Jövő héten pénteken este kb 6-7 óra felé indulnánk Jászberényből Röszke felé Görögországba. Mire számítsunk a határoknál? Gondolok itt arra, hogy hétvégén jóval megnövekedik a forgalom? Mennyire haladósak ezek az időszakok? Tavaly hétfőn indultunk ugyan ebben az időben, akkor kifelé nem volt semmi különösebb torlódás. A legtöbb 30 perc várakozás volt. Most mire számíthatunk?
Köszönöm!
Lehet eszmefuttatásokat végezni a görög vagy magyar autópálya-e a drágább témában, de felesleges. Minden csak viszonyítás kérdése.
Én említettem egy példát Bp - Toló viszonylatban, és megállapítottam, hogy egy útra nem annyival drágább. Erre egyesek jönnek a Debrecen - Letenye árral.
Kiragadtuk Tolóig az árakat, ami lehet, hogy magasabb. De nézzük meg az árat, ha Korfura megyünk, 8,4 Euró, amiért kapunk 350 km-t. Vagy ha Thassosra, akkor 250 km 4,8 Euró.... és sorolhatnám....
De nézzük a díjat Leptokaria - Evangelismos szakaszon. Ha úgy vesszük, hogy nem is autópálya, mégis fizetünk, akkor tényleg drága az autópályadíj.
Nem tudom ki hova jár Görögországba nyaralni, de én még kiránduláskor sosem fizettem autópályadíjat. Pedig a két hét aktív pihenés alatt nem keveset szoktunk autózni.
Az ingázást ne hozzuk be, mert szerintem a görög, aki napi bejárásra használja az autópályát nem fizeti azt a díjat, amit mi, mikor évente egyszer végigautózunk rajta ....
Ez saját vélemény.
Én nem érzem annyira eszeveszetten drágának a görög díjat. És igazságosabbnak is tartom a használat alapú fizetést, mint a drága magyar matricás rendszert. Nem beszélve arról, ha kimegyek Pest megyéből, akkor Pest megyére duplán vagyok kénytelen fizetni.
Nem olyan bonyolult ez, nálunk aki többször használja az autópályát jóval olcsóbban teheti meg, a görögöknél meg pont fordítva van ez és rafinált módon oldották meg csak két euro, 600fr, de mikor ugyanazon a szakaszon már tizedszer fizetsz két eurot......
Én amúgy a komp díjakon akadtam ki, és még emeltek rajta tavaly óta holott az üzemanyag árak kb: 1/3-val olcsóbbak mint pár éve, első körben amit találtam járatot skiathosra majdnem annyiba került oda-vissza a komp mint a szállásunk tíz napra.....
Én amúgy a komp díjakon akadtam ki, és még emeltek rajta tavaly óta holott az üzemanyag árak kb: 1/3-val olcsóbbak mint pár éve, első körben amit találtam járatot skiathosra majdnem annyiba került oda-vissza a komp mint a szállásunk tíz napra.....
Ez a Szporádok jellegzetességem mármint hogy drága a komp.
Mi idén Skopeloson voltunk, és ha nem veszem meg márciusban a jegyeket, akkor június végén 70 Euróval drágbb lett volna. A mostani árért 2013-ban Krétára mentünk....
Sziasztok! Arra szeretnék választ kapni, hogy el lehet indulni csak személyi igazolvánnyal? Többször voltunk Görögországban, de mindig útlevéllel eddig.
#2414272016-08-04 13:35:31 Válasz a #241391. hozzászólásra
Szia!
Szerintem is folyamatosan mennek. Tavaly aug.7-én pénteken indultunk kifelé, nagy volt a forgalom akkor is. Eleinte nem értettük a rengeteg svájci és német rendszámú autó áradatot, nagyon mentek és sokan voltak, haladni azért lehetett. Visszafelé aug. közepén szombaton indultunk, szörnyű volt a határon és a fizető kapuknál is, lépésben araszoltunk csak, voltak, aki arra a 2-3 órára leállította az autó motorját és csak tologatták előre a kocsit.
Sziasztok!
Mi először utazunk Görögországba. Autóval megyünk és az lenne a kérdésem, hogy Macedóniában jó minőségű-e a diesel üzemanyag, ha igen, melyik kutat válasszuk, vagy inkább Szerbiában az OMV vagy MOL kutak valamelyikén tankoljunk?