azt hiszem az eddigi legjobb mód jött létre santorinire utazáshoz: thessalonikiből (ahová bp-ről a wizz air-rel repülhetünk sokszor kellemes árakon) lehet oda repülni az astra airlines nevű kis görög társasággal szept. legvégéig, napi egy járattal, méghozzá szenzációs, 29 eurós áron (per fő per irány). és ebben egy 15 kg-os feladott csomag is benne van.
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
Hamarosan utazunk repülővel Krétàra és azt szeretném megkérdezni (mondjuk valószínű, hogy nem én kérdezem először, így előre is elnézést kérek), hogy mi az, amit érdemes otthonhagyni? Mert hallottam ismerősömtől, hogy pl a tusfürdőt kidobták a reptéren, nem vihette magával.
Segítségeteket előre is köszönöm!
#2176142014-06-10 14:05:33 Válasz a #217601. hsz-ra
A kézipoggyászban lévő folyadékokra a következő kormányzati korlátozások vonatkoznak:
A folyadék legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban lehet
Az egyenként 100 ml-nél kisebb térfogatú tartályokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyezni.
A műanyag zacskót külön be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során
A fenti feltételeknek eleget nem tevő folyadékokat a repülőtér biztonsági ellenőrzésén ki kell dobnia.
#2177082014-06-11 11:18:33 Válasz a #217680. hsz-ra
Nem. Ez menetrend és felfogás kérdése. Az iroda elvisz téged 8 nap 7 éjszakára, más kérdés, hogy abból a 8 napból mennyi a ténylegesen nyaralással tölthető idő, és a 7 éjszakából mondjuk előfordulhat, hogy felet-egyet utazással töltesz. De ez nem újdonság, mint ahogyan az sem, hogy legtöbbször a repülő menetrendjét sem mondják meg előre.
tudnátok nekem segíteni abban hogy 2014.07.2.-án utazunk Krétára, ma kaptam meg a papírokat és kiderült,hogy nem a Greentravel.-el , hanem a Taurus Reissen megyünk és más időpontban és más légitársasággal.
este 20.30.-kor indul a gép Aegean Airline légitársasággal, néztem a honlapjukat és nem találok közvetlen járatot
Bp és Heraklion között . Csak athéni átszállásal van ,ráadásul 07.5.-én . Lehet hogy nem jó keresem ??
ill. próbáltam a www.bud.hu.-n is tájékozódni járat szám alapján oda A3 4235 VISSZAFELÉ A3 4234 de nem volt találat . Van esetleg valami ötletetek hogyan találnám meg a keresett járatot ??
természetesen hétfő zaklatom az utazási irodát ,csak nem hagy nyugodni a dolog.
a segítséget előre is köszönöm.
gémike
#2191642014-06-28 18:39:54 Válasz a #219163. hsz-ra
nyugi, nem átszállós ez, ugyan aegean (am nézetem szerint ez minőségi különbség a travel servicehez képest), de közvetlen, klasszik charter. Itt láthatod is, h már kettő járat meg is volt idén:
ha máskor is kíváncsi vagy járatokra, érdemes a flightradar-on megnézni, látod a késést is, na és azt is meg tudod nézni,h pontosan merre is repültetek.
#2192052014-06-29 09:12:38 Válasz a #219199. hsz-ra
Gemike, ha már rendesen kikészítetted magad a sok (utazási iroda okozta) stresszel, 3 nappal az indulás előtt, akkor ígérd meg nekem, hogyha majd megjöttök, elgondolkodsz azon, hogy vajon jövőre nem kellene-e változtatni a rendszeren. Egyáltalán nem a hungarikum mediterrán tombolára, vagyis számomra minden idők legértelmetlenebb dolgára gondoltam. (Irodák részéről állandó sz.rkeverés, ilyen voucher, olyan módosítás. Hogy lehet ezt idegileg bírni?)
#2192072014-06-29 10:50:55 Válasz a #219205. hsz-ra
Kedves Misi
köszönöm az aggódást , ígérem gondolkozni fogok rajta!!!
(amúgy is mindig osztok-szorzok , hogy egy jó kis nyaralás minden évben legyen )
ha megjöttem jelentkezem és beszámolok az élményeimről.
Ha ez megnyugtat, én is ma reggel kaptam az irodától egy emailt, hogy változik a Karpathos-i menetrend. Ne idegeld magad, minden oké lesz. Csomagolj, kezdj el örülni annak, hogy nyaralni fogsz egy klassz görög szigeten.
Nagyon szép nyaralást!
Sziasztok!
Gyorssegély, megnyugtatás avagy végső kiábrándítás szükségeltetik.
A férjemmel az Aegeannel utazunk augusztusban (idén másodszor). Még januárban vettük a repülőjegyet, és a tavalyi utazásunkhoz képest nekem újdonság volt az, hogy feladott poggyászt külön kérdezte. Gondoltam, ez megváltozott, semmi baj, elég sok cuccal tervezünk menni 2 hétre, szóval mindkettőnknek vettem 1-1 feladott poggyászt (23 kilósak lehet).
Most nézegetem a foglalásunkat, és az Aegean honlapját (itt: http://en.aegeanair.com/travel-information/baggage/baggage-allowance/). Kicsit elbizonytalanodtam a kifizetett "1st bag" ugye a kézipoggyászon TÚL számítódik? EZ nekem egyáltalán nem egyértelmű, hiszen a Magyarországról induló utaknál egyáltalán nem ír a kézipoggyászról.