Buszokkal kapcsolatban még annyit, hogy a buszon is vehetsz jegyet, ugyanannyiba kerül mint a trafikban, kivétel a fővárosban, mert ott meg kell venni előre a központi buszmegállóban. A buszok klímásak, nagyon modernek, de elég ritkán járnak. Ha jól emlékszem Sk.Potamiából pl. fél 8 körül van az első és utána már csak 11 körül. Szóval pl. ha el akartok jutni Alykibe busszal akkor egy nap max. 3-4 járathoz kell igazodni, ami sztem nem a legkényelmesebb. Busz helyett intsetek le turistákat, aki tud biztos megáll, hacsak nem tele van az autója. De ha béreltek motort az is jó tud lenni , főleg a melegben és 10 euroból ki is jön egy napra. Sztem érdemes kipróbálni a buszozást is egyszer, de csak arra hagyatkozni biztos nem lehet jó.
A busz am. megáll az összes faluban, tehát Sk. Potamia, Alyki, Limenas, Limenariától kezdve minden kis faluban. és még falvakon belül is lehet több megállója. (Sk.Potamiaban is van pár hely ahol megáll)
Köszönöm a válaszod.
Látod! A Te tapasztalatod az, hogy a Dias Keramotiig vitte az utasokat. Azt megértem, hogy miért nem megy át a busz Limenasba (gondolom nem olcsó a jegy egy busznak, meg sok helyet foglal).De a Stavrosos dolog nem tetszik. Annyiszor cuccolni: ki a buszból, be a taxiba, ki a taxiból, fel a kompra, le a kompról, be a kisbuszba és az itthonit meg nem is soroltam ide).
Tehát, gondolom. attól függ meddig megy a Dias, hogy mennyi Limenasos utasa van.
De még mindig azon agonizálok igazán, hogy: LIMENAS VAGY SCALA POTAMIA? SEGÍTSEN MÁR VALAKI DÖNTENI!
Annyira különbözőek vagyunk mi emberek: nekem lehet, hogy kevés, ami másnak sok. Értem ez alatt: van aki azt írja, hogy rengeteg taverna, bár, üzlet van S.Potamiában. Van aki meg azt írja, hogy nincs sok „sopping”.
Mint írtam: vacsi után szeretünk sétálgatni a kirakodóvásáros sikátorokban, tengerparti utcában. Szóval kérdésem: a többség szerint van akkora „soppingolási” lehetőség S.Potamiában, hogy a vacsit le tudjuk sétálni? Milyen a város széli. tengerparti szoborpark és melyik felén van S.Panagia v. S.Potamia felén?
Előre is köszi az infókat.
Ha autós-motoros utazás nélkül akarsz esténként a vacsi után kirakodós sikátorokban sétálni, egyértelműen Limenas.
Ha viszont a vacsi után a csendes tengerparti sétára vágysz: Skala Potamia.
Az első pörgősebb, folyton nyüzsgő, az utóbbi pihenősebb, nyugalmasabb.
Ajánlom a google earth sok feltöltött fotóját.
Mi tavaly Potamiában laktunk. Teljesen normális, nyüzsgős sétáló utcája volt a tengerparttal párhuzamosan. Az esti Limenast nem ismerem. De egyik este sem éreztük Potamiában, hogy a kirakodós utca kevés lenne ahhoz, hogy lejárjuk a vacsorát. Néhány tavernából görög zene szól, néhányból disco, és lehet válogatni a hűtőmágnesek között. De miután a főváros nagyobb, biztosan szélesebb és zegzugosabb a sétáló utcája is. Mi nem kívánkoztunk oda, de nem is nagyon hiányoljuk a tömeget általában.
A híres szobrász kiállítása Panagiaban van, pontosabban Potamia és Panagia határában majdnem.
Üdv,
Mamin
Ugyan nem voltunk még Thassoson, de aki volt azt mondta, h Skala Potamia és ne Limenas. Mi gyerekkel megyünk, nekünk fontos a strand a part. Skala Potamiában azt mondja, mondják h szép a part, lassan mélyül. Limenasban állítólag felejthető a part. Este mi is szeretünk sétálgatni, de ahogy láttam a képekről S. Potamia nem nyüzsis. Nem egy Sarti v. Toló, ahol tavaly voltunk.
Kipróbáljuk, mert azt mondták, h nyugodt és nagyon szép hely...
Én Limenasra szavazok, minden szempontból jobb, mint Potamias (talán ha valaki a csendes, helyben strandolgatós, punnyadós verziót részesíti előnyben, annak jobb Potamias). Mondjuk én 1x voltam csupán 2 hétre, és így nehéz megmondani a tutit - úgy meg, hogy még csak nem is jártam, nem is nagyon mernék ajánlgatni
Szerintem attól, hogy valakinek nem a fővárosban van a szállása, nem biztos, hogy csak punnyadni és helyben strandolni van lehetősége. Hiszen kirándulni szinte bárhonnan el lehet indulni a szigeten, jó a busz közlekedés, lehet autót bérelni stb. Ugyanakkor Potamiának a gyerekesek szempontjából valóban nagy előnye, hogy homokos a partja és nem túlzsúfolt, ricsajos.
Bár mi véletlenszerűen laktunk ott, nem bántuk meg. Igaz, most nem gyerekekkel voltunk, ám mindennap kirándultunk és éjszaka jól esett a közeli homokos part, vagy egy esti vacsora a valóban nem túl hosszú sétálóutcában. Ez a mi tapasztalatunk, de a véleményét is bárki leírhatja szerintem.
Végül azt gondolom a döntést, hogy hova megy, valóban mindenkinek saját magának kell meghoznia. Hiszen a következményeket is ő viseli :)
Kedves Mamin!
A beszámolódban ezt írtad:”… Görög idõ szerint 9 órakor már Keramotiban voltunk. A sofõrök intézkedtek, s máris szállhattunk fel a kompra..… Skala Potamia kikötõjében az idegenvezetõ várt
ránk,….”
Kérlek írd meg pontosan, hogy hogy is volt. Nem a szárazföldön tettétek meg az utat Limenasból SP-be, hanem vízi úton? Az Apollón busza akkor szintén nem kompolt át.
Örülök, hogy dícséred SP-t. Valahogy mi is szimpibbnek tartjuk. Szeretjük a nyüzsit, de csak „langszamosan”, nem a hangoskodósat, de legyen látnivaló. Nem a túlzóan nyüzsis Paraliásat, de nem is a tüttyedt Makrygialosost.
Örömmel tudatlak , hogy beszámolód bekerült a „prospektusomba”. A sok beszámolóból csak-csak eltalálunk úticéljainkhoz.
Még nem fizettük be ugyan a nyaralást (áprilisban szoktuk), de én a Maria Apartmant néztem ki. Tetszik az a sok zöld, ami körülveszi, meg különálló teraszai vannak. Tudsz esetleg mondani valamit róla?
Szívemből szóltál: Kirándulós kiindulópontnak szerintem is jobb SP. Talán közelebb is van minden (bár tudom, nem nagy a sziget) felfedezendő helyhez. Mint előzőekben írtam már, motorozni szándékozunk. Úgy gondolom egy nagyobb városból mint Limenas, problémásabb lenne nap mint nap „kikecmeregni”, a szép strandokat felfedezni. Punnyadni semmiképpen sem akarunk. Nem is szoktunk. Akkor tud az ember élményt gyűjteni ha körbenéz azon a helyen, ahol nyaral. Tespedni itthon is lehet a medence szélénél.
Bocsánat, pontatlan voltam a beszámolómban, nem is vettem észre. A komppal biztosan nem Potamiában kötöttünk ki, hanem inkább Limenasban. De ezt is félve írom, mert szégyen, de nem tudom biztosan. Mindenesetre a busz átkompolt velünk a szigetre Keramotiból. Nagyon profin meg volt szervezve minden. Egy kis tarisznyával felszerelkezve besétáltunk a kompra, a cuccunk a buszon maradt. (Sirályeledelnek való jó kis itthoni szottyadt zsömle jó szolgálatot tesz a kompon.) Amikor kikötöttünk, várt minket az idegenvezető és innentől minden úgy van, ahogy a beszámolómban írtam. Örülök, ha hasznos lesz nektek, ez volt a célom vele:) Ugyanakkor nem tudhatom, mit jelent számotokra a túl nagy csöndesség, ezt ne felejtsd. Emiatt nem is tanácsolok én semmit, csak leírom a tapasztalataimat. Melyek a Maria apartmanról sajnos nincsenek. Azonban valaki itt említette a fórumon az elmúlt hetekben. Ha megtalálod, talán segítségedre lesz.
Szép nyaralást és kérdezz, ha még tudok segíteni, megteszem.
Üdv,
Mamin
Kedves Mamin!
Köszönöm a gyors válaszodat. Ha felvetődik még kérdés, jelentkezem feléd. Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet egy előző hozzászólóra, aki a Mariáról írt. Az én figyelmemet elkerülte.
Mi kétszer voltunk Thassoson, Skala Potamiában a Maria Apartmanban. Tiszta apartman, nyugis környezetben. Bármikor elmennék újra ugyanide. Van egy tengerparti sétánya a településnek, néhány üzlet a központban. Mi ott is jókat sétáltunk.
Amit ne hagyjatok ki: a főút melletti pékség (a kék bankautomata mellett), nagyon finom sütijeik voltak. Főleg egy bizonyos levél formájú, lekvárral töltött, kókusszal megszórt ízlett nekünk.
Limenas nyüzsisebb, de az sem túl nagy város, nem fogtok eltévedni benne. Több az üzlet, van egy sétálóutcája ahol este nyüzsi van. Helyben is több a látnivaló, de a strandja tényleg felejthető.
Bármelyiket is választod, érezzétek nagyon jól magatokat és kiránduljatok sokat, gyönyörű a sziget!
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
D.