mi tavaly a "nagy migránsvonulás" alatt mentünk le és vissza, amikor a hírekben minden nap nyomták az Idomeni tábornál randalírozókat meg azt, hogy mindenki kétszer gondolja meg, hogy útnak indul-e. Az egyetlen kellemetlen élmény az volt, hogy hazafele a macedón-szerb határon odaállt az ablak mellé egy cigány nő és szemmel vert, de ha valaki Bp-n autózik, ez itt is minden második piros lámpánál megvan. Túl van ez démonizálva, nekünk kifejezetten tetszett az odaút is, a visszafele már nem annyira, mert mégiscsak hazafele jöttünk.
Ami még picit zavart, hogy a forgalmasabb részeken, pl. Belgrád környéke, nagyon kell figyelni, mert sokan 200 fölött tolják a belső sávban, főleg az albánok és törökök, akik mennek haza a BMW-ikkel, de Nis után csökken a zsufi. Egyébként az út legrosszabb része a Bp - Szeged szakasz volt, ott volt a legnagyobb tömeg.
Egyébként pl. Macedónia hatalmas pozitív csalódás volt nekem, a benzinkúton nagyon felkészültek voltak, csúcsszezon lévén (tavaly július vége) kinn álltak POS terminálokkal és pörgették a tankolást rendesen, határnál palackos ásványvizet osztottak (ingyen) és jó utat kívántak, kérdés nélkül adtak kettőt is, jó hideget, holott alig 10 percet álltunk sorba. Szerbián csak átmentünk, szóval arról nem sok testközeli élményem van, teljesen eseménytelen volt. Belgrád után az egyik pihenőben egy nem idén barnult akart nekem eladni egy Rayban szemüveget, de rámutattam a kamu Oakley-mra és egy jót röhögtünk.
cserrobi!
Nem akarok kötekedni, de ez a lista nem egy tökéletes adatbázis.
Kiindulási alapjak jó, de ebből köztes pontokkal ne próbáljon útvonalat tervezni senki, mert csodát fog látni.
Továbbá a poi neveken is kellene még egy kicsit javítani.
Szóval arra jó, hogy a kapuk környékét megtaláld, de van még mit dolgozni egy pontos adatbázisért.....
Őrült veszélyes, neki ne indulj!!! Főleg ne július 17.én!!!...és Eszék felé semmiképpen se(akkor és arra megyek én is )
De viccet félretéve: aki az M1-en szocializálódik, az tényleg jobb ha itthon marad...ha Te nem ilyen vagy, olvasd a fórumot és nyugodt szívvel vágj neki!
Évek óta folyik a külföldre utazni szándékozó magyar turisták hülyítése (itthon tartása), ennek a "hadjáratnak" a része ez is. Jobb lenne nekik ha itthon költenénk el azt a pénzt amit kiviszünk. Sajnos tavaly már elég jól sikerült, mert magyarokkal alig találkoztunk (Júliusban)... A nagy mingránsozás közepette mi egyel sem találkoztunk, se oda, se vissza. Persze mindenki döntse el maga mit vállal és mit nem, mert azért egy külföldi út akárhová is utazol, sohasem veszélytelen, de azért lehet minimalizálni az esetleges problémákat.
Üdv a tisztelt társaságnak! Tudna-e valaki abban segíteni, hogy Igoumintse-i komp menetrendet és árakat, hol találhatom meg? Vagy esetleg, ha valakinek meg vannak az idei menetrend és árak át tudná küldeni? Előre köszönöm a segítséget!
Érdekelne, hogy mennyire "veszélyes" a le út Görögo-ba, Szerbián és Macedónián kersztül? Sok rokon ilyeszteget, hogy a politikai helyzet (migránsok, stb.) miatt nagy felelőtlenség. Július 22-én mennénk Pargára, 9 személyes kisbusszal.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Most ezt így komolyan ? Hiszel az ilyen alávaló híreknek ? Szerinted van olyan akit már ért kellemetlenség a migránsok miatt az autópályán ? Nézted már a térképet hogy merre is kell menni Görögországba ? Mi a fészkes fenét keresnének pl a nyaralóhelyeken vagy a szigeteken ? Németországba Svédekhez mennek ezek az emberek a segélyért.. Kisebb bajuk is nagyobb annál hogy valakit a pályán zargassanak ...
Sziasztok!i két hete jöttünk haza egy kis tavaszi kirándulásról Nei Poriból.Az úton sehol egy migráns.Minden olyan mint szokott lenni, tökéletes, mindenkinek csak ajánlani tudom. Már most várom , hogy július 31.én újra induljunk!!!
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy változtak-e az útdíjak Szerbiában és Macedóniában a tavalyi árakhoz képest. Július elején voltunk Thassoson és az idén is tervezzük ugyanebben az időpontban, ugyanide. Elnézést, ha butaságot kérdeztem. Szép napot Mindenkinek!