Kamena Vourla
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jucma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6093 Üzenet linkje2006-04-01 16:11:53 

És jön egy kép Kamena Vourla fõtutcáján található templomról.
Üdv.
Judit

# 152
Jucma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6038 Üzenet linkje2006-03-30 19:22:54 

Sziasztok!

Gondoltam ehhez a topichoz megemlítem, hogy ha valaki Kamena Vourla-ban jár, akkor mindenképpen ajánlatos meglátogatni azt a kis kápolnát a hegytetõn, amirõl a téma alatt már Jox is írt. És ha már felmentek a hegyre, akkor érdemes betérni abba a kis családi étteremben, amit az ott fekvõ kis településen találtok. Nem tudom van-e neve egyáltalán a helynek, de könnyû megtalálni, és igazán ajánlom mindenkinek. Velünk nagyon kedvesek voltak, szuper kiszolgálás, annak ellenére, hogy alig-alig beszélnek angolul. Itt kaptok igazi házi szabad tûzön sült padlizsánt, cukkinibõl készült savanyúságot, és mindnekinek ajánlom a sültkrumplit és a borjút!!! Na és a fehérborukat sem szabad kihagyni. Amellett, hogy finom a kaja és kedves a személyzet, gyönyörû kilátásban is lesz részetek, ha megkéritek a háziakat, hogy vigyék ki az asztalotokat a teraszra. icon_biggrin.gif

Üdv:
Judit

# 153
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#6004 Üzenet linkje2006-03-29 23:06:49 

Szia Manda!

Akkor nosztalgiázhatsz kicsit. Mindjárt itt van a június és indulhatsz. is.
Jó visszamenni oda, ahol már évekkel korábban voltál.

# 154
Manda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#5998 Üzenet linkje2006-03-29 21:46:38 

Sziasztok! icon_biggrin.gif
Bár ezt a topicot most nem látogatják, mégis ide írok.
Befizettük a nyaralásunkat, pünkösdkor indulunk Kamena Vourlába. Éppen 10 éve voltam, nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz most. Akkor szuper volt.
Igaz szeptember második felében jártam ott, most meg ugye jún. elején, de remélem az idõ kedvez nekünk.
Ha valaki erre jár, várhatóan már meleg lesz akkor és a tenger is jó lesz icon_question.gif Elõre is köszi!!! icon_biggrin.gif

# 155
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2888 Üzenet linkje2005-10-17 17:14:29 

Görögországban minden est görög...
# 156
Szöszy!!!
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2884 Üzenet linkje2005-10-17 15:23:50 

Volt vki Kamena Vurlában görög esten?mi voltunk,és nem sok embernek jött be..nekem tetszett...ezt bizonyította az is,hogy amikor a táncosok hívták az emebreket táncikálni,azt hiszem kb 4en mentünk ki icon_smile.gif Pedig jó volt:)
# 157
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2860 Üzenet linkje2005-10-14 07:58:05 

De igen, porcukorral van megszórva és több külömbözõ színû darabokból áll.

És van még egy másik fajta édesség is, amit itt vettem, ez is kb akkora darabokból ál, mint az elõzõ, ez egy feltekert tészta és belül van valami szirupos valami, ebben is dió vagy mogyoró darabok vannak.
Lehet hogy inkább ez az utóbbi a helyi specialitás/különlegesség.

# 158
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2859 Üzenet linkje2005-10-13 20:25:31  Édes, ragacsos

Bocs, hogy itt beleszólok. Ez az édes ragacsos valami nem az a fajta édesség amit hajdanán még Bulgáriából is hoztunk, téglatest alaku darabok porcukorral bevonva?
# 159
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2858 Üzenet linkje2005-10-13 19:55:22 

Én hoztam ebbõl az édességbõl egy-két dobozzal, kb 25-30 db volt benne, a fele talán még mindíg meg van, pedig már 5 éve vettem...
Szerintem nem annyira édes, viszont nagyon ragacsos icon_smile.gif

# 160
Szöszy!!!
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2857 Üzenet linkje2005-10-13 19:38:18 

De mondjuk ez izlés kérdése.
# 161
Szöszy!!!
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2856 Üzenet linkje2005-10-13 19:37:57 

Nem annyira édes?Hú,szerintem baromira az,de lehet csak nekem,én elsõ nap ettem egyet belõle és nekem egész hétre kitartott:)
# 162
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2853 Üzenet linkje2005-10-13 16:13:05 

Valóban, Kamena Vourla sokkal nyugisabb és eredetibb hely, itt még van iagazi görög hangulat.

Amikor ott voltam, az egyik szombati napon volt a templomnál egy esküvõ, jó kis hangulat és látvány volt.
Kamena Vourlán van egy helyi specialitás egy édesség, ragacsos valami, tele dio és mogyoródarabokkal, a látvány ellenére nem annyira édes, érdemes megkóstolni.

# 163
Szöszy!!!
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2852 Üzenet linkje2005-10-13 15:50:50 

Mivel Parlia egy üdülõ paradicsom,Kamena Vurla meg azért annyira nem,és inkább a környéke szép ,és az emberek azt nézegetni mennek oda,ezért ilyen téren szebb,mint Paralia,de én Paralia mellett maradok szerintem,ezt jó volt megnézni egyszer,de ennyi,másodjára már lehet unnám magam,szóval aki kirándulgatni akar,meg nyugis környezetben lenni,az menjen ide,de aki bulikat akar meg tengerpartot stb:)az máris fizessen be Paraliára:)(én is ezt teszem:)
# 164
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2851 Üzenet linkje2005-10-13 14:58:07 

Hát, Paráliától azért kicsit messzebb van az Olymposz, mint Kamena Vourlához a mellete lévõ hegy.
Szerintem ez a hely, még a gyenge tengerpartja ellenére is szebb, mint Parália, de ez már ízlés és igény kérdése.

# 165
Szöszy!!!
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2850 Üzenet linkje2005-10-13 14:52:16 

Sziasztok!

Na úgy látom már megelõztek,hát igen én is kb ennyi tudok róla mondani,nekem minden teszett,kivéve a tengerpartaj,hát az elég silány,szóval én ott a tengerben nem is nagyon fürödtem .
A tavernák tényleg jók,és én láttam jó pár tengerparti bárt,amik igen hangulatosak és jó zene szivárgott ki:)
A helyben tényleg jó,hogy a közepén van az országnak ,így mi voltunk kirándulni onna,Delphiben,Meteórákon,Szkiatoszon,Athénban,Liason stb.
Nagyon tetszik a ,hogy úgy mint Paralián egyik oldalon a tenger,másik oldalon meg hegy van,na jó itt nem akkora,mint az Olympos,de szép itt is:)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 10 11 12   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu