kalkuláltam egy árat az EUB-bal, 41 ezer forint két hétre két főre. Jutányos... inkább eliszom.
Hát nem tudom hogy egy baleset esetén mi lenne?!
Egy korábbi utazásunk alkalmával az egyik nyaralónak "csekélyke" kb. 2 milliót kellett volna fizetni-e ha nincsen biztosítása. Természetesen utólag mindig kidobott pénznek tűnik a biztosítás.
47dénar durván 220ft lenne ha elfogadja a kártyát .nekem azt mondta ok és mikor fizettem volna kétszer megprobálta és azt mondta nem jó a net.igy euroval egyenlitsem ki.53eu számolt 58,pár deci dieselért és nem tudtam mit tenni de nem ertem volna le az ertéig még 60km kellett volna menni.de én voltam a hülye egy probát kellet volna csináltatni 10liter bele hogy jó e a kártya .mindig van nálam kanna csak most ures volt.de még igy is jó volt 25litert evett meg Prevezáig teli tankal indultunksa határon OMV 5200 ért ment bele igy mikor Nydribe megérkeztünk majdnem 70liter volt a tankban a müszer fullt mutatot
Momentán a kutas jól át.....ott benneteket... Én ilyenkor ha nem jó a terminál, elindulok kifele a shopból. Eddig valami csoda folytán egyből megjavult a kártyaleolvasó mindig.... Nem vagy köteles magadnál készpénzt hordani, ez legyen az ő saruk ha nem tudja lehúzni a kártyát.....
lehet korán volt a határon ahogy átmentunk bal oldalt kb 10 sator embereket nem látunk s majd a benzinkutnál ugyancsak a vissza sáv ott jo sok de vasráccsal be van keritve és ugyancsak egyet se láttunk. végig jo volt az utunk azota már kompoztunk és pár szerpentint kanyart megjártunk üdv Kefaloniarol.
Butaságot mondott a határőr, mert Idomeniben a közúti határtól 2,5 km-re 8,5 ezer migráns, menekült,táborozott több hétig az EU menekültügyi biztosa jelentése szerint. Most már nincsenek ott, de április 29-én ott voltak. Az ilyen félre tájékoztatások, nem erősítik meg az embert abban, hogy utazzon, sőt! ( félre értés ne essék, mi is megyünk augusztusban, csak a tények miatt szóltam hozzá!)
#2390462016-05-26 19:28:45 Válasz a #239045. hozzászólásra
"Butaságot mondott a határőr, mert Idomeniben a közúti határtól 2,5 km-re 8,5 ezer migráns, menekült,táborozott..."
Meglehet, hogy nem Idomeniről beszélt, miután autós, közúti utazókról volt szó. Az 1-es úton az EKO benzinkútnál táborozott, vagy most is táborozik egy kisebb csoport.
Azokhoz is szólok, akik a média nyomására lemondani készülnek az idei nyaralásukat, illetve azokhoz is akik ezért félnek, hogy idén Görögország felé vegyék útjukat.
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a Görögországba utazásom tapasztalatait! Előttem már többen megìrták, én is nyomatékosítani szeretném!
2016. április 29-én indultunk Magyarorszàgról. Az otthoni médiának köszönhetően - hiába élek ott 13 éve tavasztól őszig - mi is kétségekkel vágtunk neki az 1510 kilóméternyi útnak Lefkadára! Mindegyik határon teljesen zökkenőmentesen jutottunk át! Készültem ennek a levélnek a megìràsára, ezért árgus szemekkel figyeltünk, hogy mi történik útközben. Sem a határon sem egyetlen benzinkúton nem találkoztunk menekültekkel, sem olyan - hozzájuk köthető - zavargással vagy fennakadással ami akadályozta volna a haladásunkat vagy akár félelemmel, rossz érzéssel töltött volna el minket. Mivel a görög nyelvet jól beszélem, a görög határ átlépésénél kérdeztem a határőrt a tapasztalatairól, aki mondta, hogy "állítólag" valahol sátorozik egy kisebb csoport a határtól több kilométerre. Ez pedig köszönő viszonyban nincs azzal, amivel folyamatosan "traktálnak" minket idehaza minden fórumon!!!
14 óra alatt sikerült abszolválni a távot.
Akiben csak egy picit is felmerült, hogy ezért hagynà ki az idei nyaralást az nagy hibát követ el! Kollégáimtól tudom, hogy sehol nincs probléma a nyaraló övezetekben! Ezt én is meg tudom erősìteni. A helyiek értetlenül néznek, amikor az otthoni mèdiahìrekről mesélek nekik. A Jón-tengeri szigeteken, ìgy Lefkádán sincs gond és jelentem: egyetlen egy menekültet sem láttunk a mai napig. Tehát egy hónap alatt SENKIT!!!
Ehelyett mit látunk?
A sziget körbejárásakor duplájára szélesedett Porto Katsiki strandot és egyéb gyönyörű dolgokat, amik csak Titeket várnak, hogy felejthetetlenné tegyék az idei nyaralásotokat! Itt egy csokor belőlük:
Kérlek osszátok meg, hogy mindenki lássa, és higgye el, hogy a belföldi turizmus legalább annyira fontos Magyarországon, mint - éppen ezért - a rémhírkeltés a külföldre utazók közt