Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42492 Üzenet linkje2007-08-23 18:46:30 

süti írta:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem hiszem, hogy kimegyek dolgozni, de a gondolattal mindig újra és újra eljátszom. Van egy barátnõm, aki már kint él évek óta (télen is). Hááát, mit ne mondjak. Eléggé elborzasztó. Csak azt szerettem vólna tudni, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak. Érdemes- e továbbra is eljászani a gondolattal.

hat mindemellett azt se hagyd ki a szamitasbol, hogy nem keves ember van, aki kinn ragadt, es nem is szandekozik hazamenni...mindenkepp, ismetlem MINDENKEPP erdemes belevagni, ha oriasiakat szivsz, annak is pozitiv hatasai lesznek!

# 197
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42517 Üzenet linkje2007-08-23 20:54:03 

A barátnõm is óriásiakat szív, de esze ágában sincs hazajönni!
Ma újra eljátszottam a gondolattal, de most már a barátom is hajlik rá. Õ idén volt elöször Görögországban. Eddig teljesen elzárkozott a téma elõl, de most Õt is megcsapta Görögország szele! icon_biggrin.gif Kiváncsi vagyok mi lesz belõle! Vagy semmi, vagy minden! icon_rolleyes.gif icon_wink.gif

# 198
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42698 Üzenet linkje2007-08-25 15:18:42  Válasz a #42517. hsz-ra Előzmény #42517

Süti,1 próbát megér,szerintem menjetek icon_wink.gif
Nekem az 1-ik legjobb dolog volt az életemben,voltak nehéz pillanatok,de nem bántam meg,és újra megtenném és megteszem ha úgy alakul az életem,1 percig sem fogok hezitálni icon_smile.gif
Csak annyit kell tenni hogy ne égesd fel a hídakat magad mögött,ha nem terveid szerint alakul az ottani élet,bármikor vissza tudj térni a régi kerékvágásba. icon_wink.gif

# 199
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43027 Üzenet linkje2007-08-28 15:43:56 

Sziasztok!

Elõször is köszönöm szépen mindenkinek a bátorítást! Július végén hazajöttünk és terveim szerint maradok is, de csak tavaszig. Eszem ágában sincs feladni az elsõ akadálynál, ez annál sokkal nagyobb élmény volt! Tavasszal Nei Pori környékén próbálok becsatlakozni egy görög Húsvét keretéig, aztán ott felkeresem a szállodákat. Tapasztalataim alapján szinte biztos, hogy fogok munkát találni!
Lehetõségem lett volna maradni Platanesben is, mert összehaverkodtam egy sráccal, akinek netkávézója volt. Õ felajánlott nekem felszolgálói munkát többször is 1000 euroért+borravaló. Ez elég jó lett volna, sõt, több mint jó, csakhogy egy nagy problémát figyelembe kellett vennem: a barátomat. Õ nem tud sem angolul, sem görögül. Tehát hazajönnie is elég nehézkes lett volna ( valószínüleg nem sikerült volna). A netkávézós srác keresett neki is munkát a környéken, de azt mondta, hogy már mindenhol megvan a személyzet fõszezonra. Munkát keresni mindenféleképpen szezon elõtt kell, aki utána kap munkát, annak szerencséje van.
Tehát a lehetõség meg lett volna a maradásra, de csak számomra. És most is ajánlom mindenkinek, hogy próbáljon szerencsét külföldön! Persze scak ésszel!

# 200
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43034 Üzenet linkje2007-08-28 16:50:22 

Köszi a jótanácsokat Kiscsillag!

Sok sikert és szerencsét kívánok neked a továbbiakra!

Üdv.

# 201
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#43049 Üzenet linkje2007-08-28 21:05:23 

Szia Kiscsillag!
Örülök, hogy hallok felõled!
Majd jövõre biztosan jobban összejön. Azt nem is tudtam, hogy a barátod is veled ment. Azért így sokkal jobb, ha az ember mellett ott van a szerette.

# 202
Vici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45459 Üzenet linkje2007-09-20 19:52:23 

Sziasztok!
Szeretnék a nyáron kimenni dolgozni Paráliára! Tudom még messze van a nyár,de addig érdeklõdöm és informálodok! 19 évesen belevághat az ember egy ilyen utazásba vagy még várjak inkább??? Itthon már lehúztam 3 nyarat a vendéglátásba napi 14 órákba,szabadnap nélkül.
Érdemes megpróbálni vagy várjak????
Segítsetek légyszi!!! Tanácsokra lenne szükségem!!!

# 203
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45470 Üzenet linkje2007-09-20 21:02:43 

Vici írta:
Sziasztok!
Szeretnék a nyáron kimenni dolgozni Paráliára! Tudom még messze van a nyár,de addig érdeklõdöm és informálodok! 19 évesen belevághat az ember egy ilyen utazásba vagy még várjak inkább??? Itthon már lehúztam 3 nyarat a vendéglátásba napi 14 órákba,szabadnap nélkül.
Érdemes megpróbálni vagy várjak????
Segítsetek légyszi!!! Tanácsokra lenne szükségem!!!

Szia!

VÁGJ BELE MINDENKÉPP icon_exclaim.gif MINÉL ELÕBB!!!!
Legalábbis ha rám hallgatsz! Én megbántam, hogy nem elõbb kostoltam bele.
Azt nem mondom, hogy könnyû lesz. Többféle meló van és ha idõben elkezdesz utánanézni, intézkedni, válogatni is tudsz. Vendélátás, kereskedelem, motor és egyéb kölcsönzés...
Az biztos, hogy a legtöbb helyen - szinte mindenhol - azt a mininum 14 órát lehúzod, sõt.
Viszont nagyon légy "észnél", fõleg az anyagiak és az "egyéb jutatások" kialkudásakor és méginkább az elszámolásnál!
Ha lehet, minél sûrübben kérd a pénzed, amiért megdolgoztál! Bár én csoportkísérõként voltam kint, így kicsit más volt a helyzet (fizetés, szállás, kaja, stb..) biztos volt, több okból is. Ezzel azt hiszem szerencsém volt.

Szóval részemrõl hírtelen ennyi! Biztos lesz még több hozzászólás, és ha még eszembe jut valami megírom, vagy ha kérdésed van és tudok, válaszolok.

Jól olvass át minden hozzászólást, tanácsot, tapasztalatot és mérlegelj!

Mindent bele icon_wink.gif

# 204
Vici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45531 Üzenet linkje2007-09-21 15:47:22 

Köszönöm Petros!

Még érdeklõdöm, és úgy néz ki,hogy talán ismerõs is lesz kint aki segít! ( de ez még nem biztos!)

# 205
Surgy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45533 Üzenet linkje2007-09-21 16:31:41 

velõ írta:
nincsmit, ha van ra igeny, majd irok meg, most van ra idom, meg a net se olyan draga (1,5 eu orankent).

uj szerelmemrol amugy kepet adhat talan az a teny, hogy kb 5000 eurobol lett osszerakva, szamomra per pillanat ez A tokeletes gep...icon_biggrin.gif

Ja,jó a bringa! icon_wink.gif
Én 1992-ben Sydney-ben láttam Scott brinyókat(igen,már akkor is millka körül voltak a jobbak),de akkor még gyak.nem létezett "mantinbika". icon_razz.gif
Kevlár kormány,speckó alu felni és fûzött kerék meg minden,ha jól láttam icon_rolleyes.gif

# 206
Jaszu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45562 Üzenet linkje2007-09-21 22:42:14  Válasz a #45470. hsz-ra Előzmény #45470

mással is.
jó helyen, jó idõben voltál, de nem fogtad meg azt, amit nyújtott a sors akkor neked, erõd hiányában elengedted

# 207
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45565 Üzenet linkje2007-09-21 23:25:13  Re:

jaszu írta:
mással is.
jó helyen, jó idõben voltál, de nem fogtad meg azt, amit nyújtott a sors akkor neked, erõd hiányában elengedted

Bocs, de ezt most nem értem icon_rolleyes.gif

# 208
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45662 Üzenet linkje2007-09-23 17:43:30 

máshova írtam, emélem segít:

Én augusztus végén jöttem haza Krétáról, 5 hónap után. 2 dolgot elõre leszögeznék:

1.ha valakinek abban merül ki minen ambíciója a külföldi munkavállalással kapcsolatban, hogy ide beereszt egy hszt, hogy "segítsetek mukát találni, minden érdekel" (még csak azt se írja oda, hogy fiú/lány, hány éves, nyelvtudás, tapasztalat stb, ez így röhejes...), annak esélye se lesz kint megélni, mert senki nem fizetett szabadságra megy ki, meg kell gondolni a dolgot és nagyon elszántnak kell lenni!! Ég és föld a különbség az önálló és a társas kimenetel között, ha tehetitek, ne egyedül menjetek, de olyan emberrel, akit már ismertek egy jó idje, mert sok konfliktushelyzet adódhat (és fog is)!

2.lehet pénzt keresni, mint ahogy itthon is LEHET. Arra senki ne számítson, hogy kint kolbászból lesz a kerítés, ha valami kis pénzt félre akarsz tenni, sokat kell melózni nagyon, és nembiztos, hogy elsõre megtalálod a helyet, ahol maradni tudsz, lehet, hoy sok szemétséget le kell nyelned az elején. Nézzünk pár konkrét példát:
-ha elmész egy étterembe melózni pincérként, vagy help-waiterként (aszttalleszedés, stb...) nagyjából 30 eurót(help-waiter) vagy 40et (waiter) és 1 kaját kapsz naponta, plusz a borravaló. Ez azt jelenti, hogy van havi 900 euród, amibõl ha egyedül élsz, elmegy 250-350 euro a szállásra, ha megosztod valakivel, ennek a fele. Megélhetés kb annyi, mint itthon. Viszont valószínû nem lesz szabadnapod. Ez egy kurva kemény dolog, sokkal inkább, mint ahogy azt elsõre gondolnád, heti egy nap szbadság nagyon sokat tud számítani. Itt megvan az az elõny, hogy nincs semmi hivatalos kapcsolat közted és a munkaadó között, ha akarod, bármelyik nap leléphetsz (persze ez fordítva is stimmel). Szintén hozzátenném, hogy az éttermekbe iszonyatos mennyiségû albán és macedón gyerek melózik, akikkel néha nehéz megértetni magad (már nyelvi szinten is). Ezek a srácok az otthoni helyzet elõl menekültek ide, sokan évek óta ezt nyomják, hogy hónapokon át szabadnap nélkül nyomnak le 11-13 órát az éttermekben, és teljesen belebolondulnak, szó szerint, eltorzulnak egyszerûen. Ezt nem lehet hosszú távon csinálni.
-elmész egy szállóba takarítani, mosogatni, hasonló kisegítõ munkákra. Akkor a fizud olyan 500-700 euró között lesz, viszont a teljes ellátásod és a szállás is biztosítva van, ami nem kis dolog, szinte az egész fizudat félre tudod rakni. Az ilyen dolgok nagyon sokat számítanak, nekem hiába volt 1000 eurós fizum (nagyon kemény és felelõsségteljes munkával), egyedül voltam kinn, 270 euro elment szállásra, és nem kaptunk sok extra dolgot, így jó esetben 400-450 eurot tudtam havonta félrerakni.

Ha szállodába mész animátorkodni, takarítani, stb, hasznos lehet, ha neten keresel hoteleket, felveszed velük a kapcsolatot, hogy itt vagy, ilyen vagy, kellesz-e! Szvsz ez egy mûködõképes dolog lehet (nem próbáltam még), de jobb úgy kimenni, hogy valami azért már le van fixálva, és talán valami elõnyöd is lesz azokkal a munkavállalókkal szemben, akik csak úgy az utcáról állítottak be. Azt nem tudom, hogy a szerzõdés mennyire komoly dolog, mennyire tudnak kárt okozni neked, akár még kint, akár már itthon, de nem hiszem, hogy ez egy igazán komoly dolog lenne. Szvsz jobb a szerzõdés nélküli megoldás és a viszonylagos önállóság, én minden helyemen így voltam.
Egyébként a legjobb megoldás, ha összegyûjtesz elegendõ pénzt a kiútra, min egy havi szállásra, kajára, visszaútra (és erre rádobsz még plusz 20 %ot, ha bármi közbejönne, ami sûrûn megesik), felülsz a gépre és nincs más hátra, mint elõre. Ezt, fõleg ha kifejezetten turistás helyre mész, legjobb június közepe felé megcsinálni, amikor már készülnek a fõszezonra.
Még egyszer mondom, ha csak teheted, ne egyedül menj ki. Tudom, mit beszélek, én áprilistól június végéig egyedül voltam kinn, magyar szót nem is hallottam, júli 1-jén kijött a legjobb barátom és kinn maradt végig, teljesen más dimenzióba helyezõdött át az egész, el se hinnétek, mennyit számít ez. Ha a gyengébb nemhez tartozol, valószínû, hogy lesz pár kínos helyzeted, iszonyatosan nagy nõcsábászok a görögök, érzelem viszont nem sok szorult beléjük, nagyon nehéz néha lerázni, leállítani õket, sokan panaszkodnak emiatt.

De ami talán a legfontosabb: ha úgy érzed, kész vagy egy ilyen kalandra, és bírni fogod, akkor mindenképp vágj bele. Nem fogod megbánni, mivel ha végigszívsz akár több hónapot, amíg rájössz, hogy ez nem neked való, az is csak elõnyödre válik, erõsödsz, megismersz egy új világot, és megismered önmagadat is. Másrészrõl pedig sokkal jobb olyan dolgot megbánni, amit megtettél, mint amit nem és életed végéig ott marad a "mi lett volna, ha..." érzése.

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

velõ

# 209
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45672 Üzenet linkje2007-09-23 19:52:31 

Szia Velõ!
Újra itthon? Elolvastam, amit írtál. Jövõre is mennél?
Csak annyit szólnék hozzá, hogy mi már többször beszélgettünk a kintiekkel, akár görög, akár külföldi volt. Az idén is Karpathoson egy szerb lánnyal. Utóbbinak reggel 10-tõl este 10-ig kellett dolgoznia, minden nap, 5 hónapon át, egyetlen szabadnap nélkül egy büfében. Ugynezt mondták el a naxosi pincérek, akik a szárazföldrõl mentek szezonra a szigetre. Pénzt nem mertük kérdezni. De az tuti biztos, Velõnek igaza van, ez állíti kemény meló!!!! Énnem bírnék 5 hónapot egyetlen szünnap nélkül végigdolgozni. Mindenkinek vannak rossz napjai, nyûgös, fáradt, fáj valami....Tiszteletem mindenkinek és neked is Velõ, aki ezt végigcsinálja.
Üdv: Andi

# 210
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45677 Üzenet linkje2007-09-23 20:45:55 

Velõ!
Nagyon neved hezhû a hozzászólásod icon_wink.gif
Szerintem ezzel sokat segítettél nem csak Vici-nek, de másoknak is. Hát igen... Minden kertelés nélkül ez a valóság, nincs mit "szépíteni... Én is elfelejtettem a szabadnapokat, sõt a behatárolt munkaidõt is. Non-stop, 24 órban az utasok rendelkezésére kell állni!
Aki belevág, az tökös gyerek! De mindenképp ki kell próbálni. Nem sok mindenkit láttam, aki kategórikusan kijelentette volna, hogy megbánta. Nyilván negatívumokat itt is át kell élni...
De hol nem???
Ja és Csatlakozva Andihoz, gratula az 5 hónaphoz!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu