci!
Csak kapkodom a fejem!! icon_razz.gif
Parga?Tolo? Áááááááááá.....
Közelebbi, olcsóbb???
Köszi a thassosi infokat! Most már tényleg teljesen össze vagyunk zavarodva! Te azt írod, hogy számunkra nem lenne megfelelő, más azt, hogy igen.
A szigetet persze szeretnénk bejárni, de csak robogóval.

# 1956
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126057 Üzenet linkje2010-02-15 21:12:09  Re:

adrikanemeth írta:
...Te azt írod, hogy számunkra nem lenne megfelelő, más azt, hogy igen...

Én ugyanígy elbizonytalanodtam korábban, mint most Te, ezért egy merész húzással a nyaralásunk végén beugrottunk a szigetre körülnézni, helyet keresni következő évre. Szép, szép, jó, jó, de valamiért mégsem ragadott magával egyik üdülőhely sem. (Mi nem szeretünk eldugott strandokat keresgélni.) A vége az lett, hogy - ugyan kicsit fájó szívvel, de letettünk az ottani nyaralásról. Tudom, sokan imádják a szigetet, s éppen ezért nehéz tanácsot adni. Ezért mondom, hogy olvass el minél több beszámolót! Közeli és olcsó nincs más, mint Paralia környéke Makrigialos-tól Nei Pori-ig.

# 1957
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126058 Üzenet linkje2010-02-15 21:16:50  Re:

h.apci írta:
adrikanemeth írta:
...Te azt írod, hogy számunkra nem lenne megfelelő, más azt, hogy igen...

Én ugyanígy elbizonytalanodtam korábban, mint most Te, ezért egy merész húzással a nyaralásunk végén beugrottunk a szigetre körülnézni, helyet keresni következő évre. Szép, szép, jó, jó, de valamiért mégsem ragadott magával egyik üdülőhely sem. (Mi nem szeretünk eldugott strandokat keresgélni.) A vége az lett, hogy - ugyan kicsit fájó szívvel, de letettünk az ottani nyaralásról. Tudom, sokan imádják a szigetet, s éppen ezért nehéz tanácsot adni. Ezért mondom, hogy olvass el minél több beszámolót! Közeli és olcsó nincs más, mint Paralia környéke Makrigialos-tól Nei Pori-ig.

Köszi szépen a választ! Az a baj, hogy az északi részen már voltunk Paralian, Nei Poriban, Sartin, Asprovaltan, Neos Marmarasban, szóval nehéz egy olyan helyet találni, ami megfelel a pénztárcánknak és nekünk is.
Persze az álmunk Santorini, de arra a nyaralásra még várnunk kell.icon_smile.gif

# 1958
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126063 Üzenet linkje2010-02-15 21:27:39  Válasz a #126058. hsz-ra Előzmény #126058

Szia Adrika!
Mi 2007-ben és 2008-ban nyaraltunk Thassoson, Skala Potamia településen, az Apollon Travellel utaztunk. Először augusztus végén, következő évben szeptemberben jártunk a szigeten.
Ha fontos az esti nyüzsi, szerintem egyértelműen Limenasban keressetek szállást. Ott viszont napközben ha strandolni szeretnétek, akkor kell sokat menni, hogy megfelelő helyet találjatok. A városban bent egy pici strand van, de azt gondolom a kiránduláson láttátok (én is így jártam először Thassoson, Stavrosról fakultatív kirándulással). A főváros jelentős részét a kikötő betonozott partja foglalja el.
Tapasztalatból mondom, hogy ugyan Skala Potamiától Limenas nincs messze, de egy átkirándult, átstrandolt motoros nap után mi kétszer is meggondoltuk, mikor motorozunk be a fővárosba a kanyargós utakon. Igaz, mi nem is kedveljük a nyüzsit. icon_smile.gif
D.

# 1959
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126064 Üzenet linkje2010-02-15 21:29:52  Válasz a #126063. hsz-ra Előzmény #126063

Nálam azóta is Thassos a nyerő, tavaly Korfu nem tudta lekörözni.
Nekem Thassos a zöld sziget. icon_smile.gif
D.

# 1960
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126065 Üzenet linkje2010-02-15 21:33:34 

Szia Doro!
H. apci is azt írta, hogy Limenasban messze van a jó strand. Be kell vallanom, hogy mikor ott kirándultunk nem néztük meg a strandját, csak magát Limenast, de az teljesen elvarázsolt.
Lassan elköszönök, hátha megálmodom mi is lenne jó!icon_smile.gif

# 1961
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126091 Üzenet linkje2010-02-16 10:06:43 

Sziasztok

Ha jól látom a térképen Skala Potamia nem is a tengerparton van?(vagy én nézem rossz helyen)
Ha valaki nem akar a szigeten autókázni meg semmi ilyesmit hanem csak egy helyen eltölteni a nyaralóidőt, akkor azért el lehet lenni?(Skala Potamia-ban)
Értem ez alatt vannak esténként nyüzsgő sétálóutca/utcák?
Kisgyermek miatt kérdezem nem akarnék minden este csak azért autókázni, hogy sétálni tudjunk a nyüzsiben.
Köszönöm

Laci

# 1962
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126094 Üzenet linkje2010-02-16 10:13:36 

Szia Laci!
De jó, hogy Ti is a nyüzsit keresitek!icon_smile.gif Mi is így vagyunk a férjemmel és nem tudunk dönteni, hogy Limenas, vagy Potamia.
Limenas nyüzsisebb, de nem olyan szép a strandja, mint Potamianak. Szóval....nehéz lesz dönteni!

# 1963
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126098 Üzenet linkje2010-02-16 10:34:09 

Sziasztok!
Thassos nem az a hely ahol nyüzsgős éjszakai élet folyik, nem hasonlítható össze Paralia vagy Olympik Beach-el.A sziget maga gyönyörű, de ehhez menni kell és nézegetni, Skala Potamia a tengerparton van, aki pihenni szeretne,annak ideális. Mi 2008-ban voltunk és nem tudtam egyhelyben maradni, minden napra jutott látnivaló. Igazán nyüzsgős este LImenas , és Limenária, de ezeknek a strandja nem a legjobb.

# 1964
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126099 Üzenet linkje2010-02-16 10:34:24 

Csak nehogy nekem essenek a Thassos imádók, nem tudom, hol járnak mostanság...

Két oldallal ezelőtt tettem fel képet Skala Potamiáról, ott látszik, hogy mekkora. Felette a hegyoldalban van a hangulatos ófalu, Potamia. A homokos part itt nagyon hossszú, lényegében már az itt kiépült két kis üdülőhely összeér. Jól el lehet lenni itt egy hétig, minden megtalálható, ami fontos, de nagy nyüzsgés nincs, mint pl. Sartin, stb. Limenasban a sokkal kisebb városi strand szerintem semmivel nem rosszabb, de helyenként hínáros; erről is tettem fel képet. A part talán még jobb is, mert vannak árnyékot adó fák, nem muszály napernyőt bérelni, vagy vinni. Kicsi strand, de a célnak megfelel, csak kicsit messze van. Ha valaki bejárja a szigetet (80 km kerületű), akkor szebb helyeken is fürödhet útközben. Értelmetlen Thassost a felkapott üdülőhelyekhez, nyaralógyárakhoz hasonlítgatni, ez másról szól. Olvassátok a beszámolókat! icon_wink.gif

# 1965
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#126100 Üzenet linkje2010-02-16 10:42:22 

Mindenkinek köszi az infokat!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei