Jövõre a Peloponneszoszra szeretnénk menni nyaraln kocsival.
Négy fõs apartmant bérelnénk csendes helyen,ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. mistro
A Hellasz.hu Ajánló oldalán van két peloponnészoszi apartman is:
az egyik Stoupában a "Stoupa villák és apartman"
a másik Paralio Astroson a "Panoráma apartman".
szia,
ez attól is függ, hogy mik a tervek: mit szeretnétek megnézni? mennyit szeretnétek autózni a nyaralás alatt? vagy csak a tengerpart érdekel?
a csendes hely alat mit értesz? egy nyüzsgös város közelében de maga a szállás legyen csendes, vagy teljesen nyugis települést szeretnétek mindentõl távol?
innentõl 2 hét alatt patras, olympia, kalamata, githio (+ mani, tajgetos), monemvasia, tolo, athén, és haza. ez összesen kb 4500 km lesz, kirándulásokkal együtt. üzemanyag 75 000 ft + autópálya díjak 25 000 (a szerb sok, de maradt dinárunk idénrõl). vagyis utiköltség 100ezer. szállás juniusban nem tul drága, ha 2 hét alatt sikerül bejárni az utat akkor 140 000 ft-bol megvan, és ez bõven van számolva. 100 kell költöpénznek kb, mert sok lesz a belépõ meg a tavernázás. vagyis 400-bol nagyon bõven megvan minden, tavaly 450et költöttünk kb. pontosítás heteken belül, de ezt most le kellett ide írnom.
Azokban az idõpontokban amiket én is írtam Peloponniszosz növényeirõl volt szó, de a többi "Kikelet" címû mûsorban nem az lesz.
Nézd meg a http://www.port.hu/pls/w/tv.musor honlapot. Itt be tudod állítani a dátumot, hogy melyik nap TV mûsorára vagy kíváncsi, és azt is hogy melyik adókéra. Én itt szoktam megnézni fõleg, mert a TV újságban nincs minden benne, ezen a honlapon viszont elég részletes infók vannak.
Szia Valcsi!
Sikerült megnéznem a filmet. Nekem nagyon tetszett, csodálatos szép tájakat láttam, nagyon érdekes volt. Jó lenne egyszer "kikelet"-kor görögben lenni.
Azokban az idõpontokban tényleg vetítik a "Kikelet" címû mûsort, csak éppen egyik sem Peloponniszoszról szól, sõt nem is Görögországban forgatták õket.
kicsit furának találtam, hogy kétszer egymás után lennének a kezdések, valószínü az egymást követõ idõpontok közül csak az egyik (második?) idõpont lesz a jó.
Sziasztok, ha valaki lemaradt volna a spektrumos filmrõl, ezekben az idõpontokban nézheti meg:
SPEKTRUM:
november 11. Szombat, 18:50
november 11. Szombat, 19:20
november 12. Vasárnap, 10:00
november 12. Vasárnap, 10:30
november 16. Csütörtök, 13:25
november 16. Csütörtök, 13:55
november 18. Szombat, 18:45
november 18. Szombat, 19:15
november 19. Vasárnap, 10:15
november 19. Vasárnap, 10:45
Sziasztok! Ma este megnéztem videón egy régi filmemet, az "Ellopták Jupiter fenekét!". Egy francia vígjáték, de Görögországban játszódik. Imádom, mert nagyon jó film, de fõleg azért is, mert gyönyörû görög tájakon játszódik. Ma, ahogy néztem, és most olvasok a Peloponnészoszról, szerintem Tolóban játszódik, és környékén, és persze Athénban.
Nem biztos, hiszen én még nem jártam ott, de a fotók alapján, amiket már láttam, úgy néz ki.!
Annyira jó volt nézni, és még nagyobb kedvet kaptam ahhoz, hogy odautazzak. Aki meg tudja szerezni, szerintem nem csalódik benne, ha megnézi.
Persze hogy szép, hiszen Toló ott van kb. 8-10 km-re Nafplion városától. Naponta sok busz közlekedik (régen óránként járt) Tolóból ebbe a fantasztikusan szép, és hangulatos városba.