#1230182010-01-10 20:31:29 Válasz a #122988. hsz-ra
Szia,
mi Firában a Hotel Leta-ban voltunk, a kalderától kb. 200 m-re. transzfert ők is biztosítanak, mint minden szállásadó ezen a szigeten.( ha a keresőbe beírod, meg fogod találni. ) kedves háziak, tiszta szobák. nekünk nagyon tetszett, csak ajánlani tudom.
#1230272010-01-11 09:01:53 Válasz a #122994. hsz-ra
Sziasztok!
Kutyásnőci e-oldalának új címe: www.santoinfo.hu
Minden amit Santoriniről tudni lehet, külön fórummal, rengeteg élménybeszámolóval, írásokkal.
Mindenkinek csak ájánlani tudom.
#1232272010-01-13 16:46:08 Válasz a #123226. hsz-ra
Szia Melynda007!
Szerintem ha lesz autód, vagy bérelsz akkor mindegy, hogy Perissa vagy Kamari. Mi is oda készülünk, de úgysem leszünk sokat a szálláson. Csak aludni járunk majd oda. A lényeg esetleg az, hogy "stratégiailag" megfelelő kiindulópont legyen,ahonnan gyorsan elérhető minden.
Babar
Autóval megyünk. Stratégiailag talán Kamari lenne jobb kiindulópontnak, de ezt sem tudom biztosan. Miért választja el őket az a szikla????????Sokkal egyszerűbb lenne.
#1232442010-01-13 20:02:14 Válasz a #123226. hsz-ra
Szia Melynda!
Mi 2008-ban Perissában nyaraltunk, onnét jártuk be a szigetet, nem volt rossz választás közlekdés szempontjából. Autót béreltünk, azzal utaztunk a szigeten, ami tényleg olyan kicsi, hogy nincs nagy jelentősége ebből a szempontból, hogy Kamarit, vagy Perissát választjátok.
Perissa, nagyon nyugis, esténként kevésbé mozgalmas, jóval kissebb hely, mint Kamari. Kamariban határozottan nagyobb a nyüzsgés, több az üzlet, szórakozási lehetőség.
Szerintem a strandjuk hasonló. Bármelyiken sétálsz pár száz métert és változik a part, találhatsz kedvedre való részeket. A szürke "homokos" strand "homokja" mákszem méretű apró kövekből áll.
A hegy egyébként nem néz ki rosszul, határozottan jelleget ad a helynek.
Még annyi, hogy a reptér Kamariban van, ettől is talán kicsit zsajosabb lehet.
Remélem, segítettem egy kicsit.
A reptérrel kapcsolatban annyit szeretnék hozzászólni, hogy nem Kamariban van. Ha jól emlékszem, akkor Monolithosban, de ez csak pár km-t jelent.
Viszont szerintem is mindegy, hogy Perissa vagy Kamari, mivel a sziget nagyon kicsi és még busszal is könnyen bejárható. De Kamariban nagyobb az élet
A hegyen viszont érdemes megnézni Antik Thira-t, nekem nagyon tetszett.
#1232792010-01-13 22:40:02 Válasz a #123261. hsz-ra
Perissa, vagy Kamari!
Tök mindegy, csak a szigeten legyen az ember. Picike a sziget nincsenek távolságok.Perissának határozottan jobb minőségű a strandja, Kamariban meg nagyobb az éjszakai élet. A két községet kishajó is összeköti, így Kamariból sokan átjárnak Perissába strandolni, Perissából Kamariba, szórakozni, sétányolni, shoppingolni.
#1232872010-01-14 08:35:14 Válasz a #123261. hsz-ra
Szia Asteri!
Jogos az észrevétel, tényleg Monolithosban van a reptér és Kamarit csak a le- és felszálló gépek látványa, zaja érintheti. A hegy tetejéről tényleg remek a kilátás és érdemes felmenni.
#1233622010-01-14 20:04:14 Válasz a #123226. hsz-ra
Üdv melynda!
Mi tavaly Kamariban laktunk, és a santoinfo.hu oldalon több írásom is van erről. Pont a szállodánk fölött húztak el a leszálló gépek, így állandó zaj volt még éjjel is+1000 fok meleg. Viszont Perissába jártunk át kishajóval strandolni,mert annak sokkal finomabb homok a partja, jó benne járni. Kamarié durva kavicsos, nagyon kellemetlen.
De az igaz,hogy tényleg Kamariban nagyobb az élet, de mindössze 20-30 perc távolság van a sziget két csücske között autóval.
Én azt mondom, ha este inkább pihennétek, akkor Perissa, ha bulizni szeretnétek, Kamari.
Egyébként meg amikor már visszajöttetek, ti is azt fogjátok mondani, hogy tök mindegy.