Na most megyek dolgozni és ráveszem a szakácskomámat hogy valami finomat üssön nekem össze nagyon gyorsan mert kivánatos lettem a vízalatti világ iránttttttttttttttttt
Vacsira jöhetnek a tengeri herkentyûk, kalamari nélkül!
Kedves Csutek!
A kalamári nem jó? Csak azért kérdezem, mert én még nem ettem, de szándékomban állt eddig, hogy kipróbáljam. De most elbizonytalanodtam.
Kagylót, polipot ettem már, azok ízlettek.
Kalamárinak mihez hasonlít az íze?
Valószínüleg nem volt jól elkészítve, amit én ettem, de nekem a gumira hasonlított és tocsogott az olajban.
A kalamarival én sem vagyok kibékülve. Egyszer megkóstoltam, de nagyon felejtõs volt. Egyszerûen nem volt íze. Semmilyen. Lehet, hogy nem volt jól elkészítve?
Idén elõször ettem grillezett polipot, meg kagylót. Eddig idegenkedtem ezektõl a tengeri étkektõl, el sem tudtam képzelni, hogy én egyszer polipot fogok enni. De kár volt eddig kihagynom, mert nagyon finom!!! A kagyló is nagyon ízlett!
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a tengeri ételeket, érdemes ínyenckedni.
Kalamari ?
Nem fogjátok elhinni Életem elsõ görögországi nyaralásán Paralian voltunk. Bár ma, nem a jó kis tavernáiról híres, de én ott Isteni Finomat ettem, egy fõ utcai étteremben.
Sajnos névre már nem emlékszem, olyan régen volt. Le sem merem írni milyen régen. Utalásként csak annyit, hogy akkor még bõven nem volt ekkora buli hely, mint mostanság, azok lehettek a kezdeti évek
Valószínüleg nem volt jól elkészítve, amit én ettem, de nekem a gumira hasonlított és tocsogott az olajban.
Kedves Csutek!
Sajnálom, hogy így jártál
Közben Cserrobi szavai meggyõztek, hogy még is csak kipróbálom. Lesz, ami lesz
Hol etted? ne hogy én is odamenjek
...van még remény, hogy esetleg jó lesz, amit eszek
Rutinos utazók vagytok, tudjátok, hogy nem a frekventált, hanem inkább eldugott helyen kell kajálni, ahol sok a görög vendég is. Sokszor volt már szó errõl. Tintahalat pedig lehetõleg ott, ahol bõ halvélaszték is van, mert akkor talán nem bolti mirelit, hanem friss, s annak lesz íze is!
Biztos mentek Litochoroba... Beérve a fõúton balra van egy nagy teraszos taverna szuper kajákkal, aztán a fõtér elõtti utosó utca (a jobboldalon, ami a parkolóba visz le) sarkán a másik; kipróbálva!
A legfinomabb mini-tintahalat Toloban ettem a halasnál (ld. "A toloi halvendéglõs" sztorit!). A lgrosszabb polipot és tintahalat pedig Galaxidiben a mólón egy nagyon frekventát, de tök üres henyen!
Kedves H.apci!
Köszönöm az útbaigazítást és az információt.
A képek eléggé sokkolók így indulás elõtt 5 nappal Egy kicsit izgatottabbá és türelmetlenebbé tettek
Toloi halvendéglõs sztorit elolvastam. Nagyon tetszett, de szerintem nem csak nekem
...ez a finomság mi? tán csak nem tintahal? Ne gerjessz ...
...És ez a gyönyörûség hol van? Álmaink netovábbja...
Az a finomság a toloi halas mini-tintahala, amit ezen kívül még sehol nem láttam; isteni omlós volt, de a tintahalkarika nem is hasonlit rá (sajnos), de az is lehet finom.
Az a gyönyörúség pedig Galaxidiban a moló a strand mellett. Na, ilyen helyre nem szabad - általában - beülni kajálni, fõleg ha üres, max. egy üditõ és passz! Szinte ehetetlenül rágós volt az egyébként gyönyörû tintahal és a polip is, s persze jó drága!
Mindent meg kell kostolni mert már nem vagyunk gyerekek,azok szokták rávágni hogy én nem szeretem
Azért nagyon remélem ízleni fog fõleg ha egy jó Görögországi Rosé bort kérsz hozzá 8-10 fokosra behûtve
Csak a torkodat meg ne süsse a borra gondoltam..