Örülök, hogy tetszik. Igyekszem minden nap leírni legalább 3 napot, így végzek a szabadság alatt vele. De nem hittem volna, hogy ilyen idõigényes. Pedig a kézirat már megvan.
Elolvastam, amit írtál. Végig az az érzésem volt, hogy ezt én magam írtam. Hihetetlen, mintha a saját utunkat élném át újra. Teljesen átjárt valami bizsergés. Alig várom már a folytatást!
Idén szeptemberben 2 hetet töltöttünk a Peloponnészoszon. az élménybeszámolómat végre elkezdtem írni, de nem ide, hanem blog formájában, sajnos csak így van rá módom, és így van hozzá türelmem. Remélem be is tudom fejezni majd a 2 ünnem között.
Ezuttal nem utazasrol irok Nektek, hanem arrol, hogy hogyan toljuk az idot, mikor epp nem utazunk.
Az Arisztotelesz Egyetem (Thesszaloniki) hallgatoit csak irigyelni tudom a kozossegi eletert. Nem, ez sem a Kanaan, itt sem ismer mindenki mindenkit. Megis ugy latom, sokkal nagyobb klikkek es barati tarsasagok vannak, a diakok osszejarnak egyetemen kivul es belul. Mindezt nyilvan elosegiti peldaul az egyetemistaknak jaro ingyenes etkezes (naponta ketszer), mert ha valaki egyedul megy oda, akkor is elobb-utobb meglat egy ismeros arcot, es amelle ul le. (Igy van ez az Erasmusosokkal is.) Ezt tovabb erositi a Student Club tenykedese: utazasok (pl. 175 Euroert Budapestre, 150 Euroert Pragaba), ingyenes filmvetitesek hetente tobbszor stb. (A filmvetiteshez hozza kell tenni, hogy sokszor olyan filmeket adnak, amik a mozikba is epphogy bekerultek, teljesen ingyen! A moziban meg kb. 6-7 Euroert lehet jegyet venni.) Termeszetesen mindent gorogul hirdetnek, de a filmvetitesek plakatjait azert felismerjuk, foleg mert elofordul, hogy kiirjak az angol cimet is. Mindenesetre a felismeres utan mar csak egy gorogot kell odahivni, hogy forditsa le a helyszint, az idopontot megertjuk egyedul is. Igy tortenhetett meg, hogy beultunk pl. a SinCity-re, amibol – bevallom ferfiasan, hogy – nem sokat ertettem, mert ejjel vetitettek (=almos voltam) es szleng ment vegig. Szoveg nelkul pedig a szimpla brutalitas latvanya nem valami nagy elmeny. A masodik probalkozasnal nem vettuk eszre, hogy torok filmet neztunk ki, igy csalodottan fordultunk ki az eloadobol (torok szoveg, gorog felirat…nem az igazi). Harmadik esetben Karcsi meg a csokigyar keltette fel az erdeklodesunket (nemtom a magyar cimet) – tele volt az eloado, igy nem tudtunk leulni. Negyedik probalkozasra kineztuk a Pink Floyd: The Wall cimu remekmuvet, ami nagyon kecsegteto ajanlat volt. Nagyon szeretem, lattam mar tobbszor, igy ha csak a zenejet hallom, akkor is jol erzem magam. Egy segitokesz gorog tudtunkra adta, hogy ez nem a campus teruleten van, de menjunk nyugodtan, mert valoszinuleg igy is ingyenes lesz. El is mentunk a megadott helyre, egy viszonylag kis szobaba, ahol nehany asztal volt, egy kis barpult meg egy vetitovaszon, de szemmel lathatolag nem kavezo vagy egyeb vendeglatoipari egyseg. Amig vartuk a film kezdetet, odault mellenk egy gorog diak, akivel elkezdtunk beszelgetni. Tole tudhattuk meg, hogy egy felig anarchista, felig kommunista klub vetitesere jottunk el, de termeszetesen szeretettel varnak kivuallokat is. Igy utolag mar ertheto, miert volt teljesen piros a plakat…. Kulonben erdekes volt, mert tole tudtuk meg, hogy milyen hihetetlenul szervezettek a gorog diakok, es nemcsak a baloldaliak. A falon mindenfele tuntetesrol keszult fotok voltak, de nem a magyar kommunizmusra emlekeztetett a hangulat. A vetites ugyan kb. masfel-ket oraval kesobb kezdodott, mert valamit nem tudtak beallitani, de a frappe feleannyiba kerult, mint a campus teruleten, igy boldogan idoztunk. A film megnezese utan pedig elegedetten tavoztunk.
Úgy látszik engem is elkerülnek a delfinek, pedig nem elõször voltam Görögországban.
Minden vágyam, hogy egyszer találkozzak delfinnel vagy delfinekkel.
Kicsit irígyellek érte, hogy Neked már ez az élmény megadatott.
Van rá reményed, hogy lássad a delfineket. Nekem 17 Görög vizeken való hajókázásból jött össze, hogy sikerült háromszor találkozni velük. Máshol egyáltalán nem láttam én sem, csak a spanyolországi Marilandben, egy mûsor keretében, pedig nem csak Spanyolországban, de más országok felségvizein is hajókáztam már.
Üdv.:
Én pedig már nagyon csalódott vagyok, fõleg, hogy te most írod, hogy háromszor is láttad õket. Én már nem is reménykedek benne. Pedig nagyon szeretném lefényképezni õket. Én delfint eddig még csak delfonshow-ban láttam, de az nem ugyanaz. Most azért adtál némi reményt, hogy talán még találkozom velük egyszer, csak ki kell várni.
kinek volt már abban az élményben része, hogy Görögország vizeiben delfint látott saját szemével???
Aki már látott, az írjon róla itt, legyen szíves, hol és milyen körülmények közt látta.
Andi
Szia Andi!
Nekem háromszor is volt szerencsém delfineket látni Görögország vizeiben. Elõször 2000-ben találkoztam velük, mikor az Evia szigetén lévõ Pefkibõl hajóztunk át Skiathos szigetére. Másodszor 2001-ben Korfuról mentünk Paxira, és közben láttam delfineket ugrándozni a hajó mellett. Harmadszor pedig most nyáron Nissirosról hazafelé (Kos város) volt alkalmam megcsodálni ezeket a tündéri állatokat. A hajónk kapitánya ráadásul olyan rendes volt, hogy tett egy kört, így tovább élvezhettük a jelenlétüket. Ez egy egész csapat volt, a másik két alkalommal csak 2-2 delfint láttam. Érdekes, hogy ezeken az utakon nem is igen számítottam rájuk. Még 1998-ban mikor Sartiból hajóztunk Amoliani szigetére, én is állandóan a tengert figyeltem, mert azt az infót kaptuk, hogy biztosan találkozunk arra velük. Kicsit csalódott voltam én is, hogy miért nem bukkantak fel, hogy láthassam ezeket a kedves állatokat.
Szóval ne add fel, egyszer biztosan szerencséd lesz Neked is.
Ezt a beírást az élõvilág rovatba szántam, de abba valamilyen okból kifolyólag nem tudok írni.
Így úgy teszem fel a kérdést, kinek volt már abban az élményben része, hogy Görögország vizeiben delfint látott saját szemével???
Eddig minden, görög nyaralásából visszatérõ ismerõsöm eldicsekedett ezzel, ezért nem értem, hogy miért nem láttam ég sosem a tengerben delfint, mikor már 8szor jártam Görögországban és minden alkalommal voltunk hajóval is valahol. Olyankor mindig csak a vizet pásztáztam, de sosem láttam delfint. Mások meg (állítólag az elsõ utazásuk során rögtön látnak). Én már nagyon szeretnék legalább egyet látni!!!
Aki már látott, az írjon róla itt, legyen szíves, hol és milyen körülmények közt látta.
Attol tartok, most kenyszerpiheno lesz, mert az elmult heten Isztambulban jartunk, es nem szeretnek nagyon offtopic lenni egy Hellaszos forumon... De ha megis megengedtek ennyi offtopicot, szoljatok, es megirom, milyen volt.
Legyen "Szaloniki - Isztambul" a cím, és akkor jöhet az isztambuli beszámoló is...
Attol tartok, most kenyszerpiheno lesz, mert az elmult heten Isztambulban jartunk, es nem szeretnek nagyon offtopic lenni egy Hellaszos forumon... De ha megis megengedtek ennyi offtopicot, szoljatok, es megirom, milyen volt.
Albatrosz nagyon jol osszefoglalta utunkat,elmenyeinket, ugyhogy most eltekintek attol hogy duplan olvashassatok a Meteoraknal tett kirandulasrol. ( lsd atheni beszamoloink..)
Talan csak annyit, hogy nekem a Nagy Meteoron es a Varlaam kolostor tetszett leginkabb az ot kolostorbol amit megtekintettunk.
Na meg a szoknyak...az egyik annyira divatos lapszoknya volt, hogy akar utcan is szivesen viselte volna az ember lanya, nem csak az odon falak kozott.