Egy újabb fantasztikus olvasmányt ajánlhatok Nektek.
John Shors: Taj Mahal című művét, mely a a varázslatos Hindusztánban játszódik a XVII. században. Jahanara hercegnő meséli el élete történetét két unokájának. Megismerhetjük a Taj Mahal keletkezését, melyet egy örökké tartó szerelem ihletett.
#1219582009-12-04 20:45:54 Válasz a #121956. hsz-ra
Szia Geot!
Úgy látom, nemcsak hasonlókat, hanem hasonlóan is olvasunk. Annak idején az 1984 után én is rögtön az Állatfarmmal folytattam. De utána leálltam, több Orwell-könyvre már nem vitt rá a lélek...
A Gyilkosság meghirdetve könyvét is olvastam Christie-nek, de ha jól emlékszem nem fejeztem be, majd ha több időm lesz. Legutoljára tőle az Alvó gyilkosságot olvastam, remélem ez a magyar címe, mert legtöbbször angolul szoktam olvasni. Valamelyik nap megvettem az utolsó Poirot regényt, már várom, hogy olvashassam .
#1218862009-12-02 08:49:25 Válasz a #121881. hsz-ra
Nagy Agatha Christie rajongó vagyok, nagyon kevés műve van amit nem olvastam. Igaz ez még az a korszak volt amikor nem voltak meg a gyermekeim és HÉV-vel jártam dolgozni nem autóval.
Most olvastam ki Eliot Pattison: A tibeti csonthegy című könyvét.
A lenyűgöző Tibet tájain játszódik a mű, melynek alapját a kínai és a tibeti nép között fennálló ellentét adja. Főhőse Shan az egykori pekingi rendőrfelügyelő, aki segíteni próbál a törvényen kívüli buddhista szerzeteseknek. Rendkívüli viszontagságok árán érik el céljukat egy kínai ezredes Lin segítségével. Tragédiák sora vonul végig a történeten.
A regény kicsit filózofikus, misztikus ezért nem túl könnyű, de érdekes olvasmány.