Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82863 Üzenet linkje2008-10-10 00:41:30 

A Diósdi Görög ABC-ben ma láttam echte görög joghurtot. Ránézésre olyan literes nagyságban.
# 197
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111649 Üzenet linkje2009-07-30 11:30:53 

sziasztok,

ajándékba kaptam a görög kulinária c. könyvet, amit szeretnék eladni, mert már van belőle egy. teljesen új, csomagolva van, 5500 ft, ha valakit érdekel. bővebben itt olvashattok róla:
http://www.vincekiado.hu/titles/gorogkulin.shtml

mivel a fórumra csak ritkán tudok jönni, e-mailben keressetek légyszi, ha valakit érdekel. livi.meszaros@gmail.com

# 198
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113085 Üzenet linkje2009-08-07 13:35:47 

Hahó, segítsetek légyszíves! Pitareceptet keresek giroszhoz, teli van vele a net, de mind írja, hogy gyönyörűen följönnek, és zsebet vágunk és megtöltjük, stb. nahát én nem ezt szeretném, hanem a laposat, amilyenben Görögországban is kapjuk a giroszt. Láttam, hogy itt a receptekben is van egy pita, de ez melyik változat, próbálta valaki? Esetleg ha valaki tudja, hogy kell görög pitát sütni, az megosztaná velem?
# 199
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.

Ma Szülinapos!
#125575 Üzenet linkje2010-02-09 15:13:20 

# 200
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142785 Üzenet linkje2010-07-06 17:18:45 

Sziasztok!
Az eredeti galatopita receptje érdekelne. Több is van a neten, de nem tudom melyik is lehet az igazi. Kint, Görögo.-ban reggelire ezt a csemegét szoktuk enni és szeretném itthon is megsütni.
Előre is köszi a válaszokat: Adri

# 201
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142798 Üzenet linkje2010-07-06 18:15:18 

Életem eddigi legjobb "szpanakopita"-ja egy görög barátom által készítve.
Isteni volt, komolyan! icon_smile.gif

# 202
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#142896 Üzenet linkje2010-07-06 22:46:19 

Petros azt elhiszem hogy finom volt,jól is néz ki.....a házikészítésű dolgok a legfinomabbak icon_wink.gif
# 203
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143091 Üzenet linkje2010-07-07 21:31:36  Válasz a #142785. hsz-ra Előzmény #142785

Galaktobureko

4 dl tej, 20 dkg vaj, 3 egész tojás, 2 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 7,5 dkg búzadara, 1 rúd vanília, 1 csomag réteslap
A sziruphoz: 25 dkg kristálycukor, 2 dl víz, 1 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat és a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vanília kikaprat belsejét, a darát.
Tűzre tesszük és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (forrástól számított 3-4 perc). A tűzről lehúzva habverővel belekeverjük a vaj felét.
Egy kb. 20x30-as tepsit kibélelünk a réteslap felével úgy hogy túllógjon a szélén.
A maradék vajat megolvasztjuk és olvasztott vajjal egy részével meglocsoljuk, majd beleöntjük a darapudingot.
Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk a maradék vajjal.
Éles késsel bevagdossuk a tésztát, mintha felszeletelnénk.
190 fokra előmeleített sütőben 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 30 percig sütjük.
Míg sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit és a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet.
Pár perc múlva fogyasztható. Frissen az igazi!

Forrás: Nők Lapja, Bereznay Tamás feleségétől származik

# 204
Adrikanemeth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143095 Üzenet linkje2010-07-07 21:40:02  Re:

Mediterraneo írta:
Galaktobureko

4 dl tej, 20 dkg vaj, 3 egész tojás, 2 tojássárgája, 10 dkg kristálycukor, 7,5 dkg búzadara, 1 rúd vanília, 1 csomag réteslap
A sziruphoz: 25 dkg kristálycukor, 2 dl víz, 1 citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat és a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vanília kikaprat belsejét, a darát.
Tűzre tesszük és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (forrástól számított 3-4 perc). A tűzről lehúzva habverővel belekeverjük a vaj felét.
Egy kb. 20x30-as tepsit kibélelünk a réteslap felével úgy hogy túllógjon a szélén.
A maradék vajat megolvasztjuk és olvasztott vajjal egy részével meglocsoljuk, majd beleöntjük a darapudingot.
Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk a maradék vajjal.
Éles késsel bevagdossuk a tésztát, mintha felszeletelnénk.
190 fokra előmeleített sütőben 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és további 30 percig sütjük.
Míg sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit és a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet.
Pár perc múlva fogyasztható. Frissen az igazi!

Forrás: Nők Lapja, Bereznay Tamás feleségétől származik

Szia!

Igen, ez a galaktobureko receptje, egyszer már elkészítettem, de a szirup teljesen eláztatta az egészet. Ekkor jutott eszemben, hogy a görög pékségekben nem is galaktoburekot árulnak reggelente, hanem galatopitat, ami hasonló az előbbihez, de nincs sziruppal leöntve. Rétestészta között vaníliás krém. Az az igazság, hogy a neten búzadarával írják a krémet, de amit mi kint ettünk, -Thassoson, Asprovaltán, Nei Poriban, Marmarason-, annak nem grízes volt a krémje, hanem mintha lisztes lett volna. Ezért is érdekelne az eredeti galatopita receptje, jó lenne kideríteni, hogy hogyan kell készíteni, mert szívesen megsütném itthon! icon_smile.gif

# 205
Ha0mx
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143122 Üzenet linkje2010-07-08 08:51:59 

Bocs az off-ért,de ha valaki kint is szeretne magyaros ételt főzni a családjának az feltétlen vigyen magával tejfölt-t és jóféle füstölt szalonnát mert ezeket kint nem fog kapni!
# 206
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143136 Üzenet linkje2010-07-08 10:36:25 

ha0mx írta:
Bocs az off-ért,de ha valaki kint is szeretne magyaros ételt főzni a családjának az feltétlen vigyen magával tejfölt-t és jóféle füstölt szalonnát mert ezeket kint nem fog kapni!

...és igazi magyar PIROSPAPRIKÁT!!!
Ugyanis az itt kapható, még a nagy botrányt kavart "téglaporos" paprikához képest is mmmmmm icon_confused.gif

De hát nem lehet minden tökéletes... icon_rolleyes.gif

JAJJJJJJJ!
És ZSEMLEMORZSÁT!!!!! Abból is az itt kapható... nem tudom miből készítik... de panírozáshoz nagyon nem jó. "Sűrítő" anyagnak használják leginkább, darált húsos "töltelékek"-hez és hasonlókhoz... Ahhoz szerintem meg mindegy milyen. icon_razz.gif

# 207
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#143208 Üzenet linkje2010-07-08 16:09:42  Válasz a #143095. hsz-ra Előzmény #143095

Nos, akkor talán ez lesz a nyerő! icon_smile.gif

Klikk ide: http://marmaladejegyzete.blogspot.com/2010/06/galatopita-bugatsa.html

# 208
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144619 Üzenet linkje2010-07-18 11:41:21 

Bennt van a sütőben életem első galaktoburek-ja,meglátjuk mi lesz belőle.A kislányommal készítettem,vagyis inkább Ő csak akadályozott.... icon_smile.gif Az előző recept alapján csináltam,majd megírom hogy sikerült.
# 209
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144747 Üzenet linkje2010-07-18 23:48:58 

Ma a szakácsunk egy nagyon isteni ételt készített a személyzetnek!
Valami tejszínes szószos csirkét rizzsel.
Na ez nem valami eget rengető különlegesség, tudom.
De ami számomra új volt, mielőtt vele dolgoztam, az az, hogy egy csomó alapanyagot megpirít, mielőtt összeállítaná az ételt.
Lehet, hogy ez csak nekem újdonság, de jobb ízű tőle a kaja.
Itt is a csirkehúsdarabokat először forró olajba megkapatta, de tényleg csak éppen!
És utána kezdte el készíteni belőle az ételt.
De például a muszakát is úgy készíti, hogy a padlizsánszeleteket vagy rostlapon, vagy nagyon forró olajban "megkapatja" és utána rakosgatja a tepsibe. És a belevaló krumplit is beledobja egy kicsit a forró olajba. Azt mondja, hogy ő azért szerei így csinálni, mert eleve lesz egy kellemesebb alapíze, illetve a további konyhatechnológiai eljárásoknál nem "ázik szét" az étel. Például, maradva a muszakánál, a sütőben már nem távozik annyi lé a padlizsánból és a krumpliból, így más állaga lesz, ha elkészül. És tény lesz egy kellemes, más íze a kész ételnek. icon_rolleyes.gif

# 210
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144754 Üzenet linkje2010-07-19 08:32:38  Válasz a #144619. hsz-ra Előzmény #144619

Hogy sikerült???
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ízlett-e a családodnak?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 13 14 15 16 17 18   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu